reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Dzięki Dziewczyny za pomoc!
Takie twardnienia brzucha pojawiają się 3-4 razy dziennie, głównie wieczorem. Bardziej zmartwiłam się tym twardym brzuchem rano, bo myślałam, że może to nie jest do końca normalne. To moja pierwsza ciąża, więc ja trochę panikuję. Mam nadzieję, ze nic się nie będzie działo i wytrzymam do środy do wizyty, wtedy zapytam lekarza.
Musze go też zapytać o te sterydy, może lepiej profilaktycznie je podać. Wiem, że co lekarz to opinia i różne szkoły...:-)

reklama
Nic tu nie pisałam, ale moja Lenka od piątku walczy z sepsą :(
Było już w sobotę bardzo źle, nawet małą ochrzciliśmy. Nerki praktycznie nie funkcjonowały, problemy z wątrobą i jelitkami, ale jest już dużo lepiej. Nasze modlitwy zostały wysłuchane. Ale ile strachu się najadłam w nocy z soboty na niedzielę to moje :-( oby teraz już tylko lepiej było.

Ola za to uczy się jeść z butelki od dziś :)

Madison piszesz, że u ciebie córcia, której pękł pęcherz była w lepszym stanie..
U mnie znów na odwrót. Punktację apgar niby dziewczyny miały tę samą (7pkt) ale Elenka w gorszym stanie była i do tej pory jest :(

Ale może u mnie to kwestia tego odklejającego się łożyska...

A_nka muszę dodać Ci otuchy. Otóż ja urodziłam się jako wcześniak z sepsa noworodkową, Mama jakimiś bakteriami mnie zaraziła...w boku na wysokości biodra z prawej strony do tej pory mam blizne, bo jedna z bakterii mi skórę zżerała. Dwukrotnie byłam reanimowana, na dodatek miałam małopłytkowość, zaledwie 8000 tys płytek, każda rana- krwotok. Żyje dzięki znakomitej pani doktor ze szpitala na Bródnie, już teraz Od dawna na emeryturze oraz dzięki moim rodzicom, którzy czuwali nad każdą kropelką z kroplówki. A to był 1987 rok i się udało :). Teraz mają lepszy sprzęt i leki nowszej generacji. Życzę Wam z całego serca zdrowia dla dziewczynek. Bo to jest najważniejsze.

a_nka mocno trzymam kciuki za dziewczynki, szczególnie za Elenkę !!! Mam nadzieję, że szybko nabiorą sił i we wrześniu będziesz je miała w domku:) Dużo zdrówka, na pewno wszystko będzie dobrze! Najważniejsze, że maja dobrą opiekę, dobry sprzęt i kochających rodziców!

Cześć dziewczyny. Ja dziś po wizycie u lekarza i po USG. Dziś o 20 mam sie wstawić na oddziale i zostaje na dwa dni bo będą podawac mi sterydy na płucka. A w piątek 25lipca będziemy witać masze dziewczynki na świecie. Oczywiscie cesarka. Ale już nie mogę się doczekać moich skarbów :)

Majeczka piękna wiadomość :) ale się cieszę i nie mogę się doczekać zdjęć. 3mam kciuki za Waszą trójkę

O kurcze ANKA... współczuje Ci bardzo.
Jestes bardzo dzielna, super mama!

Moge sobie tylko próbować wyobrazić przez co przeszliscie w weekend :( Całe szczęście, ze malutka ma sie lepiej i jak rozumiem najgorsza chwile sa za Wami.
Mam ogromna nadzieje, ze teraz bedzie tylko lepiej.
Niech dobry Bog ma Was w swojej opiece.

a_nka- pomodlę się za was dzisiaj.

Majeczka- super, ze już znasz termin. Powodzenia i jak już urodzisz to wpadaj na watek niemowlaczkowy.

reklama
Do góry