reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Taka mata jest dedykowana dla bliźniaków? Bo chyba jest taka szersza niż standardowe?
Siostra kupiła ja do swojej córki a ja dostałam w spadku[emoji3] nie szukałam innej bo pamiętałam właśnie ze ona miala taka super duża właśnie.. Nigdy wcześniej takiej dużej u nikogo nie widziałam

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ewelina Ty się kiedyś pytałaś o psa to zobacz jak nasza sunia opiekuje się naszymi blizniakami[emoji4]
1519206944-e205c8bc1173f605-aaaaaa.jpeg
1519206980-47a434b42eaaa587-aaaaaa.jpeg
1519207006-11e738598e966160-aaaaaa.jpeg

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE

Super, każde dziecko powinno się wychowywać że zwierzakiem, no chyba że ma alergię ;)

Siostra kupiła ja do swojej córki a ja dostałam w spadku[emoji3] nie szukałam innej bo pamiętałam właśnie ze ona miala taka super duża właśnie.. Nigdy wcześniej takiej dużej u nikogo nie widziałam

a jakiej firmy ta mata ? bo tez mi sie podoba ;)

Kurcze a ja tak się martwiłam :-) super masz opiekunke :-) oraz śliczne dzieci :-) dzięki za zdjecia.
Oj naprawdę ona jest krok w krok tam gdzie oni. Jak zaplacze któryś odrazu wskakuje.. A i wszystkim też do nich nie pozwala się zbliżać. Naprawdę fajnie się na to patrzy [emoji4] maluchy już. Też jej wzrokiem szukają.
A za rok pewnie będzie się chować przed nimi [emoji28]

Pytanie do mam, które urodziły bliźnięta siłami natury.
Jak wyglada poród chodzi mi dokładnie o drugie dziecko czy duża jest różnica czasowa? Czy od razu po urodzeniu pierwszego dziecka wracaja skurcze ?
Czy ma znaczenie czy to ciąża 1o1k czy 2o i 2 k ? Trochę się przestraszyłam bo dziewczynki są ułożone główkowo a lekarz powiedział, że jak tak zostanie to będę rodziła naturalnie a oczytałam się trochę o tych porodach i różne są przypadki i powikłania. :-(

Pytanie do mam, które urodziły bliźnięta siłami natury.
Jak wyglada poród chodzi mi dokładnie o drugie dziecko czy duża jest różnica czasowa? Czy od razu po urodzeniu pierwszego dziecka wracaja skurcze ?
Czy ma znaczenie czy to ciąża 1o1k czy 2o i 2 k ? Trochę się przestraszyłam bo dziewczynki są ułożone główkowo a lekarz powiedział, że jak tak zostanie to będę rodziła naturalnie a oczytałam się trochę o tych porodach i różne są przypadki i powikłania. :-(

Ja chciałabym rodzić naturalnie, ale mój lekarz właściwie nie chce o tym słyszeć. Z góry zakłada cesarkę. A tak naprawdę nie mam sie co spierać, bo dziewczyny i tak są na razie ułożone poprzecznie. Niektóre dziewczyny tutaj wiem, że rodziły naturalnie. Na pewno szybciej dochodzisz do siebie po pn niż po cc. A bardzo bym tego chciała i żeby obeszło się bez cięcia i blizny. I dostać dzieci od razu po porodzie do piersi, a po cc jest to niewykonalne. Ale co ma być to będzie

Ostatnia edycja:
reklama
Ja chciałabym rodzić naturalnie, ale mój lekarz właściwie nie chce o tym słyszeć. Z góry zakłada cesarkę. A tak naprawdę nie mam sie co spierać, bo dziewczyny i tak są na razie ułożone poprzecznie. Niektóre dziewczyny tutaj wiem, że rodziły naturalnie. Na pewno szybciej dochodzisz do siebie po pn niż po cc. A bardzo bym tego chciała i żeby obeszło się bez cięcia i blizny. I dostać dzieci od razu po porodzie do piersi, a po cc jest to niewykonalne. Ale co ma być to będzie

U mnie taka sama sytuacja. Nawet maluszki ułożyły się główkowo, ale lekarz tylko zażartował, że mogę spróbować sn. Po czym stwierdził, że nie jest kamikadze... cc i żadnej opcji, gdyby chociaż wahał się z decyzją... no trudno. Cc będzie.
Aniutek kiedy masz jakąś wizytę kolejną? Ciekawa jestem jak tam nasze maluszki przybierają na wadze.

Do góry