Chodzę do specjalistycznej poradni ciąż bliźniaczych w Warszawie i tu naciskają bardzo na poród naturalny, to co w innych szpitalach jest wskazaniem do cc to tu się nie liczy (pierwsza ciąża, astma, nadciśnienie, , itp) u mnie będzie cesarka bo obie dziewczynki są pośladkowo i już podobno raczej się nie przekręcą (34tc) .
Też kupiłam foteliki maxi cosi cabriofix, a wózek używany bugaboo donkey duo ma tylko 75cm szerokości więc przez każde drzwi przejedzie, waży tylko 15kg ale duuużo kosztuje, ja ze spacerówkami dałam 3500zł, sąsiadka ma taki dla swoich bliźniaczek i mnie namówiła, zobaczymy jak mi się sprawdzi.
Ja całą wyprawkę skompletowałam dużo wcześniej, nigdy nic nie wiadomo kiedy coś może się zacząć dziać i czy nie będzie potrzebny pobyt w szpitalu, a poza tym teraz z tak wielkim brzuchem chodzenie po sklepach to była by mordęga. Fajnie bo teraz w styczniu będziecie miały wyprzedaże w sklepach, naprawdę warto wtedy kupować. Przed ciążą nie zdawałam sobie sprawy jak drogie są ubranka dla niemowląt, a potrzeba tego x2, najlepiej w kilku rozmiarach bo nie wiadomo jakie się urodzą i jak szybko wyrosną.