reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Swieta i po świętach, niedawno wrocilismy z rodzinnego objazdu ;)) 5 dni bez komputera a tu tyyyyyle nowosci, tyyyyle dzieciaczkow ;)) wszystkim nowym mamusiom serdecznie gratuluję ! Wrecz zazdroszcze ;)

A u mnie troszke pod gorke ale taka gorke wole od innych problemow, a mianowicie plecy mi wysiadaja, 15 min siedzenia i koniec, o dziwo chodzic moge i nie boli a siedziec nie, od 4 dni mam tez bole menstruacyjne ... mam nadzieje ze to macica sie powieksza i chlopcy ladnie rosna ;))

Witam dziewczyny :)

Z mężem mamy 6 letniego syna, postanowiliśmy powiększyć rodzinkę :) na pierwszym usa 6 tydz i 5 dni widać było piękny zarodek z bijącym serduszkiem. Coś mnie tknęło,żeby iść na porządne usg do 10 tyg ciąży. I niespodzianka ;) są bliźniaki, niesamowity szok i radość, strach też bo już musiałam się naczytać na temat ciąży jednokosmówkowej dwuowodniowej. Żyjemy myślą,że musi być dobrze. Poniżej moje piękne cudeńka

DSC_0095.jpg

Załączniki

• DSC_0095.jpg
    DSC_0095.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 1 735
Ostatnia edycja:
i ja witam po Świętach ;) witam o 1 kg grubsza :) ale jak się 40 dni pościło i się nagle dopadło do tych pyszności to nie ma się co dziwić :)
witaj cat4 ;)

I ja witam się po świętach :-)

U nas pogoda dopisała, było cudnie.
Jeść za wiele nie mogłam bo wiadomo cukrzyca nie pozwala ale napatrzyłam się na te wszystkie słodkości i do września mi starczy :-D

Cat ,witaj ! :-)

7 maja mam usg 11-14 tydz i test Pappa. Boję się, czy Wy ten test robiłyście? Nasz syn był okazem zdrowia, a słyszałam,że ten test może przekłamywać i co wtedy? Stres przez całą ciążę? Jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to byłam zadowolona i bardzo chciałam córkę, gdy kolejne usg pokazało bliźniaki, to płeć już mi jest obojętna, chcę urodzić jak najbliżej terminu zdrowe maluchy. Przed nimi straciłam dwie ciążę, boję się dziewczyny. Do mnie szef przed świętami na jajeczku (byłam na zwolnieniu 2 tyg przed świętami) powiedział mi,żebym nie traktowała ciąży jak chorobę, co za tekst. To był dzień przed usg,gdzie dowiedziałam się o bliźniakach. Od tego dnia na 100% nie wrócę do pracy, do 12 to ja zebrać się nie mogę, drzemek w ciągu dnia mam jak niemowlę :) Poza tym lekarz powiedział,ze przy takiej ciąży jest już podwyższone ryzyko i nie ma mowy o przemęczaniu się. Bardzo pragnę tych maluchów, ciekawe czy chłopcy czy dziewczynki ;) Mój syn obstawia chłopaków ;) zobaczymy ;) A Wy kiedy poznałyście płeć bliźniąt? Czy warto robić usg 4D? 7 mają mam usg w Medicover w szpitalu, może załączy na chwilę 4D :)

Witam sie i ja :)

Nie wazylam sie jeszcze poświatecznie, wielkiego obzarstwa nie było, ale mazurek był nie do odparcia :)
Znowu czuje dziewczyny z obu stron brzucha, tylko tamte dwa dni były takie nieszczęśliwe pod tym względem. Ciekawe jak teraz leżą wiercipiety.
My szykujemy wlasnie pokoj synkowi, jak skończymy to zaczynamy próby ze spaniem we własnym pokoju, w 'starszym' łóżeczku ;) Musi sie udać zanim księżniczki przyjdą na świat :)

Cat4 - ja robiłam Pappa wraz z usg. Choć moja gin z pierwszej ciazy mówiła, ze w ciazy blizniaczej nie ma sensu i sie nie robi. Moja druga gin, która wybrałam do prowadzenia tej ciazy bardzo nalegala. Specjalista od usg tez był za.
Ale u mnie wskazaniem do testu był wiek - mam 35 lat.
Raz na jakis czas zdarza sie przekłamany wynik (zreszta w obie strony). Musisz sama podjąć decyzje czy chcesz przez to przechodzić czy nie.

Ja dowiedziałam sie o płci w 12tc i od tamtej pory nic sie nie zmieniło :)

Na usg4d jest duzo duzo za wcześnie, żaden lekarz nawet nie bedzie próbował Cie teraz na to naciągac ;) I bardzo dobrze, bo to nie byłby miły widok - uwierz, widziałam 4d w 16tc, tak na chwilke zeby wlasnie zobaczyc ze sie tego nie robi ;)

A Twoj szef to niech sie pocałuje. Jak donosi choć jedna ciążę, nawet pojedyncza, to pogadamy ;)

I ja sie melduje.
U nas wszystko ok. Bylam dzis u diabetologa, pokazalam zeszycik z pomiarami cukru no i powiedzial, ze jest ok, nie musze brac insuliny :tak: Tak mi wlasnie przeczucie mowilo ostatnio, ze w miare normalnie to wyglada u mnie no i nie mylilam sie. Pewnie wzieli sobie za bardzo pod uwage moje wlasne poiary z roznych pod dnia, bez zaznaczania czy to na czczo czy jak; dzis za to pokazalam profesjonalny dzienniczek z godzinami itd :cool:. Uff, ulga, mowie Wam.
Dzis polozna pytala czy dostalam juz sterydy, no i powiedziala, ze skoro nie to powinnam dostac w przyszlym tygodniu. Czyli tu tez profilaktycznie daja ^^
W ogole cos mi od rana weszlo, kolka tzn. takie klucie mam na samym dole brzucha po lewej- i juz oczywiscie wizje, ze to moze cos z lozyskiem, albo inne rewolucje :baffled:

Cat4- witaj. Nie zlosc sie na szefa, moze tylko tak powiedzial, bo w Pl wiekszosc dziewczyn traktuje ciaze jako chorobe. Jesli lekarz powie, ze nie powinnas pracowac to nie wydaje mi sie, aby szef mial jakies obiekcje co do tego ;) Znam przypadki gdzie jest zupelnie odwrotnie, dziewczyny chca pracowac, ale szefostwo sie nie zgadza.

Ostatnia edycja:
reklama
Cat4 ja o moich chłopakach dowiedziałam się dość późno bo na polówkowym choć w 14tc lekarz wspomniał o chłopcach. Moja ciąża jest taka jak Twoja jednokosmówkowa dwuowodniowa. A szefem się nie przejmuj.

Madison mój synuś od miesiąca śpi u siebie w pokoju w łóżku :-) poszło gładko dostał łóżko z autem pościel z autem i wieczorem sam gna szczęśliwy że będzie spał w brrr :-)
Będzie dobrze dacie radę:-) a powiedz mi Twój synek piję w nocy mleko?

Do góry