reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Dokladnie, mnie te skurcze dopadły wlasnie wtedy, kiedy czułam, ze mi tam się wszystko rozrasta, dosłowienie w oczach. Szlam spac a rano się budziłam z większym brzuchem, hehe. Zresztą jak bylam w 16tc na USG to dzieciaki też mierzyły jak na 16tc, a 10 dni później w szpitalu jak mi robili USG to wyszlo, ze chłopaki są już w 19tc. Czyli w przeciągu 10 dni skoczyły z 16tc w 19tc. Teraz mam wrazenie, ze rosną bardziej równostajnie, bo mi już tak macica nie wariuje.
Ej, a nie możesz na kogoś scedować gotowania i prania? Ja to męża w to ubrałam. TAk się tylko mowi ale trza to pranie wyciągnąć, rozwiesić, trochę wysiłku jest. Jak masz komu to przekazać to bez skrupułów powinnaś to zrobić. Jak ci boleści miną to się znowu zaczniesz ogarniać wokół siebie.
Czujesz już ruchy? No i czy wiesz co będzie? Może przegapiłam jak pisałaś.

reklama
Wczoraj byłam u dentysty i jakoś mnie nie pocieszył. Powiedział że w 7- 8 miesiącu będzie gorzej. Jego zalecenia miękka szczoteczka pasta paradontax i masaż dziąseł palcem. Jedyny plus całej wizyty to zaplombowanie zęba. (no i jeszcze to że zdążyłam skoczyć do fryzjera ) Husky a jakiego płynu używasz do płukania ? Wieczorem wizyta połówkowa. Trzymajcie kciuki.

Ja zaczęłam czuć w 18tc. A nawet widzieć, bo mi tak skóra się unosiła, jakby ktoś w nią walił. Teraz czuję je częściej i bardziej wyraźnie. Chociaż są dni, ze jest spokój.
To zależy wszystko od tego, jak są dzieciaki ułożone i jakie jest łożysko. Na pewno niedługo poczujesz ruchy.

Ja też poczułam ruchy w 18 tc i to od razu takie delikatne kopnięcia, czasami maluchy szaleją przez chwilę zwłaszcza jakiś czas po jedzeniu, a czasem przez dłuższy czas jest spokój. U mnie lekarz stwierdził w 17 tc, że będzie dwóch chłopaków, ale jutro chcę to jeszcze potwierdzić, bo zaczynam wyprawkę powoli kompletować i staram się unikać różu :-D.

Ja też już zaczynam powoli kupować rzeczy na razie większość ubranek białe. Z większych zakupów to zaszalałam i kupiłam łóżeczka też białe.

Hej dziewczyny!
ja ciagle w szpitalu dlatego mało pisze i juz z niego do porodu nie wyjdę. Wczoraj znowu miałam akcje ze skurczami, do tego rozwarcie juz na 3cm (wczoraj nie wiem jak dzis) i całe szczęście przeszło bo inaczej miałabym cc w nocy. Małe w poniedziałek miały 2100 a druga 1700z groszem. Wiec przybierają ładnie i nich przybierają bo widze ze chcą juz wychodzić... Mam nadzieje ze chociaz wytrwam do przyszłego tygodnia to bedzie skończony 34tydz plus kilka dni

Justynia882 co do zgagi mnie dzisiaj w nocy obudzila 3 razy... ;/ tyle ze ja doopa jestem bo mam od lekarza syrop na to i mam brac 3 razy dziennie, tyle ze nie chce brac niepotrzebnie a do tego on jest ochydny i wczoraj nie wzielam i byly skutki. wstalam w nocy ale on widocznie nie dziala od razu wiec jeszcze 3 razy w nocy nralam rennie...
ja akurat nie stresuje sie ze cc nadchodzi, bardziej nie mozemy sie doczekac, choc pewnie z tydzien przed zaczne sie stresowac :-) a w sumie po dzisiejszym usg troche zaczelam ale o tym nizej

ver7601 dzisiaj wlasnie mialam usg ;)

napierajka a twoje skorcze sa widoczne na ktg? bo ja mam skorcze, stawianie macicy, bol jak na okres, szyjki itd ale na ktg ich nie ma....

no wiec na usg male waza blisko 1900 i 2000gr ale baba robila to na odp**al... generalnie ja juz bylam w panice ze male przez 2 tyg przybraly zaledwie 180 i 240gr ale lekarka (usg robil ktos inny) mnie uspokoila ze dobrze rosna, ze rowno rosna i ze ich waga jest oki tym bardziej ze ja drobna jestem.
z oznak porodu to brzuch mi sie obnizyl ze mam go az za linie lonowa kilka cm... pani doktor nawet nie wyczula glowki malej bo tak nisko jest. w nocy bole miednicy i pachwin, klucie w szyjce i bulgotania/ falowania/ babelki w kanale rodnym- pewnie jak mala wierci glowa).
Za 2 tygodnie mam kolejne USG i podanie sterydow i dzien pozniej kolejna dawka sterydow (choc pani robiaca usg powiedziala ze jak zaczne rodzic to mam zadzwonic i odwolac wizyte (jakby twierdzila ze nie donosze ale nie mogla mi tego powiedziec...).
Z pozytywow noga juz oki i nie mam anemii- HGB 11,6 a jeszcze niedawno bylo 9,9 i czychala transfuzja krwi :szok: jednak nadal mam brac 630mg zelaza dziennie

reklama
Do góry