reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ciąża bliźniacza

dziewczyny, w ktorym tyg i jak czesto milayscie skurcze Braxtona Hicksa? bo ja mam je od 14 tyg... i to dosc czesto. mowilam wczoraj o tym mojej poloznej, a ona wogole na to uwagi nie zwrocila. mowila,ze to normalne, a ja sie boje zeby mi sie szyjka nie skracala. tu gdzie mieszkam nie badaja ginekologicznie az do 38 tyg ciazy ;/

reklama
Milena ja mialam jakos od 20 tyg, lekarz za kazdym razem badal napiecie macicy ot tak macal brzuch i zawsze mowil ze nie napieta, potem na wlasna reke zaczelam brac magnez, a potem gin wlaczyl nospe, donosilam do 38 tyg

a jak jest z pierwszymi ruchami bliźniaków, czy czułyście że jeden maluch sie rusza czy może wyraźnie czułyście ze teraz rusza sie jeden maluszek a teraz drugi? chodzi mi o pierwsze ruchy, kiedy jeszcze do końca nie jesteśmy pewne czy to są ruchy

a czy w późniejszej ciąży wyraźnie można rozróżnić który dzieciaczek się porusza?

a jak jest z pierwszymi ruchami bliźniaków, czy czułyście że jeden maluch sie rusza czy może wyraźnie czułyście ze teraz rusza sie jeden maluszek a teraz drugi? chodzi mi o pierwsze ruchy, kiedy jeszcze do końca nie jesteśmy pewne czy to są ruchy

a czy w późniejszej ciąży wyraźnie można rozróżnić który dzieciaczek się porusza?

hej, ja bylam pewna okolo 20 tyg ze to ruchy dzieciaczkow a nie jelita, na poczatku czylam ruchy tylko po lewej stronie i martwilam sie o synka czemu on sie nie rusza, teraz dziewczynka jest troszke wieksza, ma mniej miejsca wiec zazwyczaj czuje ja rano lub wieczorkiem ale za to synus daje popalic caly dzien.... ostatnio mamy fajna zabawe- wypycha nozke a ja ja spowrotem wciskam do brzucha :) niesamowite uczucie :)

Manila ja pierwsze ruchy poczulam ok 16 tyg to znaczy takie laskotanie od srodka, jak dzieciaczki beda wieksze to bedizesz wiedziec ktore sie rusza, jak sa male to "przelewaja sie" jeszcze w brzuchu i ciezko stwierdzic, ja na poczatku czulam ruchy tylko po lewej stronie i na srodku, dopiero pozniej aczelam odrozniac.

ja już czuję ruchy ale wydaje mi się że dzieciaka z przodu.....bo moje narazie są tak ułożone że jedno z przodu tak ma łożysko...a drugie z tyłu macicy.....więc czuję pewnie dziewczynkę z przodu

byłam u gin ale usg bede miała za tydzien wiec juz nie moge sie doczekac, to bedzie to genetyczne i mam nadzieje, ze po nim odetchne. Mój gin wspomniał cos ze moze sie uda podejzec kto tam zamieszkał ale był by numer ;)
Generalnie wszystko jest ok ale ja znowu mam jakies dołki....

ja tez już czuje pierwsze ruchy - tak mi sie wydaje;-), u mnie maluchy ułożone są góra-dół a mam wrażenie ze ruchy czuje tak na środku jakby mniej wiecej w tym samym miejscu ale tak właśnie myślałam że na początku nie czuje się ruchów każdego z dzieci

reklama
Milena, jak masz skurcze to nie lekceważ tego, bierz magnez dawka dla kobiet w ciązy to 350 jonów magnezu + no spa, lekarze też przepisują luteinę lub duphaston. To te mniej silne leki.

co do ruchów to ja pierwsze poczułam w 17 tc i był to synek a 3 dni później córcia. Teraz z tyg na tyg ruchy coraz konkretniejsze ale czasem się gubię i nie wiem które kopie bo główki 2 na dole.

morgenrood ładna waga dzieciaków:) aż pozozdrościć można, bierzesz jakieś leki na skurcze?

ja niestety w ten piątek będę mieć zakładany pessar i się boję jak cholera:(

Do góry