reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja przynosiłam do sypialni, siadalismy z nimi na łóżku obydwoje karmilismy z butelek, odnosiłam do lozeczek. U mnie mało się budzili i szybko zaczęli przesypiac całe noce.
Ja myślałam, żeby na początku mieć dzieci w sypialni, żeby się nie wybudzac na karmienie chodzeniem do drugiego pokoju. Od zawsze miałam problemy ze snem, czasami się wybudzam bez powodu i nie mogę zasnąć godzinę. Albo nie mogę zasnąć wieczorem, nie ważne jak jestem zmęczona. Dziewczyny, których dzieci spaly w lozeczkach: jak rozwiazalyscie karmienie? Chodziłyscie do nich, czy spalyscie tam :D?

reklama
Dzieci sa rozne. Blizniaki tez. Nie przewidzicie jakie sie urodza i jakie beda mialy potrzeby. Zycze Wam malo wymagajacych i pieknie spiacych kochanych pocieszek :)

U nas bylo ciezko. Naprawdę. Dzieci karmione mieszanie, tzn 1-2 razy dziennie mm, reszta kp. Noce w zaleznosci od okresu, ale najlepsze byly pierwsze dwa miesiace, a pozniej budzili sie przez cale noce (co pol godziny kazdy, na zmiane, wiec wstawalam co 15-20minut). Az skończyłam kp i zaczeli spac lepiej. Niestety mieli wtedy juz 10 msc,a ze mnie zostal flak ;) pierwsze 4 msc spali w jednym lozeczku i bylo to bardzo wygodne, a oni lubili byc razem i czuc sie wzajemnie. Jak kladlismy ich osobno to spali zdecydowanie gorzej, ale w pewnym momencie bylo im juz za ciasno.

Teraz maja juz 13msc, sa kochani i wszedzie ich pelno. Nadal nie spia idealnie i czasem laduja z nami w lozku juz o 24 i spia wtedy do rana, a ja mam okazje sie wyspac. Malo tego, czasem spimy z cala trojka dzieci (blizniaki i niespelna 3letni syn), bo nie mamy sily sie podniesc i ich odlozyc do lozek. Opanowalam umiejetnosc spania na 15cm szerokosci lozka (a zapewniam ze nie jestem tak szczupla) ;)

Dla nas to taki etap w zyciu. Jest ciezko, ale to minie. A nasze dzieci juz lada moment wyrosna z tych slodkich maluchow i pozostana nam tylko wspomnienia.

Naprawdę zycze Wam dziewczyny jak najlepiej. Zeby Wam sie udaly porody, karmienie, zakupy, wozki, spanie w lozeczkach i wszystko co planujecie, bo wiem ze sie da. Nam nie wszystko wyszlo, ale i tak jest super :) trzymam kciuki!

Uff nadrobilam.
Ja też myślałam żeby zacząć kompletowac rzeczy jak tylko zobaczę te dwa małe bijące serduszka, czyli w poniedziałek. Myślę że finansowo będzie to po prostu łatwiej ogarnąć. O spaniu w jednym łóżeczku nie myślałam.. Raczej dwa oddzielne i fotel obok postawię na nocne karmienia. Też od początku będę odkładać, tak robiłam ze starszymi dziećmi.
U mnie odwrotnie. Wszyscy się cieszą a ja jestem przerażona

Cześć dziewczyny :-) 34+6d według pomiarów moje panienki mają już 2,35kg i 2,58kg, są bioderkowo więc będzie cesarka. W tym specjalistycznym szpitalu chcą mi zrobić 12.11 ale wolę u siebie w Wołominie tyle że tam chcą ciąć dopiero 26.11. Jeszcze się zastanawiam co wybiorę. Jak myślicie jaki rozmiar ubranek będzie potrzebny? pewnie dociągniemy do 3kg a ja nakupiłam bodziaków 44 i śpiochy 52 :-\ myślicie że mam kupić większe i przepakować torbę do szpitala?
IMG_20191101_104809.jpg

Cześć dziewczyny :-) 34+6d według pomiarów moje panienki mają już 2,35kg i 2,58kg, są bioderkowo więc będzie cesarka. W tym specjalistycznym szpitalu chcą mi zrobić 12.11 ale wolę u siebie w Wołominie tyle że tam chcą ciąć dopiero 26.11. Jeszcze się zastanawiam co wybiorę. Jak myślicie jaki rozmiar ubranek będzie potrzebny? pewnie dociągniemy do 3kg a ja nakupiłam bodziaków 44 i śpiochy 52 :-\ myślicie że mam kupić większe i przepakować torbę do szpitala? Zobacz załącznik 1040330
Ooooo jakie cudowne !!

Ja urodziłam córkę to miała 3kg i 54cm długości. Ciąża pojedyncza. Nie wiem co Ci poradzić, ja bym chyba wzięła i takie i takie.
A powiedz, Tobie też tak na początku brzuch bolał? Jakby ciągnął? Boję robić dłuższe trasy niz do sklepu.

Cześć dziewczyny :-) 34+6d według pomiarów moje panienki mają już 2,35kg i 2,58kg, są bioderkowo więc będzie cesarka. W tym specjalistycznym szpitalu chcą mi zrobić 12.11 ale wolę u siebie w Wołominie tyle że tam chcą ciąć dopiero 26.11. Jeszcze się zastanawiam co wybiorę. Jak myślicie jaki rozmiar ubranek będzie potrzebny? pewnie dociągniemy do 3kg a ja nakupiłam bodziaków 44 i śpiochy 52 :-\ myślicie że mam kupić większe i przepakować torbę do szpitala? Zobacz załącznik 1040330
Pięknie buzki pokazaly :)
Ja bym na na Twoim miejscu przepakowala na wieksze, albo przynajmniej dolozyla do torby kilka sztuk 50/56. 44 to malenkie ubranka. Moi sie urodzili 2360/51cm i 2630/48cm i zakladalam im rozmiar 50/56 (bo roznie z tymi rozmiarowkami jest).
Twoje juz sa tej wielkosci, a za dwa tygodnie beda przeciez wieksze :)

reklama
Dzięki :-) no to muszę jutro jechać na zakupy bo mam spore braki :-\ chyba nastawie się na 56, byle było do szpitala co założyć, a w domu mogą być w czym kolwiek i można szybko przeprać. A jak myślicie co zabrać do szpitala wystarczą body z rękawkiem + pajace ? Po 4pary na szkraba?

Do góry