reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Moi ur się 2730 54 i 3010 55 i mialam 56 ubranka. Mniejszych wogole nie kupowałam bo od początku przybierali ładnie jak w ciąży pojedynczej i lekarz stwierdził że małe zawsze szybko można później dokupić. Szybko na 62 wskoczylismy. Ja do szpitala nie brałam ubranek. Przynosili mi szpitalne.
Dzięki :-) no to muszę jutro jechać na zakupy bo mam spore braki :-\ chyba nastawie się na 56, byle było do szpitala co założyć, a w domu mogą być w czym kolwiek i można szybko przeprać. A jak myślicie co zabrać do szpitala wystarczą body z rękawkiem + pajace ? Po 4pary na szkraba?

reklama
Dzięki :-) no to muszę jutro jechać na zakupy bo mam spore braki :-\ chyba nastawie się na 56, byle było do szpitala co założyć, a w domu mogą być w czym kolwiek i można szybko przeprać. A jak myślicie co zabrać do szpitala wystarczą body z rękawkiem + pajace ? Po 4pary na szkraba?
To zalezy jak Ci bedzie wygodnie. Jedne mamy chwala sobie zestawy body+pajac, inne body+spiochy, body+polspiochy, body+spodenki+skarpetki, sa tez body kopertowe i takie chyba najlatwiej maluszkom zakladac.
Pamietaj ze zima slabo wszystko schnie i warto miec wszystkiego ciut więcej niz potrzeba (chyba ze masz pralke z suszarka, to nie ma tematu). Ale ja bym na Twoim miejscu wziela kilka zestawow 56, w domu warto miec naszykowane jakies dodatkowe, zeby ktos z rodziny mogl dowiezc w razie czego.

My bylismy 6 dni w szpitalu po porodzie (zoltaczka) i naprawdę duuuzo potrzebowalam ubranek, bo jakims dziwnym trafem chlopaki byli wiecznie zasikani, zafajdani lub obrzygani az do pięt.
Czasem nawet 5 zmian ubranek bylo potrzebne w ciagu jednego dnia (na drugiego synka kolejne 5) i tak ze dwa lub trzy miesiace. Ale pralka dzielnie dala rade ;)

To zalezy jak Ci bedzie wygodnie. Jedne mamy chwala sobie zestawy body+pajac, inne body+spiochy, body+polspiochy, body+spodenki+skarpetki, sa tez body kopertowe i takie chyba najlatwiej maluszkom zakladac.
Pamietaj ze zima slabo wszystko schnie i warto miec wszystkiego ciut więcej niz potrzeba (chyba ze masz pralke z suszarka, to nie ma tematu). Ale ja bym na Twoim miejscu wziela kilka zestawow 56, w domu warto miec naszykowane jakies dodatkowe, zeby ktos z rodziny mogl dowiezc w razie czego.

My bylismy 6 dni w szpitalu po porodzie (zoltaczka) i naprawdę duuuzo potrzebowalam ubranek, bo jakims dziwnym trafem chlopaki byli wiecznie zasikani, zafajdani lub obrzygani az do pięt.
Czasem nawet 5 zmian ubranek bylo potrzebne w ciagu jednego dnia (na drugiego synka kolejne 5) i tak ze dwa lub trzy miesiace. Ale pralka dzielnie dala rade ;)

Na szczęście mam suszarkę bębnową, chwila i wszystko uprane, wysuszone i mięciutkie że prasować nie trzeba :)
Moja matka za każdym razem jak wspominam o ubrankach to krzyczy żebym dużo nie kupowała bo szybko wyrosną, wiem o tym, ale jak mi wszystko w szpitalu zapaskudzą to gołych ich nie położę.
Na jednej liście do szpitala było że mają być kaftaniki+śpiochy, a spodenki i body są zabronione żeby nie uszkodzić pępuszka. Tyle że mało gdzie widziałam kaftaniki, jakoś mnie nie przekonują i i tak wezmę body+pajac, tylko dokupię kilka kompletów :)

Jeżeli któraś z Was jest z okolicy Warszawy to polecam sklep bliźniacze szczęście, wszystko dla blizniakow:) tam Pani super doradza i tłumaczy, ceny porównywalne z internetowymi. I jeżeli chodzi o wózek jeden obok drugiego to Baby Monster Easy Twin ma 65cm, i na pierwszy rzut oka gondole wcale nie są małe, składa się lekko i spacerowka też praktyczna, i nad nim się zastanawiamy. :) Termin na 21.01...Ale wiadomo z blizniakami może być różnie, aktualnie kończymy 28tc:)
Jest tutaj może Mama którą rodziła w niedalekim czasie na starynkiewicza w Warszawie? To moja pierwsza ciąża, przyznam szczerze że nie mam parcia na kp, jeżeli od początku nie będzie to gralo to po prostu będzie mm, a jak wykarmie dwóch chłopaków to super:) no i pytanie..jak w szpitalu po porodzie podchodzą do karmienia? Jeżeli są problemy to "naciskaja" na dalsze próby kp czy wjezdza mm? :)
Pozdrawiam i miłego po poludnia:)
Ja miałam na 20.01. 2019 , a urodziłam 27.12.2018

Dziewczyny a bolał Was brzuch w pierwszych tygodniach??

mnie nic nie bolało, ale podobno to bardzo częste że boli jak na okres czy coś ciągnie :)

a ostatnie tygodnie to dobija mnie spojenie łonowe już nawet dwa jaśki między nogami nie pomagają, boli tak że chodzę jak kaczka i ciężko się stoczyć z łóżka. Lekarka mówi że to normalne przy takim ciężarze naciskającym na spojenie.

No właśnie to taki dziwny ból.. Wrażenie jakbym miała zaraz coś zgubić albo jakbym była w trakcie okresu . Taki napięty ciągle ten brzuch jest. Mam nadzieję że to wina powiększającej się macicy, w poniedziałek dopiero wizyta.

reklama
Co.do.wagi z usg to u mnie w 33tc mieli mieć 2100 i 2150 a urodzii się w 34+2 1980/1970g także tych 50 też bym.wzięła do.szpitala

Do góry