reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Małgoń: leżę dalej co robić, siostra zrobiła mi niespodziankę i przyjechała do mnie na święta więc miałam akcent polski:) poza tym bez zmian, rosnę:)

Karola: my też nie mamy jeszcze jednego imienia, poza Marysią, na którą uparł się mój mąż (po babci) nie wiemy co dalej:). Nad drugim myslimy. Chciałabym wybrać imiona w miarę międzynarodowe, tak żeby nie miały problemów bez względu na kraj, w którym będą mieszkać.

reklama
Cześć dziewczyny,
ja rozłożyłam jedno łóżeczko bo chcę żeby moje bobasy najpierw spały razem, ale gdyby im coś nie pasowało to rozłoży się i drugie:tak:, mam też już drugi komplet pościeli dla maluchów! babcia kupiła materiał i chce uszyć ten drugi żeby miały coś innego, jeszcze nie widziałam ale podobno śliczny:-)
Wiecie...brakuje mi jeszcze tylko termometru dla bobasów i dla mnie jakiegoś stanika do karmienia, takiego specjalnego odpinanego i pasa poporodowego, słyszałam że dobrze robią na brzuszek, ale nie wiem kiedy po cc mozna go używać, tydzień po cc czy później?hmmm
muszę te rzeczy zamówić chyba na allegro i podać adres przesyłki do rodziców bo ja tak jak pisałam od 5-go idę leżeć do szpitala:szok:,
Małgoń życzę duuużo uśmiechu na dzisiejszy dzień, zero smutasów:-);-)

hello
Kasik własnie najbardziej boje się tzw. podwójnego porodu: rozpoczęcie sn, zakończenie cc! Ale fajnie, że już doszłaś do siebie i jest Wam bardzo dobrze razem, już z drugiej strony brzuszka :)

Aaga & Kkociakk szpital nie jest straszny, nie wszystkie kobietki z bliźniakami trafiają na tak długo jak ja, tutaj kilka było podwójnych mamuś, ale już na finiszu tj. od 35/36tc w celu przygotowania do porodu...tylko ja tak chodzę z kąta w kąt :) ale są też plusy: znam już dobrze cały personel na oddziale, oni znają mnie, poznaję praktyki szpitalne, więc jest łatwiej podpytać o pewne sprawy itd. Ale jak się zostawia jakiegoś malucha w domu, to na pewno jest baaaaaardzo ciężko!
Na pewno watro przygotować sobie wcześniej wyprawkę, żeby mąż nie musiał później biegać po sklepach i kupować :baffled:
QUOTE]
Mam nadzieje ze jednak ten pobyt w szpitalu nie ominie, a przynajmniej nie za długi i to głównie ze względu na Julię, Bardzo bym za nia teskniła, a ona chyba za mna jeszcze bardziej:-(. No ale cóz... czas wszystko zweryfikuje.
No i tez mega boje sie tego podwojnego porodu sn+cc. Pomimo tego, ze pierwszy poród miałam ciężki to gdybym byla w pojedynczej ciazy to pewnie wolałabym sn, ale przy blixnikaach to pewnie bede obstawac przy cc. Zobaczymy co moj gin mi powie choc cos mi sie wydaje ze bedzie cc.

Karola imion wybranych nie mamy, nie znamy jeszcze płci, ale i tak beda na pewno duże zgzyty przy wyborze bo zupełnie inne nam sie podobają.

Nutria jak po wizycie?

my mamy dla dziewczyn przygotowane jedno narazie łóżeczko:) i dopóki nie będą ruchliwe to będą spać w tym jednym:) potem przenosimy ich do ich pokoju na dwa łózka- teraz będą z nami w sypialni. Bo jednak co do to dom i nie wyobrażam sobie żeby tyci kruszynki były same daleko w głębi domu itp:)

Małgon-
to ja trzymam kciuki żeby dzieci pozycji nie zmieniły:):-)

Karola- oj współczuje boli kregosłupa- ja sie bardzo ciesze ze on mi nie doskwiera w ciąży choć mam lordozę i ucisk na rwę kulszowa i zawsze przy badaniach jeszcze rok temu padało pytanie: czy była Pani w ciąż? Ja ze nie, a oni ze mi bardzo współczują bo będzie ciezko a można brać tylko paracetamol co mi na pewno wtedy nie pomoże. Mąż sie śmieje ze ciężar na kręgosłupie wyrównuje rozmiar mojego biustu proporcjonalnie do brzuszka:) Niech mu będzie- ważne ze nie boli:)

czesc Dziewczyny!
polecam wziąźc sobie do szpitala płyn antybakteryjny do rąk,podkłady sie przydaja żeby maluchy przewinac,oprócz rozka po kocyku na głowe,duzo pieluch tetrowych,body z długim rekawem i pajace-najlepsze z wszytymi łapkami niedrapkami na stałe,wszystko inne spada z rączek.trzeba tez miec skarpetki i czapeczki bawełniane.
a w domu,moje dzieci maja po 4 kocyki na głowe i jedyne pajace jakie kupuje w dalszym ciagu to te z łapkami.nobel dla tego który to wymyslił.u nas mother care ma takie pajace,a na allegro firma z usa carter's.
w tej chwili uzywam tylko body z krótkim rekawem + pajac.reszta nieużywana leży w szufladach.wszystkie bluzy i sweterki z kapturkami wogóle sa niepotrzebne małym dzieciom które leżą.. :(
pozdrawiam i trzymam za Was kciuki!

Hej Mamcie :happy:

Poziomki pod koniec już się nie tyje, ja przynajmniej tak mam, ale na czym mam przytyć na tej diecie wątrobowej, szpitalnej na dodatek?

A mi właśnie pod koniec w szpitalu brzuch wyskoczył przez żywienie się tam. I jak całą ciąże nie miałam rozstępów tak na ok 3 dni przed cc koło pępka wyszło mi parę rozstępów

Co do spania to mamy 2 łóżeczka i takie były ambitne plany że będą razem w nim spały a skończyło sie tak że śpią z nami w łóżku.

Moje mają po 3 kocyki i najbardziej lubia taki z mikrofibry bo jest mięciutki a nasza Milenka jest zimnokrwista wiec musi być opatulona do spania...

Małgoń jak na razie przytyłam 1kg tylko brzuch mi rośnie. :-DW poprzednich ciążach bum na wage miałam 6-8 miesiąc.

Doszłam do wniosku że zamiast rożków kupie kocyki w h&m bo po jwdnej stronie jest cieplutki kocyk a po drugiej bawełna,przynajmniej się później przydadzą:tak:

Rainmanka dzieci najczęściej kończą w łóżku rodziców:-D

ayla kapturki są fajne dla siedzących dzieci

nasze chlopaki spia na razie w jednym lozeczku(takim 140/70)
za jakis miesiac przeniesiemy do dwoch

i konsekwentnie nie bierzemy ich do nas
karmimy,odbijamy i nunu do lozeczka
nie chcemy przyzwyczajac

olka zreszta tez nie uczylismy ani noszenia,ani bujania ani spania z nami
a teraz tymbardziej nie chcemy ,pozniej bedzie latwiej

rozki mamy ale juz nie korzystamy
po wyjsciu ze szpitala pare dni owszem
teraz juz kocyk
a w ogole chce,zeby spali w spiworkach
czekam az pepki odpadna,bo teraz wywijamy pieluszki i czesto niestety przesikuja
(a nie mam zamiaru co chwile spiworki prac:szok:)
jak juz nie beda przesikiwac tak czesto to spiworek i juz

w mieszkaniu mamy 19-20 st i jest ok
zakladamy body,cienka bluzeczke i spodenki i wystarczy

reklama
Do góry