to moja druga ciaza ,corcia skonczyla 13 miesiacy,porod milam naturalny a teraz czeka mnie cc,termin wg ostatniej miesiaczki 3 wrzesien ale jest male prawdopodobienstwo ,ze dotrwaja tego terminu,nastawiam sie na sierpien
reklama
Alicja- z tego co wiem to lekarze trojaczków nie trzymają do 40 tyg tylko wcześniej kończą ciążę przez cc dla bezpieczeństwa mamy i dzieciaczków więc na pewno nie będzie to wrzesień. Mój lekarz ostatnio opowiadał mi właśnie o trojaczkach i cc w 35 tyg, oczywiście wszystko było ok bo poszło według planu :-) Ma taką filozofię że trojaczki 34/35 tydzień bliźniaki 37.
Julianna*
szczęśliwa :)
katherine cześć! jestem w szoku...u mnie nie dość że nie chcą czekać dłużej niż 37tyg to nie ma opcji na sn, powodzenia w poniedziałek!
anulfka dużo siły dla was, dobrze że macie najlepszą możliwą opiekę...
Alicja witamy oby Twoja ciąża przebiegała bez problemów, bedziesz miała niemałą gromadkę :-)
Co do rozstępów to ja jestem zdania że jak ktoś mam predyspozycje to i tak mimo drogich kosmetyków mieć je będzie, ale wiadomo, można łagodzić ale raczej się im nie zapobiegnie.
anulfka dużo siły dla was, dobrze że macie najlepszą możliwą opiekę...
Alicja witamy oby Twoja ciąża przebiegała bez problemów, bedziesz miała niemałą gromadkę :-)
Co do rozstępów to ja jestem zdania że jak ktoś mam predyspozycje to i tak mimo drogich kosmetyków mieć je będzie, ale wiadomo, można łagodzić ale raczej się im nie zapobiegnie.
emilek86
Fanka BB :)
Anulfka - Witamy na świecie nowonarodzone dzieciątka! Mam nadzieję, że będzie wszystko ok i maluszki będą szybko przybierały na wadze.
Alicja - Witamy w naszym gronie i zapraszamy do dyskusji. Marzyły mi się trojaczki:-)
Alicja - Witamy w naszym gronie i zapraszamy do dyskusji. Marzyły mi się trojaczki:-)
Anfulka gratuluję walentynkowych maluszków i obiecuję gorącą modlitwę nabieraj sił bo teraz będą Wam bardzo potrzebne.
Alicja- witaj! Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie ciąży i będziemy miały taką samą liczbę dzieci w domostwie :-)
Życzę Ci spokojnych i bezproblemowych pozostałych miesięcy
Alicja- witaj! Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie ciąży i będziemy miały taką samą liczbę dzieci w domostwie :-)
Życzę Ci spokojnych i bezproblemowych pozostałych miesięcy
Anulfka, dobrze że już po wszystkim. Gratuluję Mamusiu. Życzę Wam, żeby każdy dzień przynosił dobre wiadomości. Niech maleństwa szybko przybierają na wadze, rozwijają się i wracajcie do domku. Pewnie potrwa to 2-3 miesiące ale na pewno będzie dobrze, jesteście w bardzo dobrych rękach. Super, że stan maleństw jest stabilny.
Alicja - witaj, gratuluję takiego szczęścia!! Będziesz tutaj pupilkiem. Fajnie, że do nas trafiłaś. Zawsze chciałam poznać mamusię trojaczków :-)
Alicja - witaj, gratuluję takiego szczęścia!! Będziesz tutaj pupilkiem. Fajnie, że do nas trafiłaś. Zawsze chciałam poznać mamusię trojaczków :-)
Alicja -wooooow! Gratulacje! To dopiero gromadka bedzie :-)
Co do rozstepow I smarowidel to ja w poprzedniej ciazy uzywalam Musteli, nie mam ani jednego rozstepu.
Tym razem mam i Mustele i olejek migdalowy. Podobno tez super.
Ale slyszalam wielokrotnie, ze jak sie ma mieć to sie nie uniknie. Trzeba sprawdzić czy mamy nasze, jeśli ak to przechlapane ;-)
Tym niemniej trzeba sie smarowac i próbować tego uniknąć.
Co do rozstepow I smarowidel to ja w poprzedniej ciazy uzywalam Musteli, nie mam ani jednego rozstepu.
Tym razem mam i Mustele i olejek migdalowy. Podobno tez super.
Ale slyszalam wielokrotnie, ze jak sie ma mieć to sie nie uniknie. Trzeba sprawdzić czy mamy nasze, jeśli ak to przechlapane ;-)
Tym niemniej trzeba sie smarowac i próbować tego uniknąć.
reklama
Dziewczyny dziekuje za wsparcie. Naprawde jest nam potrzebne. Wlasnie wrocilam od dzieciaczkow. Sa takie malenkie i takie sliczne:-) jest na tyle lepiej, ze dzisiaj same zaczely oddychac PLUCKAMI!!! Zostaly odlaczone od respirstora. Lekarz uprzedzil nas ze moga wystspic rozne przeciwnosci ale bedziem wspolnymi silami walczyc.
Po cc czuje sie cala obolala. Doslownie wszystko mnie boli, poczawszy od brzucha przez nogi, kark, plecy. Doslownie nie ma rzeczy ktora by mnie nie bolala. Dzisiaj nie czulam bolu tylko jak bylam u dzieci. Dzieci to najlepszy lek na wszystko!
Po cc czuje sie cala obolala. Doslownie wszystko mnie boli, poczawszy od brzucha przez nogi, kark, plecy. Doslownie nie ma rzeczy ktora by mnie nie bolala. Dzisiaj nie czulam bolu tylko jak bylam u dzieci. Dzieci to najlepszy lek na wszystko!
Podziel się: