reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Mnie wywaliło już w 9tc :D szybko pobiegłam kupić spodnie ciążowe, bo zwykłe mi brzuch uciskały i czułam się niekomfortowo. A co do kopania, to zależy jak się u mnie ułożą :) jeden mnie często kopie w pęcherz, szyjkę (która niedomaga) no i wtedy czasem boli trochę :)
A s ogóle to chciałam zapytać o jedna rzecz, bo ja np boje się kucać i schylać, czy prawidłowo?

reklama
A s ogóle to chciałam zapytać o jedna rzecz, bo ja np boje się kucać i schylać, czy prawidłowo?
Nie mogę się wypowiedzieć w tym temacie :( bo ja ogólnie leżąca jestem, ze skróconą szyjką macicy i krążkiem włożonym. Ale jeśli ciąża jest bez komplikacji to ja bym wszystko robiła jak zwykle :) tylko ciężarów bym nie podnosiła

Hejka, miałam dzisiaj wizytę i wszystko ok , bąble maja po 5,25 i 5,35 😊jutro mam prenatalne i teraz pytanie: dzisiaj rano na wizycie bąble tak się wierciły, ze ledwo pani dr mogła je zmierzyć 😂podczas jutrzejszych badań to może być problem, co tu zrobić?
Mam nakaz nie jedzenia niczego słodkiego, co kurde zjeść na śniadanie? Badania mam na 11:40

Dziewczyny mam pytanie , w niedziele różnica między bąblami wynosiła 0,07 , wczoraj na wizycie 0,11 a dzisiaj ja prenatalnych 0,16 mm. Czy to jest ok? Dodam ze dzisiaj jest 11+6 a w usg jest ze jeden z nich jest 12+1 a drugi 12+0.
Zmartwiłam się😔

Dziewczyny mam pytanie , w niedziele różnica między bąblami wynosiła 0,07 , wczoraj na wizycie 0,11 a dzisiaj ja prenatalnych 0,16 mm. Czy to jest ok? Dodam ze dzisiaj jest 11+6 a w usg jest ze jeden z nich jest 12+1 a drugi 12+0.
Zmartwiłam się😔
Wyciągnęłam swoją kartę ciąży i sprawdziłam jak to u mnie. Przy pierwszym USG miały tyle samo. Przy tym prenatalnym już była lekka różnica różnica. Bliźniak 1: CRL: 7.47cm, 13+5d
Bliźniak 2: CRL 6,31cm, 13+2d
Na dwóch kolejnych w ok 17 tygodniu i 21 już były praktycznie identyczne. Więc myślę, że chyba nie masz się czym przejmować;) Pewnie gdyby było coś nie tak lekarz by ci powiedział. Pytałaś ?;)

Wyciągnęłam swoją kartę ciąży i sprawdziłam jak to u mnie. Przy pierwszym USG miały tyle samo. Przy tym prenatalnym już była lekka różnica różnica. Bliźniak 1: CRL: 7.47cm, 13+5d
Bliźniak 2: CRL 6,31cm, 13+2d
Na dwóch kolejnych w ok 17 tygodniu i 21 już były praktycznie identyczne. Więc myślę, że chyba nie masz się czym przejmować;) Pewnie gdyby było coś nie tak lekarz by ci powiedział. Pytałaś ?;)
Dziękuje za odpowiedz😊nie pytałam bo dopiero jak wróciłam do domu to zaczęłam przeglądać zdjęcia z usg i to obliczyłam. Napisałam maila do lekarki prowadzącej ale pewnie odpowie najwcześniej w poniedziałek. Trochę się wystraszyłam, ze ta różnica się powiększa No ale ciąża jest 11+6 a bliźniaki : crl 55,5 12+1 i crl 53,9 12+0.
Podczas usg pani dr powiedziała ze wszystko okej i ze nie ma się do czego przyczepić wiec do głowy mi nawet nie przyszło żeby myśleć o tej różnicy.

Dziękuje za odpowiedz😊nie pytałam bo dopiero jak wróciłam do domu to zaczęłam przeglądać zdjęcia z usg i to obliczyłam. Napisałam maila do lekarki prowadzącej ale pewnie odpowie najwcześniej w poniedziałek. Trochę się wystraszyłam, ze ta różnica się powiększa No ale ciąża jest 11+6 a bliźniaki : crl 55,5 12+1 i crl 53,9 12+0.
Podczas usg pani dr powiedziała ze wszystko okej i ze nie ma się do czego przyczepić wiec do głowy mi nawet nie przyszło żeby myśleć o tej różnicy.
Teraz jak napisałaś dokładniejsze dane to jak dla mnie wszystko super;) oczywiście lekarzem nie jestem ,ale takie niewielkie różnice między maluszkami są chyba normalne;) Myślę,że możesz spać spokojnie;) Tym bardziej,że jak sama mówisz lekarka powiedziała,,Nie ma się do czego doczepić,, ;) buziaki:*

reklama
Teraz jak napisałaś dokładniejsze dane to jak dla mnie wszystko super;) oczywiście lekarzem nie jestem ,ale takie niewielkie różnice między maluszkami są chyba normalne;) Myślę,że możesz spać spokojnie;) Tym bardziej,że jak sama mówisz lekarka powiedziała,,Nie ma się do czego doczepić,, ;) buziaki:*
Tak powiedziała😊śle powiedziała również ze powinny rosnąć 2 mm na dobe a tak się składa ze od wczorajszej wizyty u lekarza prowadzącego do dzisiejszej na prenatalnych urosły: 1,4 mm i 1,9 mm... to mnie tez trochę martwi 😞

Do góry