reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Ja mimo chęci już chyba do pracy nie wróce, praca stojąco-chodząca cale 8 godz i niestety coś tam sie zaczęło dziac jak krew poleciala. Po 3 dniach lezenia jak wstalam w czw to powtorka byla ale usg zrobilismy i z dziecmi wszystko ok, ale leżeć musze narazie poki sie nie uspokoi :/
Czy któraś z Was tez miala takie przeboje w 4 m-cu??

reklama
Marta termin mam na 17 listopada :) na szczęście nie miałam przebojów z krwawieniami, dużo spałam przez 2 miesiące i szybko poszłam na zwolnienie, bo nie byłam w stanie funkcjonować w pracy, poza tym mój szef i szefowa palą na okrągło i mają w dupie czyjąś ciążę i zdrowie matki i dziecka. Mi często dokucza żołądek, martwię się wtedy o dziewczynki czy im nic nie jest.

Marta, ja co prawda nie miałam krwawień, ale od jakiegoś 4 miesiąca mam skurcze, biorę luteinę, magnez no i mam się oszczędzać. Z tymi skurczami chodziłam jeszcze do pracy, ale w końcu stwierdziłam, że nie ma co ryzykować, tym bardziej, że mąż już robił się coraz bardziej nerwowy z tego powodu, teściowa z resztą też. I tak siedzę w domu i odpoczywam. Ale moja koleżanka, co prawda jest w pojedynczej ciąży a miała krwawienia do 20 tygodnia. Lekarz twierdził niby, że wszystko jest ok, w szpitalu nie leżała, coś tam brała i uwaga, chodziła cały czas do pracy. Z resztą chodzi nadal. Z dzieckiem podobno wszystko w porządku, ona też czuje się dobrze. Rodzi we wrześniu.

yhym to faktycznie różnie to bywa :) Ja przez 3 m-ce ciąży praktycznie zero objawów dokuczliwych takze sie ciesze, pobolewal mnie brzuch tylko wiec lekarka dala luteine w pracy powiedzialam po 12 tyg wiec niedawno. Teraz dostalam duphaston, cyclonamine na krwawienie i rutinoscorbin.

A bolący żołądek konsultowalas?? Czy któras w Was tez ma jednokosmówkową? ;-)

Ja poczatki ciazy mialam ciezkie wiecznie zmeczona, brak apetytu ,mdlosci mnie wykanczaly ogolnie brak checi do zycia ; ( do pracy przestalam chodzic w 4 miesiacu, pracuje w restauracji wiec nie chcialam biegac po schodach z talerzami.Pozniej chwycila mnie grypa I po 40st goraczki dwa tyg wyjete z zycia ; ( Na usg w 20 tyg wykryto ze jeden z blizniakow ma pepowine jedno naczyniowa I byc moze przez to jest troszke mniejszy znowu zalamanie ;/ proponowano nam badania genetyczne lub ewentualne zakonczenie ciazy cos strasznego ; ( oba wyjscia nie wchodzily w gre co ma byc to bedzie ale na szczescie wszystko sie wyrownalo I chlopaki rosna teraz rowno wiec mam nadzieje ze bedzie wszystko ok :) to by bylo chyba na tyle o mnie :)

1.dagos27 maj 14
2.Paulineczka24 czerwiec 14
3.darunia071211 lipiec 14
4.Gosia.8217 lipiec 14
5.santini
27 lipiec 14
6.Aneczka876526 lipiec 14
7.Anielka2 sierpień 14
8.Madison13 sierpień 14
9.Majeczka8415 sierpień 14
10.Alicja323 wrzesień 14
11.Ineska19845 wrzesień 14
12.a_nka13 wrzesień 14
13.perelka060918 wrzesień 14
14.nojo30 październik 14
15.cat417 listopad 14
16.asia453220 listopad 14
17.Marta78729 listopad 14
18.aga300430 listopad 14
19.mama2904 grudzień 14
20.annte8 grudzień 14

Dopisałam nowe mamuśki do tabelki :-)
EDIT: Usunęłam Sarenkę

Marta Ciebie witam serdecznie :tak: wiesz już jaka płeć maluszków?

Edytka fajnie by było gdyby jutro Was wypościli. Trzymam kciuki ;-) A w ogóle to jak po CC się czujesz?

Walcz o laktację bo warto :-)

Ja od samego początku miałam przeboje z ciążą trzy razy już leżałam w szpitalu. Dwa razy z krwawienie. Raz ze skurczami i rozwarciem. Mam założony pessar na szyjce. Od 12tyg mam cukrzyce...
Dwa razy brałam antybiotyk, na angine i zapalenie oskrzeli...
I w ogóle na początku miałam mieć pareczkę, a potem okazało się że są dwie Panienki :)
Ale teraz już myślę tfu tfu, że wychodzimy na prostą :)

Ostatnia edycja:
Witam się i ja po bardzo długiej przerwie. 27 maja o godz. 9.45 i 9.47 na świat przyszli Antoś (1090 g) i jego wyjątkowy bo identyczny Aniołek Stróż Tymuś. Pozdrawiamy jeszcze ze szpitalnego łóżka :*

reklama
Do góry