reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja z bliźniętami przytyłam 13kg, do dzis - 7 miesięcy po porodzie - mam wciąż 8kg na plusie. Czekam na koniec karmienia piersią, wtedy zacznę sie odchudzać.
W pierwszej pojedynczej ciąży przybrałam 18kg.

Co do rozstępów - nie wierzę w żadne kremy, nawet najdroższe i najbardziej reklamowane. Z pierwszym dzieckiem cudowałam z palmersami i innymi cudami a i tak miałam rozstępy. Z bliźniętami tez smarowałam sie 2 razy dziennie, kupowałam zwykle balsamy i miałam parę rozstępów. Balsam stosowałam od poczatku ciąży.
Wszystko zalezy od kobiety i jej stanu. Jak ma miec rozstępy to będzie miała, krem może Ew. Zmniejszyć ich ilość

reklama
Cześć, jak się dzisiaj macie?
Mnie bierze przeziębienie, pije codziennie wyciśniętą cytrynę z imbirem, ale nie bardzo pomaga. Jakoś bez sił jestem i jeszcze ta szarość za oknem mnie przytłacza. Chłopaki mi się wypinają brzuchem, śmiesznie to wygląda, tylko zastanawiam się czy to główka czy dupka :D

Bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży? Jeśli tak, to jakie?

Do smarowania mix.. i palmers i pharmaceris i oliwka baby dream i maslo shea zalezy... niewiem od nastroju, moze i zle tak mieszac?

Hej dziewczyny :)
Mam nadzieje że i ja mogę do Was dołączyć :)widzę że jest tutaj nas troszkę. Tak piszecie o wadze wiec ja chyba jestem największy kloc:) miałam 85 kg teraz 91:( do tego jestem leżąca (skracanie szyjki i założony szewek w 23 tc) i jeszcze przyplatala mi się cukrzyca i jestem na insulinie :(

reklama
Do góry