reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

cześć dziewczyny !

Ja właśnie po badaniach :) szyjka długa 5 cm (aczkolwiek powiedział mi że tak naprawdę po 17 tygodniu szyjkę dokładnie badamy :)) dzieciaki zdrowe, żadnych wad genetycznych, wszystko parami występuje płuca, nerki itd, kości nosowe itd w normach więc znika prawdopodobieństwo zespołu Downa itd. wielkie Uff z mojej strony :) płci nie znam bo tak się ruszały że ledwo po godzinie wszystkie parametry daliśmy radę zmierzyć :)

Trzymam kciuki za wszystkie leżące mamy :) !

reklama
anulfka - trzymasz się kochana jakoś?

Julianna - ja też mam spore rozstępy.

Nam udalo się dziś umówić na podpisanie umowy w związku z pobraniem krwi pępowinowej. Pani przyjedzie do mnie do szpitala. A u mnie chcą czekać jeszcze 2 tygodnie. Lekarze tak naprawdę nic nie mówią.... Pozdrawiam Was serdecznie

Madison- no to teraz korzystaj z życia :-)

Sarenka- super! Pamiętam ulgę i radość towarzyszącą takim wiadomościom!

Julianna pieprzone rozstępy:wściekła/y:

Misiarska- no zobaczysz czy dzieciaczki przychyla się do decyzji lekarzy o tych 2 tyg ;-) A jak Ty się czujesz? Leżysz cały czas czy możesz wstawać?

Ciekawe jak Katherine?

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny ktora z Was pobiera jeszcze krew pepowinowa. Ja tez sie zastanawiam ale troche to kosztuje sa jakies raty ?
Rila jestesmyw tym samym tygodniu mialas juz sterydy ja ide do szpitala w 34 tyg i juz zostane do konca w 36 tyg mam miec cesarke

Ostatnia edycja:
Madison - korzystaj póki możesz, bo trzeci trymestr jest ciężki. Uff, bardzo ciężki:-D

Sarenka - pamiętam jak ja byłam po genetycznym. Pełna radość, że wszystko jest ok. Jeszcze wtedy nie wiedziałam, że potem będzie tak ciężko;-)

Julianna - rozstępy to ja już mam :crazy: co prawda na razie w miejscach blizn po laparoskopi, ale jak się zrobiły to pójdą pewnie dalej.

Ja jutro do lekarza. Ciekawe czy będzie mi dane wrócić do domu?:cool: Jak się nie odezwę, to pewnie zostanę w szpitalu:-(

Hej dziewczyny. Dawno sie nie odzywalam, ale duzo pracowalam, pozniej zaliczylismy szpital i internetu nie bylo. Trochę Was nadrobilam, ale nie dalam rady wszystkiego.

Anulfka trzymam kciuki za twoje dzieciaczki i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.

My dzisiaj bylismy na wizycie u lekarza. Maluszki zdrowe, rozwijaja sie prawidlowo. W UK niestety nie mowia ile waza dzieciaczki , ale lekarz powiedzial ze mieszcza sie w normie , troszeczke sa tylko wieksze niz wskazuje na to wiek ciazy. No i bedzie dwoch chlopcow juz na 100%. Nie wiem kto zajmuje sie teraz tabelka, ale moze mnie pokolorowac na niebiesko. Anemia juz zniknela i nareszcie od piatku jestem na zwolnieniu, teraz tylko bede odpoczywac i szykowac wyprawke dla maluchow, bo tak naprawde nic jeszcze nie mam :szok:

Hej dziewczyny ktora z Was pobiera jeszcze krew pepowinowa. Ja tez sie zastanawiam ale troche to kosztuje sa jakies raty ?
Rila jestesmyw tym samym tygodniu mialas juz sterydy ja ide do szpitala w 34 tyg i juz zostane do konca w 36 tyg mam miec cesarke

Kasia, są raty ale na opłatę podstawową. Krew każdej z dziewczynek pójdzie do dwóch osobnych kasetek, także będzie można ją wykorzystać więcej razy. Przy bliźniakach płaci się większe opłaty. Na szczęście system ratalny jest możliwy.
Co do sterydów to ja dostałam w 33 tygodniu ciąży, czyli dokładnie tydzień temu. No i leże w szpitalu do rozwiązania.

Kasia, jakbyś chciała jeszcze jakieś informacje na temat banków komórek macierzystych, to może daj znać na priv. Ja dokładnie wczoraj wszystko załatwiałam, więc jestem na bierząco :-)

Kasia, są raty ale na opłatę podstawową. Krew każdej z dziewczynek pójdzie do dwóch osobnych kasetek, także będzie można ją wykorzystać więcej razy. Przy bliźniakach płaci się większe opłaty. Na szczęście system ratalny jest możliwy.
Co do sterydów to ja dostałam w 33 tygodniu ciąży, czyli dokładnie tydzień temu. No i leże w szpitalu do rozwiązania.

Kasia, jakbyś chciała jeszcze jakieś informacje na temat banków komórek macierzystych, to może daj znać na priv. Ja dokładnie wczoraj wszystko załatwiałam, więc jestem na bierząco :-)

misiarska z jakim bankiem podpisałaś umowę bo jest ich kilka. Jesteś z lubuskiego ja też więc w jakim szpitalu jesteś.
ja zaczynam dopiero z tym forum i nie wiem jak się pisze na priv :-(

reklama
KasiaZG - ja polecam Polski Bank Komórek Macierzystych, my tam oddaliśmy krew pierworodnego. Robiłam dokładny reaserch przed decyzja wiec mogę spokojnie rekomendowac.

Nie wiem jak z ratami, na pewno sa dwa etapy płatności. Ok 600 na poczatku za sprzęt do pobrania, reszta po zbadaniu ile i jakiej jakości krwii udało sie pobrać, jesli mało i/lub zakazana czymś mozna sie wycofać i tylko te 600 przepada. Plus oczywiście coroczne opłaty za przechowywanie.

Do góry