reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Mam do was takie inne pytanie. Kiedyś jak wkładałam palec w moja pochwę to na długości palca czułam swoją szyję. A dzisiaj z ciekawości włożyłam i po szyjce ani śladu. To jest normalne że ona się unosi czy tak mi się skróciła?

reklama
Ja swoją mam bardzo wysoko i nie jest wyczuwalna palcem- do niedawna stosowałam luteinę wiec codziennie miałam możliwość sprawdzenia. Raz tylko zdarzyło się ze była niżej i szczerze to wtedy panikowałam strasznie ze się obniżyła itd. Ale lekarz mówił mi ze nie łatwo samemu stwierdzić czy dzieje się coś z szyjka

Co do wagi jak na razie lekarze nic nie mówią. Usg mam raz w tygodniu więc czekam już niecierpliwie do piątku bo będę mieć wtedy usg. W poniedziałek byłam badana i nic się na szczęście nie pogorszyło.

No tak u mnie póki co obserwacja , ale jak zacznie przekraczać te 0.5kg to już do cięcia. Co innego może jak różnica byłaby stała. U mnie wzrasta z tyg na tydzien.
To chyba już zależy od indywidualnej sytuacji pacjentki
Moim chłopakom tez rosla roznica z tygodnia na tydzien. Szacowali ze jest 400g, bylo przy porodzie 350.

reklama
Do góry