reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny współczuję Wam tego bólu i jesZcze te skurcze..ze mnie lekarze śmieją się, że jestem stworzona do ciąży bliźniaczej bo czuję się dobrze, spaceruje po korytarzu i śpię w nocy. Ale ze względu na bezpieczeństwo dZieci i moje czas już na cc. Teraz łapie mnie już stres związany z jutrzejszym dniem, więc dzisiaj szykuje się ciężka noc ;)
A tu wypisują jeśli dzieci mają 2 kg

reklama
A jak odczuwasz te skurcze? To jakoś boli czy jest takie napięcie brzucha?
Boli macica na dole jak przy okresie. I to wcale nie mocno, a pokazuje na wykresie duże skurcze, ale to głównie jak dzieci kopią. Dzisiaj lepiej się czuję, ale wczoraj jak bym miała okres cały dzień. I co parę godzin nospe dawali, to już brałam.

@Alina1987 cieszę się razem z Tobą. U nas też na sali koleżanka szykuje się do CC. Codziennie kogoś zabierają, więc ciekawe jak do mnie dojdzie czy będę się stresować. Ale patrzę, że mało kto śpi w nocy. Ja się boję, że z nerwów ciśnienie.

@Ola__28.12 fajnie, że się do nas odezwałaś. Cieszę się, że tak dobrze radzicie sobie z dziewczynkami :) Brawo dla Ciebie, że zawalczylas o to, aby nie rozdzielali Cię z dziewczynkami- to bardzo mądra decyzja. Skoro jest wszystko ok to mogliby Was wypuścić już do domu - miejmy nadzieję, że nastąpi to lada dzień :tak:
@Alina1987 cudowne wieści - wspaniale, że juz jutro Twoje dzieciaczki będą z Tobą :biggrin2: Będę jutro mocno trzymać kciuki, żeby wszystko poszło dobrze. Daj znać, jak już będziesz znała szczegóły co do jutra. A stres w takiej sytuacji nieunikniony- pewnie też bym się stresowała i cieszyła jednocześnie :)

Dziewczynki, a mi dzisiaj zrobili kontrolne USG i znowu mi się synuś obrócił główka w dół, więc znowu mam szanse na poród sn. Ciekawe czy ten mały akrobata już zostanie w tej pozycji... W końcu mamy dzisiaj już 35+3tc :)
Waga dzieci: córcia 2500g, a synuś 2400g :D przepływy, ilość wody płodowych i wszystko inne prawidłowo :)

Cześć dziewczynki, mam już oboje przy sobie, bo Antosia ciśnie jest w miarę stabilne :)
Póki co spokojne, jak aniołeczki ;) nie trzymają co prawda temperatury ciała i Antoś ma asymetrie, ale najważniejsze że oddychają i wszystko z nimi dobrze. Na razie nie potrafią jeszcze ssać cycunia, a z pokarmem dziś nieco gorzej niż wczoraj ale dokarmiamy ich odrobinę w miarę potrzeb.
IMG_2756.jpg IMG_2761.jpg

Załączniki

• IMG_2756.jpg
    IMG_2756.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 167
  • IMG_2761.jpg
    IMG_2761.jpg
    37,7 KB · Wyświetleń: 161
Cześć dziewczynki, mam już oboje przy sobie, bo Antosia ciśnie jest w miarę stabilne :)
Póki co spokojne, jak aniołeczki ;) nie trzymają co prawda temperatury ciała i Antoś ma asymetrie, ale najważniejsze że oddychają i wszystko z nimi dobrze. Na razie nie potrafią jeszcze ssać cycunia, a z pokarmem dziś nieco gorzej niż wczoraj ale dokarmiamy ich odrobinę w miarę potrzeb.
Zobacz załącznik 831439 Zobacz załącznik 831440
Słodziaki [emoji7] ja od dziś równo za tydzień przytulę maluchy [emoji4]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Necia świetne wiadomości, bardzo się cieszę :)
Ja już wiem że CC mam pierwsza, czyli ok 8. Do 10 powinno być po wszystkim. Chyba że jakieś nieplanowane cięcie wyskoczy, wiadomo jak to w szpitalu.

Do góry