reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Ehhh ten brak obecności partnera mocno boli...kangurowania też nie ma...już o odwiedzinach nie wspomnę. Nie tak wyobrażałam sobie ten moment w życiu, no ale co zrobić... 🥺
No niestety, będziemy musiały dać radę 👍 Teraz to takie czasy jak 30 lat temu, ze matka dziecko w oknie ojcu pokazywała…to dobrze ze są telefony

reklama
masz już termin CC? Ja na razie wiem tylko tyle że to będzie końcówka kwietnia i liczę że już się trochę poluzuje po 5 fali. Bo sama obecność taty na pooperacyjnej to trochę mało po CC przy dwójce maluchów, a odwiedzin nadal brak
Wy macie dość fajnie bo w kwietniu myśle ze będą luzy z falą covidową, ja akurat jestem teraz gdzie jest największy szczyt i nic nie można…

Ooo to podobnie jak ja :) . My mamy wyliczony termin na 27.04 ale mam nadzieję że nas rozwiążą ok 7.04 juz.
A skąd dziewczyny jesteście? 😀
Ja z Warszawy
Ja Częstochowa, termin teoretycznie był na 5 marzec, a lekarz mówi o 14 lutym. Zauważyłam ze najczęściej blizniacze rozwiązują 36-37tc, (38 jak da radę) ale najczęściej ten 37 bo niby już jest donoszona. Jedna znajoma urodziła bliźniaki w 36+6 i napisali jej ze późne wcześniaki

Ja Częstochowa, termin teoretycznie był na 5 marzec, a lekarz mówi o 14 lutym. Zauważyłam ze najczęściej blizniacze rozwiązują 36-37tc, (38 jak da radę) ale najczęściej ten 37 bo niby już jest donoszona. Jedna znajoma urodziła bliźniaki w 36+6 i napisali jej ze późne wcześniaki
Tak dokładnie, ja od początku o tym 37 tygodniu słyszę 🙂

Tez tak myśle, wczoraj jak się położyłam na wznak w łóżku to jak zaczęły szaleć to nie mogłam ich ogarnąć 🙈 Musiałam wstać do łazienki przejść się, i później wrócić i położyć się na bok i się uspokoiły 😅
Ooo tak mam tak samo. Jak leżę na wznak to mój brzuch faluje. Mam też czasem wrażenie że brzuch mi się robi taki mega twardy, ratuje się nospą, i pomału przechodzi.
A jak wasze wyniki morfologii ? Bo ja od 20tyg. mam hemoglobinę na poziomie ledwo 9, i leukocyty ciągle ok. 17. Biorę żelazo w płynie ale jakoś mi to nie zbyt pomaga.

reklama
Ooo tak mam tak samo. Jak leżę na wznak to mój brzuch faluje. Mam też czasem wrażenie że brzuch mi się robi taki mega twardy, ratuje się nospą, i pomału przechodzi.
A jak wasze wyniki morfologii ? Bo ja od 20tyg. mam hemoglobinę na poziomie ledwo 9, i leukocyty ciągle ok. 17. Biorę żelazo w płynie ale jakoś mi to nie zbyt pomaga.
U mnie morfologia idealna. Ale próby wątrobowe poleciały, czekam na wyniki kwasów żółciowych i będziemy decydować co dalej...

Do góry