reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej Manila,
kilka odpowiedzi jak jest u mnie:
1. na poczatku ciazy potrafilam budzic sie wczesnie rano i to mi wystarczylo ale w ciagu dnia obowiazkowa drzemka i moglam dalej funkcjonowc, teraz dosc duzo przesypiam (moze dlatego ze chcialabym zeby czas mi jak najszybciej zlecial, a jak sie spi to sie nie mysli o glupotach :). Budza mnie dzieciaki w nocy, urzadzaja sobie wtedy najwieksze zabawy w brzuchu :) no i to chodzenie do ubikacji- przynajmniej 5 razy w nocy.... wrrr...
2. w pierwszych tygodniach, mysle tak do 3 mca bolaly mnie, ale to miesnie sie rozciagaja, macica, wszystko sie zmienia w Twoim ciele, przygotowuje na dzieciaczki... czasami wydaje mi sie ze pekam, skore mam bardzo napieta ale teraz to wina rosnacego brzucha..
3. jesli wszystko w porzadku to ja nie widze przeszkod, ale pamietaj nie nadwyrezaj sie, rob sobie czestsze przerwy.... jak juz bedziesz miala brzusio wiekszy to wtedy zapomnij o kucaniu, schylaniu sie, mnie juz ciezko skarpetki zalozyc ;)

Powodzenia :)

reklama
morgenrood dzieki za odpowiedz

jeszcze jedno pytanie, w lewym boku brzucha kolo i na wysokości kości biodrowej czuje lekkie kucie jak sobie dotykam, ja mam wrazenie ze to miesnie mnie bola ale troche sie martwie czy mam powody do paniki?? czy moze poczekac i obserwowac?
wiem ze najlepiej byloby isc do lekarza ale bylam w zeszlym tygodniu i bylo wszystko ok

morgenrood dzieki za odpowiedz

jeszcze jedno pytanie, w lewym boku brzucha kolo i na wysokości kości biodrowej czuje lekkie kucie jak sobie dotykam, ja mam wrazenie ze to miesnie mnie bola ale troche sie martwie czy mam powody do paniki?? czy moze poczekac i obserwowac?
wiem ze najlepiej byloby isc do lekarza ale bylam w zeszlym tygodniu i bylo wszystko ok

tez mam takie bole klujace po bokach, a na dodatek jeszcze twardnienie brzucha... lekarz wytlumaczyl to jako rozciaganie sie miesni ;):-)

dzieki dziewczyny za uspokojenie, momentami boli mnie tez w dolnej czesci brzucha ale to taki sam bol jak po bokach i z tym go lacze.
tak wogole to jestem straszna panikara:)
milego wieczoru

ja tez do panikujacych naleze :) skad jestes manila?

ale nudyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, facet mi na dwa tygodnie do roboty wyjechal i nie wiem co tu robic.... nie ma sie do kogo odezwac i jakos nudnooooooooo i smutnoooooo....

Hey dziewczyny to była straszna noc, poryczałam się z bólu jak mała dziewczynka nic nie pomagało , poszłam do dentysty no i kanalówka mnie czeka , ale na szczescie zabek zatruty i dzisiaj spokojna nocka . No dziewczyny jeszcze tydzień pracy mi został i bede miała wiecej czasu na życie. Nie mogę się doczekać . Pierwsza dłuzsza przerwa od 8 lat .Hurra .Musze sie na nowo nauczyc byc mamą , bo pracuje w godzinach od 11 do 19 i z moją starsza córeczka wcale sie nie widuje , mam nadzieje , ze z bliźniakami bedzie inaczej i bede mogła byc tylko dla nich, ale sie rozgadałam.Pozdrawiam Was mocno całuski Pa

ciesze sie Ewa,ze czujesz sie lepiej... w pierwszej ciazy mialam wyrywanego zeba... to byl dopiero koszmar ;/
no ale teraz jak sie staralismy to juz dopionwalam zeby wszystkie byly zdrowe ;):-)
widzisz ja za to mam za duzo wonego czasu i strasznie sie nudze! mam nadizje,ze tydzien Ci jakos szybko zleci. pozdrawiam

Ewa dobrze,ze z zębem juz lepiej.wiem co to za bol.Ja dopiero za tydzien w czwartek ide.Juz sie pytałam o znieczulenie, bo nie dalabym rady!
Mnie teraz tez czasami tak ciągnie w brzuchu,ale wierze,ze to normalne:)
wiem,ze chyba w ziemi nie powinno sie za duzo grzebać, co!?

reklama
Witam serdecznie :)
Na forum jestem pierwszy raz :) tzn. piszę pierwszy raz, ale od czasu do czasu podczytywałam :)
Gratuluję wszystkim bliźniaczym mamom :)
Ja również czekam na bliźniaki, będą to chłopcy, na dzień dzisiejszy jestem już w 35 tygodniu ciąży, więc została już końcówka.
Pozdrawiam serdecznie :*

Do góry