reklama
Justyna_91
Zaciekawiona BB
Trochę będzie teraz w grudniu tych maluchów
Nie wiem ktory masz tydz ale u mniej w 37 tyg dzieci codziennie inna pozycje przyjmowaly. Ostatecznie skonczysz sie na cc. A lekarze twietdzili, ze ciasno maja.Ja dzisiaj mam wizytę u lekarza (ostatnią?). Ciekawa jestem czy skieruje mnie na koniec do szpitala, czego wolałabym uniknąć, czy do porodu będę w domu. Rozwarcie mam, skurcze i szpilki tez się zaczynają. Dzisiaj kończę 36 tydzień także nie wiem czy taką ciąże nadal przedłużają czy nie. Zostaje temat formy porodu sn/cc. Nie wiem jaka waga dzieci. Ogólnie psychicznie mimo zaawansowania ciąży jestem niegotowa
Dzieciaki w brzuchu mają mega mało miejsca, czasem myśle czy ich nie gniote za bardzo jak leżę na bokach. Tez macie takie odczucia?
U mniej chcieli wywolac przez przebicie pecherza plodowego.Ja już po wizycie. Za dużo to się na tym etapie nie dowiaduję. Dzieciaczki leżą głowami w dół także możliwy jest poród sn. Do 14/12 czekam na akcje porodową, jak się nie wykluje to kolejna wizyta. Skończyłam 36 tydzień czyli ciąże uważa się za donoszoną. Dzieciaki ważą 2500 2400 +/- 300g.
Szyjki, rozwarcia lekarz nie sprawdzał bo jak mówi dzisiaj jest max a jutro poród. Także to już nie jest miarodajne.
Pozostaje mi być wytrwałym i czekać na swój termin (oby nie po 38 tygodniu bo już dzisiaj jest momentami ciężko). Ponoć porodu bliźniaczego nie wywołuje się oksytocyną, tylko czeka na fizjologiczny przebieg. Czy to prawda?
My juz w domu 2 tydzien. Dzieci nie daja w nocy spac a w dzien po 3 godz spia :/ Malo placza. Paweł przybral 500g a Rafał 250g. Karmie tylko piersia.
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie 36 tydzień. Dzieci od pewnego czasu ułożone caly czas tak samo i ewidentne nie mają miejsca na fikołki. Jak jednak zmienią położenie to będzie cc. Jak będę mogła podejść do sn to podejdę, ale jak to się skończy?!Nie wiem ktory masz tydz ale u mniej w 37 tyg dzieci codziennie inna pozycje przyjmowaly. Ostatecznie skonczysz sie na cc. A lekarze twietdzili, ze ciasno maja.
U mniej chcieli wywolac przez przebicie pecherza plodowego.
My juz w domu 2 tydzien. Dzieci nie daja w nocy spac a w dzien po 3 godz spia :/ Malo placza. Paweł przybral 500g a Rafał 250g. Karmie tylko piersia.
Super, że udaje Ci się karmić piersią. Nadal dwójkę jednocześnie? Używasz jakiś specjalnych poduch do karmienia? Szacun.
Oby sen się dzieciakom uregulował.
Mam tata poduszkeU mnie 36 tydzień. Dzieci od pewnego czasu ułożone caly czas tak samo i ewidentne nie mają miejsca na fikołki. Jak jednak zmienią położenie to będzie cc. Jak będę mogła podejść do sn to podejdę, ale jak to się skończy?!
Super, że udaje Ci się karmić piersią. Nadal dwójkę jednocześnie? Używasz jakiś specjalnych poduch do karmienia? Szacun.
Oby sen się dzieciakom uregulował.
Rozowa bo po siostrzenicy. Ale sie sprawdza.
reklama
Podziel się: