reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Bylam na izbie przyjec, zbadali, zrobili ktg. Szyjka zamknieta, dostalam cos rozkurczajacego, potem ktg - pierwszy skurcz na poziomie 60, potem zapis w normie. Zalecenie bezwzglednie lezec. Nie mogli mnie przyjac, bo za duzo juz maja wczesniakow i nie maja juz sprzetu... Dziwne, bo przeciez sa pessary, szwy itp. Porod mozna powstrzymac. Ale nie chcieli mnie odsylac po innych szpitalach - lepiej, zebym w domu lezala.
Chyba nic zlego sie nie dzieje, wszystko wydaje sie ok. Ale przykro i smutno, ze gdyby sie dzialo to moje dzieci nie mialyby szans na ratunek bo by ich nie przyjeto. Dodam, ze to jedyny wyposazony szpital w regionie.

reklama
Dziewczyny jak wyglada rezim lozkowy w szpitalu? Pozwalaja Wam isc pod prysznic, umyc wlosy, czy trzeba plackiem lezec? I jak wyglada sprawa z pozycja pollezaca?
Leze teraz w domu i nie wiem co dokladnie znaczy "bezwzgledne lezenie". Robie sobie herbate, troche rysuje - na polsiedzaco, ale nie wiem czy powinnam?

U mnie w szpitalu bezwzględne leżenie miala dziewczyna z sali. Nie mogła w ogóle wstawać. Toaleta do basenu. Stażystki ją codziennie myły. Pozycja pół siedząca na pewno Ci nie pomoże tylko pogorszy sprawę. Lez na płasko i zapytaj lekarza czy możesz wstać do WC. O pracy w kuchni raczej zapomnij. Niech Ci mąż zapas herbaty i wody zrobi przy okazji łóżku.

Alia mi się wydaje ze do wc możesz spokojnie wstać.Jeżeli szyjka jestvoki i nie ma rozwarcia torty bardziej.Ja leżałam w szpitalu czekając na szewek z rozwarcia na pół opuszka,szyjka 17mm i z pecherzem uwypuklajacym się do pochwy i mogłam tylko do wc wstać,wiec jeżeli nie ma rozwarcia to do WC i zaraz do wyrka :) mi już leci 3 miesiąc leżenia, mam szewek wstaje do WC i zrobić sobie coś do jedzenia,tak szybko. W łóżku tez jestem często w połowie siedząca :)

Ja jestem w szpitalu i mam i skurcze i rozwarcie ale mogę do toalety dwa razy dziennie odłączają mi kroplówkę żebym mogła pod prysznic mogę usiąść do jedzenia itp. Ale u mnie jutro sie 33 tc zaczyna wiec tez inaczej. Dostałam info ze jeszcze przez tydz spróbują wyciszyć skurcze potem będzie próba odstawienia jak sie nie da to juz będzie Cc :) bo chłopaki podobno spore a i po sterydach dojrzałe

Alia mi się wydaje ze do wc możesz spokojnie wstać.Jeżeli szyjka jestvoki i nie ma rozwarcia torty bardziej.Ja leżałam w szpitalu czekając na szewek z rozwarcia na pół opuszka,szyjka 17mm i z pecherzem uwypuklajacym się do pochwy i mogłam tylko do wc wstać,wiec jeżeli nie ma rozwarcia to do WC i zaraz do wyrka :) mi już leci 3 miesiąc leżenia, mam szewek wstaje do WC i zrobić sobie coś do jedzenia,tak szybko. W łóżku tez jestem często w połowie siedząca :)

reklama
Bardzo dziekuje dziewczyny. Dzis wstalam, umylam wlosy, troche pochodzilam i zaczal mnie bolec brzuch wiec juz leze. Do lazienki jasna sprawa, tak samo do lekarza przeciez bede jezdzic. I do dentysty.
Mam nadzieje na lezenie w domu, to jednak komfort.
Paule daj znac jak z Twoimi chlopakami, moze nie zechca tak szybko wychodzic.
Od ktorego tyg zaczela sie Wam skracac szyjka?

Do góry