reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

U nas bylo różnie, raz 5 dni, raz 2. Generalnie urodziłam w 34t4d, 2100 córka i 2620 syn Obecnie 9 miesięcy, córka 7200, syn coś ok 8kg... gdyby wtedy miała taką wiedzę jak dziś to bym się nie stresowala. Kazde dziecko rośnie w swoim tempie. Widać to i w brzuchu i poza :) ktoś mi kiedyś mówił, że zaczynamy się martwić jak procentowo jest 25% różnicy (to już na późniejszym etapie gdzie jest przybliżona waga ) A na początku jakby był ponad tydzień czy więcej...albo drugie by nie rosło. U mnie pod koniec ciąży padło nawet podejrzenie, że to dwie różne owulacje. Jedną od razu po miesiączce A druga w połowie cyklu. I to by się zgadzało ;)
Jajka dziś się dowiedziałam że pojawiło się jeszcze drugie...
No i jestem kompletnie zielona w temacie.

Pamiecie może jak to u was było na początku? Czyli w 7 tyg. Czy była duża różnica między bliźniakami?
U mnie jest to 6+3 i 7+2 lekarka napisała że jest duża dysproporcja, u obydwu bije serce.
Zobacz załącznik 1086369

reklama
Gratulacje! [emoji3059]
Chociaż pewnie jesteś przerażona.
U Ciebie są dwujajowe maluchy więc nie będzie porównania z moimi za bardzo. U mnie w 6tc były tylko jednodniowe różnice, do tej pory są wielkosciowo prawie takie same. Myślę, że nie masz czym się martwić, to dopiero początek. Zobaczymy jak będą rosnąć [emoji7]
Jajka dziś się dowiedziałam że pojawiło się jeszcze drugie...
No i jestem kompletnie zielona w temacie.

Pamiecie może jak to u was było na początku? Czyli w 7 tyg. Czy była duża różnica między bliźniakami?
U mnie jest to 6+3 i 7+2 lekarka napisała że jest duża dysproporcja, u obydwu bije serce.
Zobacz załącznik 1086369

U nas bylo różnie, raz 5 dni, raz 2. Generalnie urodziłam w 34t4d, 2100 córka i 2620 syn Obecnie 9 miesięcy, córka 7200, syn coś ok 8kg... gdyby wtedy miała taką wiedzę jak dziś to bym się nie stresowala. Kazde dziecko rośnie w swoim tempie. Widać to i w brzuchu i poza :) ktoś mi kiedyś mówił, że zaczynamy się martwić jak procentowo jest 25% różnicy (to już na późniejszym etapie gdzie jest przybliżona waga ) A na początku jakby był ponad tydzień czy więcej...albo drugie by nie rosło. U mnie pod koniec ciąży padło nawet podejrzenie, że to dwie różne owulacje. Jedną od razu po miesiące A druga połowę cyklu. I to by się zgadzało ;)
Dzięki za odpowiedź, właściwie wyprzedzilas moje kolejne pytanie :)
Z tą owulacja bo się zastanawiałam czy mogą wystąpić 2 w odstępie tygodniowym bo u mnie była taka sytuacja że ominelismy dni płodne, stosunek był sporo przed owulacja. Tak więc ten 6 tydzien to juz wogole się nie zgadza

Witaj :) u mnie na poczatku nie bylo dysproporcji dopiero na późniejszym etapie, a jaki to rodzaj ciąży, ile kosmowek i owodni?

Wygląda na dwa oddzielne pęcherze..
Też mi się tak wydaje ale z drugiej strony, nie pytałam jakoś w szoku byłam.
Mam jeszcze takie zdjęcie ale tam już nie widać nic w środku tylko duża czarna plamę i nie wiem w sumie co to jest
Oczywiście nie zapytałam

W 5 tyg był jeden pęcherzyk bez zarodka
IMG_20200229_183341.jpeg

Hmm to ja chyba nie doradze, u mnie w 6+3 tyg byly dwa wyrazne plody z bijacymi serduszkami i od razu lekarz stwierdzil 2k2o, dziwne ze nic więcej Ci lekarz nie powiedział, wiadomo człowiek w szoku po takiej wiadomości...

reklama
Do góry