Ola__28.12
Zaangażowana w BB
Ja wczoraj niestety trafiłam do szpitala.Leżę na patologii ciąży. Zobaczymy co mi dziś powiedzą. 18 tydzień i już takie przeboje. Trudno nie myśleć co będzie dalej.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O kurczę Ola, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i żebyś szybciutko wyszła do domu.Ja wczoraj niestety trafiłam do szpitala.Leżę na patologii ciąży. Zobaczymy co mi dziś powiedzą. 18 tydzień i już takie przeboje. Trudno nie myśleć co będzie dalej.
Dzięki :-* Z maluchami jest dobrze i powiedzieli mi, że wyniki też są dobre, ale dostaje leki rozkurczowe i musze leżeć. Nadal napina mi się brzuch. Zobaczymy co dalej.O kurczę Ola, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i żebyś szybciutko wyszła do domu.
To jak ja wczoraj, czułam się jakoś tak wyjatkowo ciężko, bolała mnie kość ognonowa i coś po prawej stronie brzucha. Niestety tez miewam takie napinanie brzucha, a wtedy jest twardy jak kamien i malo przyjemnie. Z tego co czytam każda z nas tak ma, więc uznaje że tak być musi.Dzięki :-* Z maluchami jest dobrze i powiedzieli mi, że wyniki też są dobre, ale dostaje leki rozkurczowe i musze leżeć. Nadal napina mi się brzuch. Zobaczymy co dalej.
Też mam brzuch napięty i czuję ucisk, szczególnie jak siedzę w pracy, to 5 godzina jest już ciężka. Po pracy z tego powodu przeważnie tylko leżę, więc chodzę do pracy i leżę i tak w kółko, a to dopiero początek. We wrześniu pójdę chyba na zwolnienie. W podbrzuszu mnie też czasami coś świdruje itp. Wiem, że mój dzidziuś jeden cyrki wyprawia. Jestem w 15 tygodniu i poczułam już ruchy, ale jeszcze nie czuję ich codziennie. Z tego co czytałam, to na twardniejący brzuch najlepsze lekarstwo to leżenie. Jak na wszystkie dolegliwości ciążowe :-)Cześć dziewczyny:-) Miło mi Was poznać. Dopiero dziś dołączyłam do forum. Moja ciąża bliźniacza ma 17 tyg i 3 dni ( dwukosmówkowa i dwuowodniowa) Jeszcze nie znam płci. Powiem Wam, że też mam takie ekscesy z brzuchem. To nie jest ból, ale momentami brzuch staje się napięty, czuje taki ucisk i mam wrażenie, że ktoś mi grzebie w brzuchu:-) Te objawy dotyczą podbrzusza. Jak się najem i ogólnie wieczorami cały brzuch robi się bardziej napięty. Na ostatniej wizycie pytałam lekarza o to nieprzyjemne uczucie w podbrzuszu i powiedział, że to rozciągająca się macica, ale ja i tak się niepokoję.Prawie ciągle mam takie uczucie ciężkości. Czy czujecie coś podobnego?
Ja swojego lekarza widziałam w czerwcu, a teraz mam wizytę dopiero 7 sierpnia, bo jest na urlopie. Jak wypytywałam lekarza, to mówił, że kobiety w ciąży bliźniaczej przeważnie pracują do 20-24 tygodnia, bo potem im ciężko. W sierpniu muszę trochę popracować, żeby przyuczyć nowego pracownika na moje miejsce. Potem będzie długi weekend, wezmę trochę wolnego... Ja pracuję 8 godzin + 2,5 godziny zajmuje mi dojazd. Łącznie przeszło 10 godzin siedzę. A potem jak wracam, to leżę. W weekend dopiero mam ochotę i siłę spacerować :-) A podobno ruch jest wskazany, tylko kiedy. Staram się nie stresować, ale to jest raczej niewykonalne.Blanka ja też jeszcze pracuje, ale rzeczywiście siedzenie przy biurku po 8 godz. + spory stres nie zawsze służy. Dlatego daje sobie czas max. Do początku września, choć moja lekarka uważa że powinnam już siedzieć na zwolnieniu.