reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Ja też jestem za body i polspiochy, na noc pajacyk z body z kr rekawem.
Mi lekarz nawet nie daje nadziei na sn, od razu stawia na cc. Skóra brzuch i milion rozstępów na pamiątkę;) marny dowcip, ale jakoś trzeba się pocieszać.

@adunnnia90 brawo ty! Moim marzeniem jest taka synchronizacja. Karmisz piersią czy mlekiem m? Kupowalyscie na start mm? Nie mam pojęcia jakie? Laktator elektryczny na 2piersi też kupilyscie wcześniej?

No właśnie kupiłam taką paczkę startową dla córci, bo po synku.mialam schowane i prawda, część fajnych ubranek a część... ja takie znoszone i sprane wyrzucalam, żeby ich nawet nie chować niepotrzebnie. Ma zzdjęciu wyglądały jak super nowe, a byly mocno zuzyte. A Ty Kochana ile teraz masz kg na +?
Już teraz tylko mm. My mieliśmy na start w domu mm i butelki. Karmilismy na zmianę raz piersią raz mm.

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aniutek89 nawet jak brzuszek jest baaardzo widoczny to sklepach mało kto zwraca na to uwagę. Mi w kolejce miejsca ustąpił ktoś może ze 3 razy w ciąży i raz w komunikacji miejskiej ☺. Dzień przed planową cesarką stałam 20 minut w kolejce i każdy udawał że mnie nie widać ☺

Aniutek89 nawet jak brzuszek jest baaardzo widoczny to sklepach mało kto zwraca na to uwagę. Mi w kolejce miejsca ustąpił ktoś może ze 3 razy w ciąży i raz w komunikacji miejskiej [emoji5]. Dzień przed planową cesarką stałam 20 minut w kolejce i każdy udawał że mnie nie widać [emoji5]
Znam to udawanie że na Ciebie nie patrzą... Ehh mi przez całą ciąże raz i to starsza Pani puściła w sklepie

U mnie 5,5 kg na plusie. Na początku ciąży sporo schudłam i chyba przez to. Ja mam w ogóle mały brzuszek, mały nawet jak na ciążę pojedyńczą a na blizniaczą juz w ogóle. W kolejce w sklepie w ogóle mnie nie widać więc muszę cierpliwie stać i czekać :-D A u Ciebie ile na plusie? Masz już jakieś rozstępy? Ale ze po sn skóra i brzuch zostają a po cc mniej czy co? Ja bym chciała sn ale lekarz też zakłada cc, więc zobaczymy :-)

U mnie podobnie, bo niecałe 6, ale brzuszek widać, ależe że tam dwójka to raczej nie. wizyte mam za tydzień w pon, to napisze ile ważą teraz maluszki.
Ja też chciałam sn, ale lekarz mi powiedział, że często po pierwszym dziecku przy sn, drugie korzystając z okazji fika koziołka i trzeba szybko cc robić. A taka nerwowość niewskazana. Więc od razu wyznaczyl mi termin, gdy będę 38i4, bo ma wtedy dyżur w szpitalu.

Już teraz tylko mm. My mieliśmy na start w domu mm i butelki. Karmilismy na zmianę raz piersią raz mm.

A jakie mm polecasz na start?

@Aniutek89 ja mam rozstępy, ale z poprzedniej ciąży, jeszcze wszystko przed nami. A to też od genów zależy. Ja będę mieć na pewno. Może Ciebie ominie.

A jakie mm polecasz na start?

@Aniutek89 ja mam rozstępy, ale z poprzedniej ciąży, jeszcze wszystko przed nami. A to też od genów zależy. Ja będę mieć na pewno. Może Ciebie ominie.
My od początku mamy hipp bio. Combiotic 1 i jesteśmy bardzo z niego zadowoleni Filip jest na tym, a Oliwce zmieniliśmy na Hipp comfort na kolki o zaparcia bo miała. Problemy z kupkami.

Aniutek89 nawet jak brzuszek jest baaardzo widoczny to sklepach mało kto zwraca na to uwagę. Mi w kolejce miejsca ustąpił ktoś może ze 3 razy w ciąży i raz w komunikacji miejskiej ☺. Dzień przed planową cesarką stałam 20 minut w kolejce i każdy udawał że mnie nie widać ☺

Tak też zauważyłam i inne mamy też tak mówią. Kulturka jak nic :-)

@Agulula111 chciałabym, ale nie liczę że obędzie się bez rozstępów. Ja też mam wizytę za tydzień w poniedziałek :-D powodzenia

Ostatnia edycja:
U mnie podobnie, bo niecałe 6, ale brzuszek widać, ależe że tam dwójka to raczej nie. wizyte mam za tydzień w pon, to napisze ile ważą teraz maluszki.
Ja też chciałam sn, ale lekarz mi powiedział, że często po pierwszym dziecku przy sn, drugie korzystając z okazji fika koziołka i trzeba szybko cc robić. A taka nerwowość niewskazana. Więc od razu wyznaczyl mi termin, gdy będę 38i4, bo ma wtedy dyżur w szpitalu.
Akurat jest bardzo niewielki odsetek porodów bliźniaków SN gdzie trzeba robić cesarke

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Akurat jest bardzo niewielki odsetek porodów bliźniaków SN gdzie trzeba robić cesarke

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Próbowałam już dwa razy rozmawiać z tym lekarzem o sn, mam do niego zaufanie, ale dobrze wspominam sn i to jak szybko doszłam do siebie. Nic zobaczymy jak dzieciaki będą sue układać i wrócę do rozmowy z nim.

@Aniutek89 to porównamy sobie za tydzien wyniki z wizyty;)
Pewnie że boją się komplikacji, sama bym się bała o drugiego maluszka. Wszystko w biegu, cięcie w nerwach... tylko wiem, że po sn byłoby mi łatwiej zająć się maluszkami.

Do góry