reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Ktoś pytał o wózek bebetto42. Mogę się wypowiedzieć . U mnie wchodził w grę tylko jeden za drugim. Dla mnie nie stanowi problemu, że nie widać 1 dziecka. Naprawdę nie trzeba się wychylać nie wiadomo jak, żeby zobaczyć dziecko :) A gondola, która jest niżej toż nie sunie po ziemi, jest na normalnej wysokości. Jeżeli chodzi o zwrotność to zaskoczycie się jaki jest zwrotny. Ja mam teraz kupiony pojedynczy wózek bo mi potrzebny na dojazdy na rehabilitację z 1 synkiem to jest dużo mniej zwrotny niż bebetto, serio. Wada - aby wózek był krótszy skrócili nieco gondole, mają ok 70 cm długości, obecnie syn jeden wyrósł już i w kombinezonie zimowym ledwo się mieścił więc przerzuciłam się na spacerówki, które rozkładają się na płasko, bo dzieci samodzielnie nie siadają jeszcze. Z podbijaniem to jak to z podwójnym wózkiem, wydaje mi się, ze w takim jedne obok drugiego też za łatwo nie jest bo dwójka dzieci to nie jedno.

Ruchy to juz w 15tyg bo nawet bylo widac na brzuchu uwypukenie po jednej stronie a takie lekkie kopniaki to 18-19 [emoji4]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie tez szybko takie pierwsze nieregularne musniecia ok 12 tyg(podobno niemożliwe by tak szybko) od 15 tyg to się wiercily na całego, i codziennie jakiś porządny kopniak się trafia.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Zosia zazdroszcze :) ja to chyba gruboskorna jestem i nic nie czuje.

Ja to juz kilka dni po zaplodnieniu czułam że jestem w ciąży i byłam pewna ze są dwa i mocno wierzyłam że będą chłopaki na każdego kto mówił że może dziewczyny to krzyczałam i klocilam że nie [emoji23] my to w 19tyg mieliśmy możliwość zobaczyć naszego większego bąbla na żywo w kamerze i doktor wtedy go musiał szturchnac kamera w noge bo zaslonił kadr hihi coś naprawde pięknego tak w brzuszku sie dzidziusiowi przyjrzeć szkoda że nie pomyślelismy i nie zapytalismy czy można to nagrać [emoji24] a teraz chłopaki jak tylko wejdę do kuchni i zacznę coś tam robić to się robią mega aktywni [emoji85]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry :)
Co do ruchów to ja już czuję pojedyncze puknięcie od piątku i jest to cudne uczucie :D
W pierwszej ciąży był to 20t, w drugiej 15t a w tej 13t :)

Nietupska dziękuję za opinie na temat tego wózka bo to ja o takim myślę lub Duellette 21 .

reklama
Do góry