reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Ewcik naprawdę dziwię się że chcą byś rodziła naturalnie i to w pierwszej ciąży - co to za szpital. Praktycznie z góry jest przyjęte ze bliźniaki w pierwszej ciąży rodzą się przez CC. Nie daj się namówić na SN tym bardziej jak pierwsze dzieciątko idzie to mniejsze.

Margaret moi dostają bebilon i jest wszystko ok ;)
Ewka a ty cały czas dajesz maluchom mm? Bo ja to tylko na noc chce dokarmić a w dzień to odciągam swoje.

reklama
Ja już w 11 tyg skurcze miałam w nogach. Lekarz kazał brać magnez. Ja zawsze źle znosilam tabletki z magnezem wiec zaczęłam od pół tabletki. Ale było tylko ciut lepiej. A że nie wymiotowalam po tym pół to przeszlam na całą. Od 2 tyg nie mam skurczy. :)

Tak jak po ostatnim razie dopiero na koniec dnia udaje mi sie rozruszać nogę zeby normalnie móc chodzić... Zauważyłam tez, ze pojawiają się po "przesiedzianym" dniu, kiedy mam bardzo mało ruchu i głównie siedzę. No cóż jakoś wytrzymam do następnej środy i zapytam sie gina na wizycie czy mogę brać magnez.

@margaret870 chciałbym karmic cyckiem ale mając jescze dwójkę dzieci w domu - no ok córa to już problemów nie robi, ale za to młody -ledwo dostawiam maluchy do piersi a ten już krzyczy ze chce "apa". No więc karmie maluchy rano (choć nie zawsze się to udaje) wieczorem przed spaniem raz w ciągu dnia i w nocy dwa karmienia. A reszta to mm. Nie jestem wstanie odciągnąć bo najzwyczajniej nie mam na to czasu. W sumie to i tak dużo dostają, bo wstepnie liczyłam na max dwa karmienia na dobę a wychodzi min 4 ;)

@margaret870 chciałbym karmic cyckiem ale mając jescze dwójkę dzieci w domu - no ok córa to już problemów nie robi, ale za to młody -ledwo dostawiam maluchy do piersi a ten już krzyczy ze chce "apa". No więc karmie maluchy rano (choć nie zawsze się to udaje) wieczorem przed spaniem raz w ciągu dnia i w nocy dwa karmienia. A reszta to mm. Nie jestem wstanie odciągnąć bo najzwyczajniej nie mam na to czasu. W sumie to i tak dużo dostają, bo wstepnie liczyłam na max dwa karmienia na dobę a wychodzi min 4 ;)
Ja jestem pod wrażeniem ze z 4 dzieci dajesz choć kilka razy dziennie karmić. :)

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz trudno mówić póki co o czwórce skoro te dwa maleństwa póki co to jedzą i śpią, a córka jest w przedszkolu od 8 do min 15 a nawet i 16 ;) wiec na głowie mam przede wszystkim dwulatka ;)
I tak jestem pod wrażeniem :) nie bądź taka skromna. Ja mam swoją 4 latke i nie wiem jak to będzie po narodzinach :)

I tak jestem pod wrażeniem :) nie bądź taka skromna. Ja mam swoją 4 latke i nie wiem jak to będzie po narodzinach :)

Powiem Ci ze z pierwszym dzieckiem jest ciężko ale z kazdym następnym człowiek ma więcej hmmm.... nazwałbym to chyba luzu. Szczerze -łatwiej mi - prawda póki co - ogarnąć teraz czwórkę niż wcześniej dwójkę :p

reklama
Ja jestem po pierwszym badaniu genetycznym. Dzieciaki rozwijają się b. dobrze. Miło było znowu zobaczyć takie małe buźki na ekranie :). Niedługo planujemy urlop (chyba ostatni w życiu :p) także będę mogła spokojnie na nim wypoczywać nie martwiąc się o maluchy.

ewka_111 Ja również Cię podziwiam, zajmować się maluchami przy energicznym dwulatku w domu. Moje maluchy chodzą jedno do przedszkola, drugie do żłobka, a ja do pracy. Jak pojawią się bliźniaki to będę z nimi w domu sama. Ogólnie to mam nadzieję, że po nich również wrócę do pracy, choć wszyscy mówią, że przy 4 dzieci to mało możliwe, ale kto wie...

Do góry