reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Justa szyjka póki zamknięta to dobrze. Gorzej jak się otworzy - jak nie jesteś pewna co się dzieje to lepiej lecieć do lekarza/szpitala. Trzymam kciuki żeby wszytko było dobrze!!!

Ja się boję ze przez noszenia młodego i normalne funkcjonowanie w domu sama doprowadzenie do przedwczesnego porodu.... :hmm:
A co do dzieci i pomocy - to teściów mam ponad 40 km dalej i nieetyczne nie bardzo mogę liczyć na pomoc -teściowa juz od 70 i nie daje sobie z dziecmi rady, a mama - ponad 100 km dalej i opiekuje się dziećmi brata bo od roku na emeryturze. Wiec jestem sama - i faktem pojawienia się dwójki na raz totalnie przerażona - młody ma teraz 20 miesięcy

Dobrze ze sa madrzejsze forumkowiczki od lekarzy :D pozdrawiam

No wiem ze sie wymądrzam ale ja przez cukrzyce w ciazy przeszlam i kazdy lekarz mnie bardzo pilnował, wiec dziele sie opiniami. Wiecie jak jest - czasami lepiej dmuchac na zimne.

Ja tez mialam schizy ad porodu przedwcesnego dlatego lekarzy sluchalam i sie stosowalam do kazdych zalecen. A te zawsze byly czy to u gina prowadzacego czy w szpitalu na patologii (trafilam tam 3x) -zero slodyczy, minimum weglowodanow i scisla dieta. Kto wie, moze gdybym troche bardziej lajtowo do tego podszesla albo miala mniej surowego lekarza to bym do 37tc nie dotrwala.

Ewka dochodze po cesarce, maluszki w inkubatorach ale oddychają juz samodzielnie, wyniki dobre. Dzisiaj z waga 1300 i 1560g (ur 1350 i 1870g)

reklama
Gratuluję Ania. Widać, że silne :-) niedługo będą łobuzować w domu :-) ja wizytę mam dopiero za tydzień oby wszystko było ok. Boję się bo jestem cały czas na wysokich obrotach. Później chyba mąż będzie musiał brać wolne na zmianę z moją mamą bo przy małej łobuzicy w domu za długo sama sobie nie poradzę. Maluszki są można powiedzieć teraz najważniejsze. Dla nich każdy tydzień w brzusiu się liczy. Będzie dobrze dziewczynki damy wszystkie rade !

Do góry