reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Hey :) i się wyjaśniło kosmowki są napewno dwie. Jedna na przedniej ścianie wysoko, druga na tylnej nisko. Maluchy rosną równiutko. Będzie dwóch chłopców. Nie sądziłam ze w 12t6d uda się określić płeć. Ale gin jest przekonana ze nic się nie zmieni ;) będę miała łącznie trzech synów a z mężem czterech facetów w domu. Prenatalne wyszły super. Maluchy zdrowe i wszystko maja na miejscu

reklama
No tak średnio, bo skurcze mam, ale na szczęście szyjka jest ok. No i bóle kręgosłupa idzie do pośladków i mi nogi ugina, a tak to ok. Coraz lepiej czuje młodych to już nie tak jak robaczki:)
Co do tego słabo to ja akurat mam uderzenia gorąca, ludzie pozapinani pod brodę a ja się gotuję I mam efekty, bo znowu przeziębiona jestem.
Za to wiem już że cc bedzie pod koniec czerwca. Mamy ustalić termin na następnej wizycie, bo musi mnie zgłosić na cesarske wcześniej do szpitala.
Z kręgosłupem mam to samo w części lędźwiowej. Co do ruchów to nie jest jeszcze takie mocne. Raczej taka twarda kulka w miejscu się robi. Co do rozwiązania to jeszcze nie wiem jak to będzie. Ale chyba raczej też cc.

Hey :) i się wyjaśniło kosmowki są napewno dwie. Jedna na przedniej ścianie wysoko, druga na tylnej nisko. Maluchy rosną równiutko. Będzie dwóch chłopców. Nie sądziłam ze w 12t6d uda się określić płeć. Ale gin jest przekonana ze nic się nie zmieni ;) będę miała łącznie trzech synów a z mężem czterech facetów w domu. Prenatalne wyszły super. Maluchy zdrowe i wszystko maja na miejscu
Ja na prenatalnych też miałam mieć 2 synów ale 4 tygodnie później już była córka i syn. Ażsię boję co teraz zobaczy na usg. :)

Hey :) i się wyjaśnniło kosmowki są napewno dwie. Jedna na przedniej ścianie wysoko, druga na tylnej nisko. Maluchy rosną równiutko. Będzie dwóch chłopców. Nie sądziłam ze w 12t6d uda się określić płeć. Ale gin jest przekonana ze nic się nie zmieni ;) będę miała łącznie trzech synów a z mężem czterech facetów w domu. Prenatalne wyszły super. Maluchy zdrowe i wszystko maja na miejscu
Super, gratuluje! Nam tez na pierwszych prenatalnych gin plec powiedział i sie sprawdzilo. No i u mnie tez czterech chlopa w domu, a ja sama, ale sie ciesze i kocham swoich synkow

W ogóle u nas przez ostatnie tygodnie sa ciezkie nocki. Chlopaki do polnocy spia ladnie, czasem jedna pobudke maja, a pozniej sie budza z czestotliwoscia 30, 20, 15 minut. Jak nie jeden to drugi i tak do rana. Miedzy 6 a 7 juz ostatecznie wstaja i ja tez musze. Chodze jak zombie, wieczorami zazeram slodycze żeby mieć jakas energie na te nocne maratony. Tesknie do pobudek, jakie byly miesiac temu, czyli co godzine lub poltorej, bo wtedy bylam wyspana. Teraz nawet jak moglabym spac, bo dzieci padly przed 20, to nie moge zasnąć.

Mimo wszystko (majac na wzgledzie jak fatalnie znosilam ciaze), wole ze są juz po drugiej stronie brzucha i dobrze ze juz tam nie mogą wrocic :D

Napiszcie mi proszę w jakiś ilościach trzeba kupić ubranka dla dzieci bo nie wiem kompletnie jak się do tego zabrać. I jaki kupować pierwszy rozmiar. 50 czy 56??

Napiszcie mi proszę w jakiś ilościach trzeba kupić ubranka dla dzieci bo nie wiem kompletnie jak się do tego zabrać. I jaki kupować pierwszy rozmiar. 50 czy 56??
To zalezy jak duze beda dzieci. My mielismy kilkanascie spiochow i pajacow, do tego 20 body z dlugim i 15 z krotkim rękawem w rozmiarze 56 i moim zdaniem nie potrzeba az tyle, a uzbieralo sie duzo tylko dlatego, ze podostawalismy w spadku. Kupilam kilka pajacow w rozmiarze 50 i byly dobre przez miesiąc, ale miedzy bodziakami 50 a 56 ja nie widzialam roznicy i korzystalismy z 56.
Duzo zalezy od warunkow jakie masz w domu, np czy masz suszarke automatyczna, czy bedzie pogoda i bedziesz mogla suszyc na zewnatrz.

To zalezy jak duze beda dzieci. My mielismy kilkanascie spiochow i pajacow, do tego 20 body z dlugim i 15 z krotkim rękawem w rozmiarze 56 i moim zdaniem nie potrzeba az tyle, a uzbieralo sie duzo tylko dlatego, ze podostawalismy w spadku. Kupilam kilka pajacow w rozmiarze 50 i byly dobre przez miesiąc, ale miedzy bodziakami 50 a 56 ja nie widzialam roznicy i korzystalismy z 56.
Duzo zalezy od warunkow jakie masz w domu, np czy masz suszarke automatyczna, czy bedzie pogoda i bedziesz mogla suszyc na zewnatrz.
To będzie koniec czerwca więc myślę że nie będzie problemu z suszeniem. A jaK duże urodziły się twoje dzieci?

reklama
Za to zastanawiam się w co ubrać noworodka w lecie czy można ubrać takie dziecko w krótki rękaw.
Ja mam też kilka 50 i 56, ale to nie za dużo. I jakoś wystarcza. A moje miały 2660g 48cm i 2640g 49cm. Nawet niektóre 62 pasują.
To wszystko zależy od tego ile stopni będzie, ale gdyby było dość ciepło to ubralabym krótki;)

Do góry