reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej!! Nieśmiało chciałabym się przywitać. W środę dowiedziałam się że będę miała bliźniaki. Jestem w 6 tc i jestem przerażona. Mam już 2 dzieci (9 i 7lat) i po 3 latach rozważań postanowiliśmy z mężem postarać się o jeszcze jedno, ostatnie dziecko. Życie nas zaskoczyło, ale chyba pomału układamy to sobie w głowie :) mam natomiast kilka pytań. Czy któraś z Was rodziła naturalnie?? I który wózek lepszy-ten jeden za drugim czy ten gdzie gondole są obok siebie? Takim wielkim wózkiem da się wjechać do sklepu???
Pozdrawiam :)

reklama
Hej!! Nieśmiało chciałabym się przywitać. W środę dowiedziałam się że będę miała bliźniaki. Jestem w 6 tc i jestem przerażona. Mam już 2 dzieci (9 i 7lat) i po 3 latach rozważań postanowiliśmy z mężem postarać się o jeszcze jedno, ostatnie dziecko. Życie nas zaskoczyło, ale chyba pomału układamy to sobie w głowie :) mam natomiast kilka pytań. Czy któraś z Was rodziła naturalnie?? I który wózek lepszy-ten jeden za drugim czy ten gdzie gondole są obok siebie? Takim wielkim wózkiem da się wjechać do sklepu???
Pozdrawiam :)
Gratulacje! Spokojnego przebiegu ciazy!

Ja mialam pierwszy wozek jeden obok drugiego i spacerowke tez taka kupilam. Wjezdzam do lidla, biedronki, pepco, carefoura, wszystkich aptek, rossmanow, autobusow miejskich itd. Tyle ze wybieralismy wozki ktore sa waskie. Na rynku sa dostepne tez szerokie kolumbryny i nimi to chyba tylko do parku mozna pojechac, bo nawet w drzwiach do mieszkania by sie nie zmiescily. Mieszkamy w wiezowcu z winda, ale na parter trzeba wozek wciagnac i nie wyobrażam sobie wciagac wozka jeden za drugim, mam wrażenie ze zlamalby sie.

Część kobietki :-) dziś dowiedziałam się że będę miała cesarkę (tak jak chciałam) bo dziewczynki są miednicowo, ale lekarz chce dopiero zrobić cesarkę w 38+4d :-\ to jest za cztery i pół tygodnia, a ja już nie daje rady, dziewczyny są bardzo duże, brzuch zaraz eksploduje, zgagę mam taką że nic nie mogę jeść i ostatnio schudłam kilo. Mam pytanie na kiedy wy miałyście lub macie terminy cesarek?
To dlugo chca Cie przetrzymac. Moj lekarz planowal robić cc w skonczonym 37tc, ale wcześniej trafilam do szpitala i zrobili w 36+4.

Gratulacje! Spokojnego przebiegu ciazy!

Ja mialam pierwszy wozek jeden obok drugiego i spacerowke tez taka kupilam. Wjezdzam do lidla, biedronki, pepco, carefoura, wszystkich aptek, rossmanow, autobusow miejskich itd. Tyle ze wybieralismy wozki ktore sa waskie. Na rynku sa dostepne tez szerokie kolumbryny i nimi to chyba tylko do parku mozna pojechac, bo nawet w drzwiach do mieszkania by sie nie zmiescily. Mieszkamy w wiezowcu z winda, ale na parter trzeba wozek wciagnac i nie wyobrażam sobie wciagac wozka jeden za drugim, mam wrażenie ze zlamalby sie.
Ja mam identycznie, wieżowiec z windą, dlatego się zastanawiam nad tym wózkiem. A jaki masz model??

Cześć dziewczyny.
Dołączam się do Was. U mnie 13t3d.
Ciąża 2o2k. Mam już córki 11 i 7 lat.

Na ten moment wszystko wygląda prawidłowo także bardzo się cieszę.

I mam od razu do Was pytanie : kiedy poczułyście pierwsze ruchy?

Cześć dziewczyny.
Dołączam się do Was. U mnie 13t3d.
Ciąża 2o2k. Mam już córki 11 i 7 lat.

Na ten moment wszystko wygląda prawidłowo także bardzo się cieszę.

I mam od razu do Was pytanie : kiedy poczułyście pierwsze ruchy?
Gratuluję! Corki juz wiedza?

Ruchy czulam bardzo wczesnie. Jednego synka w 14tc, drugiego 16. Tak juz zostalo ze jednego wszedzie pelno, a drugi spokojny.

Dziękuję. Córki wiedzą i się bardzo cieszą [emoji4][emoji4][emoji106]

Pytam o te ruchy bo właśnie wydaje mi się że coś czuję zwłaszcza bliżej prawej stronie gdzie leży ten bardziej ruchliwy dzieciaczek wg usg. Drugi po drugiej stronie i o wiele spokojniejszy zawsze na usg.

reklama
Dziękuję. Córki wiedzą i się bardzo cieszą [emoji4][emoji4][emoji106]

Pytam o te ruchy bo właśnie wydaje mi się że coś czuję zwłaszcza bliżej prawej stronie gdzie leży ten bardziej ruchliwy dzieciaczek wg usg. Drugi po drugiej stronie i o wiele spokojniejszy zawsze na usg.
Super, takie duze dziewczyny to juz i pobujaja i pobawia sie z maluchami :) pewnie to co czujesz to wlasnie ruchy, niedlugo nabierzesz pewnosci :)

Do góry