reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Hej dziewczyny!
Mnie też maluchy potrafią budzić w nocy jak dokazują, nie jest to na razie kopanie bolesne ale dość mocne. Wybieram się dziś wieczorem na wizytę do mojego lekarza, ciekawa jestem ile maluchy znowu urosły. Ja czuję się już jak słonica, a chciałabym jeszcze 10 tyg. wytrzymać.
Wczoraj kupiłam wózek dla maluchów Peg Perego duette SW, z drugiej ręki ale w idealnym stanie, nawet nie widać śladów użytkowania. Jestem bardzo zadowolona z niego, przez kierownicę jest niesamowicie zwrotny i łatwo nim manewrować. jeszcze tylko łóżeczka, trochę drobiazgów i będę gotowa na godzinę 0.

Justynia - wybacz pomyłkę ;-)

Napierajka - trzymam kciuki, żebyś wytrzymała. My zastanawiamy się nad zakupem wózka ABC zoom design także z drugiej ręki. Łóżeczko już dokupiliśmy i czekamy na przysłanie. Kupiliśmy także używane, dokładnie takie samo jakie mamy.

A ja dziś musiałam awaryjnie odwiedzić lekarkę. Miałam dość mocne bóle w podbrzuszu, na które chwilami nawet leżenie nie działało. Okazało się, że mam zastój moczu w nerce. Dostałam nospę i urosept. Mam zrobić badanie moczu a jeśli bóle się nasilą, dostałam awaryjne skierowanie do szpitala. Także miejmy nadzieję, że wszystko będzie ok.

Hej dziewczyny! Ja już po wizycie, wszystko w najlepszym porządku. Szyjka długa (ok. 4 cm) i zamknięta, najwyraźniej moje skurcze nie maja na nią wpływu. Maluszki zdrowo rosną, mają po 1300 g. Nie odwróciły się od ostatniej wizyty i dalej są w tej samej pozycji 69. Oby tak dalej.
Misiarska, niepokojący ten twój zastój moczu. Mało sikasz? Musisz dużo pić wody niskozmineralizowanej żeby nie przeciążać nerek (ja kupuje Dobrowiankę niegazowaną). Mam nadzieję, że urosept ci pomoże.

Dobrze słyszeć, że u Was dziewczyny wszystko w porządku.
Gotadora - śliczne maleństwa, Martusia ma piękne włoski, jak na dziewczynkę przystało. Dobrze, że już jesteście w domu, co u siebie to u siebie. No i nie masz już żadnych problemów ze współlokatorkami jak w szpitalu.
Ja dzisiaj odpoczywam, bo poszłam do pracy (wczoraj miałam urlop). Tak właśnie mam, że jak jestem w domu, to bardziej się męczę, bo się więcej ruszam, zwłaszcza przy synku. Dlatego wiem, co czuje Justynia882. Ja już teraz czasem wysiadam, mimo, że jeszcze tyle przede mną. Czasem muszę się położyć na chwilę, żeby dojść do siebie...
Jeżeli chodzi o wózek to ja szukam takiego gdzie będą dzieci obok siebie - nie mam problemu z wąskimi przejściami w domu. Na pewno chcę skrętnych kółek z przodu i najlepiej gdyby gondole były sztywne (nie takie nosidełka dokładane) i gondole i spacerówki miały osobne budki. Przy takich wymaganiach zostaje mi niewielki wybór. Na początku była załamka, bo znajdywałam tylko jakieś mega wypasione modele po 6200 zł np, albo "tańszy" po 4000. Oczywiście używanych nie ma :-( Boję się natomiast kupować takich po 1500 zł (nowe) bo dla syna kupiliśmy właśnie polski niedrogi wózek i okazał się bardzo tandetny.
Na szczęście oprócz wózka inne rzeczy dokupimy tylko po sztuce, bo resztę mam właśnie po synku.
No chyba, że ciuszki dla dziewczynki (na co w cichości ducha liczę)

Czesc, mozna do Was dolaczyc? W piatek na pierwszy USG lekarz znalazl dwa serduszka. Blizniaki dwujajowe, dwuowodniowe, dwukosmuwkowe. Jestem w szoku, ale zaczynam sie juz cieszyc:) TP mam na 24 maja. Strasznie sie boje czy wszystko bedzie ok, poczytalam troche wczoraj w intenecie i dopiero zdalam sobie sprawe o ile trudniejsza jest taka ciaza od zwyklej... Mam jeszcze synka, teraz ma 1,5 roku, akurat bedzie roznica 2 lat miedzy maluchami.

Napierajka cieszę się, że wizyta udana i same dobre wiadomości :)

Monika_83 witaj :) Gratuluję dwóch bijących serduszek!!! Dopisuję Cię do listy :)

1.Rachel22324.październik.13
2.Flis1205315.listopad.13
3.Justynia88229.listopad.13
4.Paolka29.listopad.13
5.Kasiamama30.grudzień.13 (28 grudnia)
6.Aneszka812.styczeń.14 (30 grudnia)
7.Jjka5.styczeń.14
8.Jok6.styczeń.14
9.Karmelova7.styczeń.14
10.Napierajka8.styczeń.14 (20 grudnia)
11.Effcia12311.styczeń.14
12.Hannah342.luty.14
13.Maya1215.marzec.14
14.Milla7615.marzec.14
15.Julianna20.marzec.14
16.Misiarska2.kwiecień.14 (30 marca)
17.Nanka4.maj.14
18.Nana7ma10.maj.14
19.Paulinka_uk10.maj.14
20.
KPe00715.maj.14
21.
Monika_83
24.maj.14

Mila - ja mam easywalkera duo i jestem naprawdę bardzo zadowolona. Wózek kupiliśmy używany w zestawie z fotelikami i adapterami. Ale sprawdza się świetnie - mimo wagi Klusek da się prowadzić jedną ręką, na plaży też dawał radę ;-) jedynie u rodziców w górach trochę ciężko pchać pod górę ;-) Cały czas jeździmy w gondolach, chociaż to już ich ostatnie chwile, bo moje maluch to już waga ciężka - po dzisiejszym szczepieniu po 8400 na głowę. O wersji spacerówkowej nie mogę jeszcze nic powiedzieć, bo na razie nieużywana :-)

Dzięki lilonka! Właśnie o tym wózku też myślałam, jak mi się uda znaleźć używany to będę przeszczęśliwa. A dzięki Tobie utwierdziłam się w przekonaniu, że warto o takim myśleć.
Witam też monikę_83 wśród nas. Widzę, że nasi synkowie są prawie rówieśnikami :-)

reklama
Milla76 a ja polecam Taco, jest na prawde super, trzeba tylko pamiętać, że trzeba mieć szerokie drzwi wejściowe, bo ma 92 cm.

nasze maluszki dziś skończyły tydzień :-) oto one

maluszki 8 pazdziernik 4.jpgZobacz załącznik 586826maluszki 8 pazdzierrnik 2.jpg

Załączniki

• maluszki 8 pazdziernik 4.jpg
    maluszki 8 pazdziernik 4.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 136
  • maluszki 8 pazdzierrnik 2.jpg
    maluszki 8 pazdzierrnik 2.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 132
Do góry