reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Justa szyjka póki zamknięta to dobrze. Gorzej jak się otworzy - jak nie jesteś pewna co się dzieje to lepiej lecieć do lekarza/szpitala. Trzymam kciuki żeby wszytko było dobrze!!!

Ja się boję ze przez noszenia młodego i normalne funkcjonowanie w domu sama doprowadzenie do przedwczesnego porodu.... :hmm:
A co do dzieci i pomocy - to teściów mam ponad 40 km dalej i nieetyczne nie bardzo mogę liczyć na pomoc -teściowa juz od 70 i nie daje sobie z dziecmi rady, a mama - ponad 100 km dalej i opiekuje się dziećmi brata bo od roku na emeryturze. Wiec jestem sama - i faktem pojawienia się dwójki na raz totalnie przerażona - młody ma teraz 20 miesięcy

Dobrze ze sa madrzejsze forumkowiczki od lekarzy :D pozdrawiam

No wiem ze sie wymądrzam ale ja przez cukrzyce w ciazy przeszlam i kazdy lekarz mnie bardzo pilnował, wiec dziele sie opiniami. Wiecie jak jest - czasami lepiej dmuchac na zimne.

Ja tez mialam schizy ad porodu przedwcesnego dlatego lekarzy sluchalam i sie stosowalam do kazdych zalecen. A te zawsze byly czy to u gina prowadzacego czy w szpitalu na patologii (trafilam tam 3x) -zero slodyczy, minimum weglowodanow i scisla dieta. Kto wie, moze gdybym troche bardziej lajtowo do tego podszesla albo miala mniej surowego lekarza to bym do 37tc nie dotrwala.

Ewka dochodze po cesarce, maluszki w inkubatorach ale oddychają juz samodzielnie, wyniki dobre. Dzisiaj z waga 1300 i 1560g (ur 1350 i 1870g)

reklama
Gratuluję Ania. Widać, że silne :-) niedługo będą łobuzować w domu :-) ja wizytę mam dopiero za tydzień oby wszystko było ok. Boję się bo jestem cały czas na wysokich obrotach. Później chyba mąż będzie musiał brać wolne na zmianę z moją mamą bo przy małej łobuzicy w domu za długo sama sobie nie poradzę. Maluszki są można powiedzieć teraz najważniejsze. Dla nich każdy tydzień w brzusiu się liczy. Będzie dobrze dziewczynki damy wszystkie rade !

Do góry