reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Ineska najpewniej do połowy września czyli terminu porodu.

No chyba, że biedroneczki szybciej osiagną wagę 2500g, nauczą się super ssać i nie będą miały problemów z oddechem. Ale na to się raczej nie zanosi.

Narazie Panienki przez ponad miesiac przytyły 400 parę gram.
Ola wazy 1340g a Elenka 1280g. Ola oddycha sama, mniejszą dopierio od cpapu będą próbowac odłączać. Olę uczymy powoli jeść ze smoczka przed jej siostra jeszcze dluga droga fo tego.

reklama
Witam
Od dawna nic nie pisałam, ale uczę się obsługiwać moich synkow :-D
Jeśli chodzi o ilość łóżeczek ja od początku mam dwa i jestem zadowolona, np. wczoraj pojechałam do rodziców gdzie mam jedno i doszłam do wniosku, że rodzice, którzy decydują się na jedno łóżeczko to masochiści :-D, ponieważ 3 godzinny sen to była katastrofa - jak jeden się budził to dotykał drugiego, jak któryś popłakiwał albo postękiwał to również budził drugiego itd...

wow widzę, że macie/ będziecie miały dużo pomocy przy maluchach...ja niestety nie mogę na to liczyć...mam jednak nadzieję że jakoś podołam sytuacji.:eek: .... wybaczcie ale jak narazie to we mnie jest 90% przerażenia a 10% radości z bliźniąt....:szok::szok::szok: chociaż już je pokochałam... pomimo tego, że to dopiero początek i jeszcze nic pewnego...

Rurka - podolasz, razem podolacie, bo nie ma innegow wyjścia :)
A na zmianę tej proporcji przerażenia i szczęścia masz jeszcze 8 miesięcy ;)

życze spokojnej i donoszonej ciazy!

Odradzam kupno jednego większego lozka, bo jak jeden się obudzi i zacznie się przekrecac to obudzi drugiego. Poza tym każdy inaczej zasypia, zazwyczaj w pewnym momencie dzieci się strasznie kreca w lozeczkach i potrafią zasnąć np. w poprzek.W końcu by było tak, ze jeden będzie walil drugiego nogami po glowie i na odwrot.

ja mam jedno lozeczko, spia naprzeciw siebie. akurat placze czy krecenie nawzajem im nie przeszkadzaja i nie budzi jedno drugiego. jak na razie. ale jak beda mialy ok pol roku to juz beda oddzielnie

A_nka- dzielne te Wasze dziewczynki:) Trzymam kciuki, żeby szybko rosły i życzę dużo zdrówka:-)

No właśnie ja jestem na etapie podejmowania decyzji, co do łóżeczek- jedno czy dwa :) W ogóle zastanawiam się czy będą chciały spać w łóżeczkach, bo mojej siostry córeczka płakała już jak tylko zbliżali ją do łóżeczka. Teraz ma 11 miesięcy i cały czas śpi z nimi w środku. Ale przy bliźniakach, to chyba nie ma szans, żeby spały z nami w łóżku:-D

moje na razie śpią w jednym, ale muszę tylko kupić materac do drugiego i je rozdzielam, potrafią jedna drugą podrapać, albo jedna ssie ręke drugiej :) poza tym trochę się przemieszczają w tym łóżeczku, wolę żeby oddzielnie spały jednak

Witam,
Chciałam dołączyć do Waszego grona ciąż bliźniaczych :)
Jestem w ciąży bliźniaczej jednojajowej jednokosmówkowej-dwuowodniowej i bedą chłopaki :-)

reklama
Do góry