reklama
Ewetka
Fanka BB :)
no ale ja naprawde nie wiem jaki mam wybrac a chce wybrac nie tylko funkcjonalny ale tez ładny....nie mam pojęcia naprawde....no coż cos wymyśleEwetka taki wózek mający ok metra szerokości to spore ograniczenie, szczególnie jak się jest samemu w domu z dziećmi i trzeba ogarnąć i spacer i zakupy w jednym czasie. A jest sporo wózków obok siebie do 80cm.
Ewetka
Heda a co myslisz o fotelikach 0-25?tam jest wkładeczka specjalna dla noworodka i 4 stopniowa regulacja oparcia i montaz tyłem i przodem do kierunku jazdy. moja znajoma z PL taki kupiła dla swojej córeczki i jest zadowolona ....i ja tez sie zastanawiam gdyz bede miała te foteliki na dłyższy czas...a jakie jest Twoje zdanie?
Heda
Też się napalilam na początku na takie fotelik... kupić jeden i mieć na dłużej. Ale ostatecznie mieliśmy łupine cybex i dopiero po roku axkida tyłem do 25. I mimo że pisze że nadają się od 0 to tak naprawdę dobre są dla dziecka które już siedzi. No i plus łupiny taki że pakujesz malucha w fotelik już w domu nakrywasz kocykiem i montujesz w aucie. Nie powinno się zapinać pasami dzieci w kurtkach, więc rozbieranie takiego maleństwa w zimnym samochodzie trochę nie fajne, a dwójki mega czasochłonne. Jeśli dużo jedziecie lub planujecie dalekie podróże np. do rodzinki w Polsce to warto zainwestowac w dobry fotelik. Takie minimum to maxicosi City ale jest mnóstwo lepszych od niego. Byle nie fotelik i z zestawu 3w1 bo te zwykle nie maja żadnych atestów. Ja akurat mam fisia na punkcie bezpieczeństwa i nie wyobrażam sobie moich 2kg bąbli w foteliki 0-25 już w łupinie wyglądały dość dziwnie. Dopiero zaczą fotelik pasować ok 5kg więc jakieś 2 miesiące starałam sie jak naj mniej korzystać z fotelika bo maluchy wyglądały jakby się w nim topiły.Heda a co myslisz o fotelikach 0-25?tam jest wkładeczka specjalna dla noworodka i 4 stopniowa regulacja oparcia i montaz tyłem i przodem do kierunku jazdy. moja znajoma z PL taki kupiła dla swojej córeczki i jest zadowolona ....i ja tez sie zastanawiam gdyz bede miała te foteliki na dłyższy czas...a jakie jest Twoje zdanie?
Polecam 8gwiazdek tam sporo sie dowiesz o fotelikach
Ewetka
Też się napalilam na początku na takie fotelik... kupić jeden i mieć na dłużej. Ale ostatecznie mieliśmy łupine cybex i dopiero po roku axkida tyłem do 25. I mimo że pisze że nadają się od 0 to tak naprawdę dobre są dla dziecka które już siedzi. No i plus łupiny taki że pakujesz malucha w fotelik już w domu nakrywasz kocykiem i montujesz w aucie. Nie powinno się zapinać pasami dzieci w kurtkach, więc rozbieranie takiego maleństwa w zimnym samochodzie trochę nie fajne, a dwójki mega czasochłonne. Jeśli dużo jedziecie lub planujecie dalekie podróże np. do rodzinki w Polsce to warto zainwestowac w dobry fotelik. Takie minimum to maxicosi City ale jest mnóstwo lepszych od niego. Byle nie fotelik i z zestawu 3w1 bo te zwykle nie maja żadnych atestów. Ja akurat mam fisia na punkcie bezpieczeństwa i nie wyobrażam sobie moich 2kg bąbli w foteliki 0-25 już w łupinie wyglądały dość dziwnie. Dopiero zaczą fotelik pasować ok 5kg więc jakieś 2 miesiące starałam sie jak naj mniej korzystać z fotelika bo maluchy wyglądały jakby się w nim topiły.
Polecam 8gwiazdek tam sporo sie dowiesz o fotelikach
dziekuje Heda na cos napewno sie zdecyduje. a czy sprawdziły sie u Ciebie leżaczki bujaczki?
Heda
Miałam tylko huśtawka hybrydowa i potem używałam w domu fotelików samochodowych np. do karmieniadziekuje Heda na cos napewno sie zdecyduje. a czy sprawdziły sie u Ciebie leżaczki bujaczki?
Ale.hustawka super sprawa szczególne na problemy z brzuszkiem u nas naprawdę pomagała 10 min i kupa gotowa...
Heda
Ja swoje zimą woziłam w polarowej bluzie plus czapka i na czas dojścia do auta kocyk. W aucie szybko się nagrzewa więc nie ma sensu dziecka w kombinezonie wozić.Dziewczyny, to w co ubierać dzieciaki jak w kombinezonach nie mozna przewozić? Tak aby nie rozbierać? W śpiworach?
Wydaje mi sie ze najlepiej ubrac coś cieplejszego, czapke na glowe, okryc dziecia z wierzchu i tyle. Starszemu (ur w grudniu) zakladalam pajaca, cieple spodnie, skarpetki, miekka bluze na napy, czapke i okrywalam. Teraz tez nie zamierzam bardziej "gacic" wiem ze sa jeszcze takie kocyki, ktore maja wyciecia na pasy, ale ja ich nie kupowalam. Nie bedziemy za czesto jezdzic autem z dziecmi, przynajmniej nie planujemy. A wgl to juz w marcu na spacer nie zakladalam kombinezonu tylko kurteczke, czapke, cieple spodnie, chustke pod szyje, koc na wierzch i było cieplutko. Ale ja jakos nie przepadam za kombi Twoje to juz duze brzdace beda na zime, jeszcze zdazysz pomyśleć w co ubieracDziewczyny, to w co ubierać dzieciaki jak w kombinezonach nie mozna przewozić? Tak aby nie rozbierać? W śpiworach?
reklama
z kimś chyba mi pomyliłaś. Mam termin na 20 stycznia, ale myślę że rozpakuj się koniec grudnia początek stycznia.Wydaje mi sie ze najlepiej ubrac coś cieplejszego, czapke na glowe, okryc dziecia z wierzchu i tyle. Starszemu (ur w grudniu) zakladalam pajaca, cieple spodnie, skarpetki, miekka bluze na napy, czapke i okrywalam. Teraz tez nie zamierzam bardziej "gacic" wiem ze sa jeszcze takie kocyki, ktore maja wyciecia na pasy, ale ja ich nie kupowalam. Nie bedziemy za czesto jezdzic autem z dziecmi, przynajmniej nie planujemy. A wgl to juz w marcu na spacer nie zakladalam kombinezonu tylko kurteczke, czapke, cieple spodnie, chustke pod szyje, koc na wierzch i było cieplutko. Ale ja jakos nie przepadam za kombi Twoje to juz duze brzdace beda na zime, jeszcze zdazysz pomyśleć w co ubierac
Podziel się: