reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ciężka ta końcówka ciąży bliźniaczej, tyle z nas w szpitalach, do tego lekarze zamiast wspierać to mieszają i sieją wątpliwości, ale wierzę, że jak wczoraj był taki ciezki dzień to dzisiaj musi być tylko lepiej :)
No i nasza @ariska dzisiaj przytuli maluchy, a to od razu poprawia humor :laugh2:
Życzę Wam dziewczyny dobrego, spokojnego dnia!
@Necia0 oby udało Ci się coś zdrzemnąć w ciągu dnia. Przy KTG całą noc pewnie też bym nie mogła zasnąć, do tego te hałasy szpitalne, co chwilę coś się dzieje
@Blanka8 ja pierwszej nocy w szpitalu też obudziłam się o 2 i nie mogłam już kompletnie zasnąć :( potem po 2-3 takich nocach padłam ze zmęczenia i nawet na siku się nie obudziłam

reklama
Jadorek ja też 36 tc a mimo wszystko podali mi sterydy, to ja już nie wiem jak to jest. Ktg nieustannie będę monitorowana cala noc, bo mała ma za wysokie ciśnienie przy skurczach :/

Hej, no mi wczoraj sterydow nie podali,bo na wieczor mialam temp. 38,6.Wczoraj podali mi jedna dawke antybiotyku,dzisiaj druga i dzis juz tez jeden zastrzyk ze sterydow. Na szczęście czuje sie duzo lepiej i mam nadzieje,ze kaszel nie pojawi sie,bo nie wyobrazam sobie tego z rozcietym brzuchem...
U mnie tez skurcze zapisuja sie dosc wysokie,nawet do 120 ale rozwarcia brak. Chca mnie przetrzymac do planowej cesarki w czwartek-piatek,no chyba ze skurcze nasila sie to wiadomo,ze wezma mnie w trybie pilnym.
@Necia0 wspolczuje tego ktg,nie wyobrazam sobie byc podlaczona caly czas ale wiadomo,ze to dla dobra dzieci. Moje KTG to nerwy moje,poloznych i dzieci.Dzisiaj mialam oddzielne zapisy po 40min dla kazdej z nich bo tak to ciagle ucieka ktoras z nich a ich ulozenie sprawia trudnosci w podsluchiwaniu.
Z ta goraczka przesuneli mnie do sali 1-osobowej.Moze i lepiej,bo w nocy az 3 razy wstawalam,takze nikogo nie budzilam
Powodzenia dla wszystkich szpitalnych dziewczyn!

Cześć dziewczyny. Podczytuje Wasze posty szpitalne i naprawdę trzymam mocno za Was kciuki. Jesteście na finiszu więc wiem że wszystko będzie dobrze . Jeszcze tylko chwilka i będziecie miały swoje dzieciątka przy sobie. Na pewno święta spędzicie już w domku. Jutro już mikołajki .
Shamel jesteśmy na podobnym etapie jednak mamy różne ciążę ja 2k2o, myślę jednak że jesteś pod najlepszą opieką , ta nerwowość wsród lekarzy to poprostu obawa o twój stan.Twoje dziewczyny są zabezpieczone pod względem sprzętu i fachowców. Wiem że jesteś przerażona ale musisz być silna i wierzyć że wszystko będzie ok.
Ja też mam dość leżę 2 dzień bo tak boli mnie krocze że nie mogę chodzić. Dzieciaki obróciły się z pozycji poziomej do pionu i pewnie to jest przyczyną tego potwornego bólu. Z dnia na dzień jest coraz gorzej. Mam nadzieję że to minie bo 2 córy w domu muszą jakoś funkcjonować. Wczoraj z nudów ulepiły bałwana. Przesyłam fotkę na album hahaha.

Melduję się i ja że szpitala, już po ktg i USG. Wszystko dobrze, skurcze się nie piszą, czekamy na decyzję kiedy cc- jutro czy pojutrze. Ale raczej w czwartek. I mój synek też zrobił niespodziankę- jesZcze w środę był położony pośladkowo, a dzisiaj już glowkowo ;) i jestem w szoku jeśli chodzi o wagę- Młody 2810, Młoda 3100 :o :D oczywiście liczę się z granica błędu, ale mam nadzieję, że ok 2500 mają:)
Pozostale szpitalne dziewczyny trzymajcie się dzielnie, wierzę, że u nas wszystkich będą same dobre wieści. I trzymam za Was mocno kciuki.

Dziewczyny trzymajcie sie jakod damy rade:) ja dzis rano obudzilam sie z plamieniam i skurczami, szyjka zamknięta, bardzo delikatna wiec moglam plamic z szyjki. Podjęli decyzję w mojej sprawie...potwierdził sie zespol ttts:( ale nie pojade na zabieg laparoskopowy tylko jutro mam amnioredukcje wod plodowych u jednej dziewczynki, jesli cos pojdzie nje tak...to skończy się cesarka... Chcą mnie wytrzymac min do 31-32 tyg i wtedy cesarka juz bankowo...czyli koncem grudnia początkiem stycznia będzie cięcie. Maja powtarzać amnioredukcje jesli wody beda przyrastac szybko. Mam nadzieje ze to pomoze i utrzyman jescze trochę moje dziewczynki

Dziewczyny trzymajcie sie jakod damy rade:) ja dzis rano obudzilam sie z plamieniam i skurczami, szyjka zamknięta, bardzo delikatna wiec moglam plamic z szyjki. Podjęli decyzję w mojej sprawie...potwierdził sie zespol ttts:( ale nie pojade na zabieg laparoskopowy tylko jutro mam amnioredukcje wod plodowych u jednej dziewczynki, jesli cos pojdzie nje tak...to skończy się cesarka... Chcą mnie wytrzymac min do 31-32 tyg i wtedy cesarka juz bankowo...czyli koncem grudnia początkiem stycznia będzie cięcie. Maja powtarzać amnioredukcje jesli wody beda przyrastac szybko. Mam nadzieje ze to pomoze i utrzyman jescze trochę moje dziewczynki
Trzymam mocno kciuki za Was[emoji110] [emoji110] [emoji110] będzie dobrze[emoji110]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

@Shamel ja także trzymam za Was mocno kciuki i życzę Ci dużo siły żeby przetrwać ten ciężki czas... Wierzę, że wszystko skończy się dla Was dobrze :tak:

Shamel jutro wszystko musi się udać i trzymam mocno kciuki, żeby dziewczynki posiedziały w brzuchu jeszcze te kilka tygodni.

reklama
Witam wszystkie kochane ciocie, które dodawały nam otuchy. O 10:13 I 10:16 przywitała na świecie swoje maluszki. Antoś 2800 g 46 cm i Zosia 2200 g i 44 cm. Oboje po 10 pkt. Oddychając sami bez żadnych problemów. Zrobiliśmy cesarke w ostatniej chwili podobno bo blizna pękała. Zosia już z nami na sali a Antoś ma za wysokie ciśnienie więc zostaje jeszcze na noc pod obserwacją. Nie dociera do mnie to wszystko po tempie w jakim się to działo. Jestem szczęśliwa choć obolała i bardzo zmeczona. Ściągamy siarę w miarę regularnie co 3 godz i wychodzi nam 4 ml, wiec chyba całkiem nieźle.
Będę starała się regularnie do Was zaglądać, a za chwilę spróbuje wysłać zdjęcie.
Dziękuję jeszcze raz za wsparcie dziewczynki i trzymam kciuki za Was wszystkie, czekając na wieści :)
Liczę że będziemy nadal utrzymywały kontakty.

IMG_3920.jpg

Załączniki

• IMG_3920.jpg
    IMG_3920.jpg
    204,8 KB · Wyświetleń: 218
Do góry