reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Cześć brzuchatki :)
Ja nie dawno odebrałam auto od mechanika, zrobiłam trochę zakupów i byłam na cmentarzu i mam dość, słabo mi było i ogólnie ciężko. Teraz leżę ale trzeba będzie zaraz obiad zrobić i później znów mam wyjazd na spotkanie urzędowe. Oby tylko warunki na drogach były mało wiele.

U mnie w 25 tygodniu miałam 8 kg na plusie i 100 cm w brzusiu. Teraz 27 tydzień i 5 dni - więc pewnie znów przybyło, choć podobno po mnie nie widać. Brzuch wcześniej mi często twardniał i na długo i lekarz zalecił luteine 2x1 (biorę od 2 tygodni i chyba jest lepiej) wiadomo czasami brzuch pobolewa jak na @ ale ogólnie jest ok. Bąble często się napinają i czasami tak uciskają że ciężko mi się oddycha, też może tak macie?
Powiem wam że ja nie potrafię odróżnić skurczy, wiem kiedy bąbelki się napinają.

My zakupiliśmy wózek Tako jumper duo 3w1 oczywiście używany, musimy tylko dokupić moskitiery i budki do fotelików sam.bo brakuje. Mimo że jest szeroki to chyba jakoś damy radę ważne żeby dzieciaczki miały więcej miejsca. Nowy to duży wydatek w dodatku nie można obejrzeć prędzej bo na zamówienie.

Ja najbliższy szpital mam 20 km od siebie (fakt znam tu lekarzy i położne które są przemiłe, ale nie mają ktg do bliźniaków i ogólnie warunki takie sobie). Ale lekarz powiedział że jeśli miałoby być cc to lepiej żebym kierowała się do Bydgoszczy czyli jakieś 60 km - ja to nawet przy porodzie sn to wolałabym jechać do Bydgoszczy. Czas pokaże jak będzie.

Odpoczywajcie dziewczynki bo nie mamy lekko ;) i trzymajcie się cieplutko.

Załączniki

• 20160106_001426.jpg
    20160106_001426.jpg
    121,9 KB · Wyświetleń: 63
Tez tak justa mam ze jak sie napinają to tchu mi brakuje, ja wlasnie tez nie rozróżniam tych twardnien no chyba ze wypina sie tylko jeden. Choć te mocniejsze to na ktg widać ale mówią ze to tylko nie groźne twardnienia.

A ja miałam większe duszności jak miałam mniejszy brzuch bo pewnie przepona była usunięta a jak brzuch wyskoczył to oddycha mi się dużo lżej. Ja nie mogę leżeć na plecach bo wtedy brzuch mi się mocno napina.

Hej dziewczynyny a jakie bierzecie witaminy?mi lekarz polecil optima pregna dha czy jakos tak ale ja biore mama dha ze wzgledu na duza ilosc dha bo generalnie malo jem ryb.i do tego jeszcze kazal mi dodatkowo kwas foliowy nie wiem czy to nie za duzo tego kwasu?mowila ze nie zaszkodzi...

reklama
Do góry