reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ciąża bliźniacza

Milena, jak masz skurcze to nie lekceważ tego, bierz magnez dawka dla kobiet w ciązy to 350 jonów magnezu + no spa, lekarze też przepisują luteinę lub duphaston. To te mniej silne leki.

co do ruchów to ja pierwsze poczułam w 17 tc i był to synek a 3 dni później córcia. Teraz z tyg na tyg ruchy coraz konkretniejsze ale czasem się gubię i nie wiem które kopie bo główki 2 na dole.

morgenrood ładna waga dzieciaków:) aż pozozdrościć można, bierzesz jakieś leki na skurcze?

ja niestety w ten piątek będę mieć zakładany pessar i się boję jak cholera:(

dzieki Karola wlasnie zaczelam wczoraj brac magnez, tylko nie wiem jeszcze jaka ilosc. te co mam maja 300mg, wiec 3 razy dziennie nie bedzie za duzo??? Boze to moja 3 ciaza a ja juz nic nie pamietam ;( :sorry2:

reklama
Milena, jak ma 300 to tylko 1 tab, jaki masz magnez?
najlepszy jest z wit B6 i chyba lepiej kupic taki po 50mg na tabletkę to mozesz sobie dawke dostosowac, jak gorzej się czujesz to 400 a jak ok to 300. ja mam magne b6 i jest ok.

Piszą że ciąza blizniacza jest inna od pojedynczych więc nie martw się ze nie pamiętasz:)

Szczerze mowiac to ja nie odczuwam zadnych skurczy a moze nie rozrozniam i mysle ze to naturalna reakcja ciala na ciaze. Troche sie w tym gubie no ale badania pokazuja ze jest wszytko ok wiec oby tak dalej :)

Milena, jak ma 300 to tylko 1 tab, jaki masz magnez?
najlepszy jest z wit B6 i chyba lepiej kupic taki po 50mg na tabletkę to mozesz sobie dawke dostosowac, jak gorzej się czujesz to 400 a jak ok to 300. ja mam magne b6 i jest ok.

Piszą że ciąza blizniacza jest inna od pojedynczych więc nie martw się ze nie pamiętasz:)
masz racje. pojade dzis kupic taki z mniejsza dawka:-) juz jestem tak sfrustrowana,ze szok. w tym kraju nikogo nic nie obchodzi :angry:
ale z drugiej strony do polski teraz wrocic nie moge... oh, well musze sama zadbac o siebie ;-) dzieki jeszcze raz.

Milena, dziennie do 10 bezbolesnych skurczy moze byc byle nie więcej więc policz jak się mieścisz w granicy to nie przejmuj sie, mozesz tez bardziej wszystko odczuwac bo to Twoja 3 ciaza, głowa do góry:)
a no spe czy inne leki nie na receptę to chyba możesz zamówic z Polski?

Witam Was dziewczynki.
Powiedzcie mi czy macie czasami chwile niepokoju, od paru dni jak tylko pomyślę o moich dzieciątkach to przeszywa mnie taki niepokój , jakby coś niedobrego miało nie wydazyć , straszanie mnie to denerwuje bo nie lubie takiego uczucia. A tak poza tym to mam jakies kiepskie dni strasznie mi duszo i słabo i jaka marudna jestem :(
W rodzinie zrobili sobie ZE mnie nianke do dzieci , człowiek 15 lat uczciwie pracował od rana do wieczora a teraz ja chce sobie odpocząć na l-4 to każdy wykorzystuje i chyba przez to tez jestem rozdrazniona , bo nikomu nie umie odmówić ,(ciekawe czy mi ktoś potem pomoże ) masakra.
Ale sobie pomarudziłam, nie mam komu to Wam pisze , żeby mi było lżej.
Pozdrawiam WAS EWA

Ewa mam takie dni kiedy czuje lek o dzieciaczki , niepokoj itd, mysle ze to normalne w koncu tyle rzeczy sie dzieje na tym swiecie, poza tym chyba hormony buzuja:-)

proszę o pomoc: odebrałam wynik posiewu bakteryjnego z pochwy i wyszlo mi ze mam s. agalactiae jest to jakiś paciorkowiec z tego co wyczytalam. leczy sie go antybiotykami:-( i groźny dla malenstw przy porodzie. mialyscie moze cos takiego?? czy jest groźne dla maluszkow w brzuszku? do gina dopiero w przyszlym tygodniu...

Malina, nie denerewuj się, może uda Ci się szybciej do lekarza umówić, przepisze Ci antybiotyk lub inne globulki dopochwowe i powinno być ok, najważniejsze nie denerwuj się, czytałam ze paciorkowiec jest zagrozeniem dla dziecka przy porodzie i wtedy podaje sie przed porodem antybiotyki, ale uwierz mi nie jesteś pierwsza z tym problemem:)

a co do strachu to zauważam u siebie różne fazy, na początku strach pomieszany jak dam radę z wychowaniem i czy wszystko będzie ok z dziećmi i ciążą, a teraz tylko myślę żeby dzieci były zdrowe i jak najdłużej w brzuszku myślę że te obawy to norma, bo nam zalezy na tych maluchach:)

reklama
Milena, dziennie do 10 bezbolesnych skurczy moze byc byle nie więcej więc policz jak się mieścisz w granicy to nie przejmuj sie, mozesz tez bardziej wszystko odczuwac bo to Twoja 3 ciaza, głowa do góry:)
a no spe czy inne leki nie na receptę to chyba możesz zamówic z Polski?

mama z Polski przyslala mi 2 opakowania nospy, i dzis jeszcze wysle mi Magne B6(tu nie ma z wit b6) i biofer folic. to chyba takie standardowe. lepiej miec zapas niz pozniej ma brakowac... mysle,ze mieszcze sie w granicy 10 dziennie, dotego dochodza inne bole ale te pewnie zwiazane z rozciaganiem. bylam kilka dni temu na usg i nie bylo widac zeby cos zlego sie dzialo.... tylko denerwuje mnie to ,ze oni tu nie sprawdzaja szyjki... a z blizniakami lubi sie skracac .. :-(

Do góry