Emilek i Misiarska - moje dziewczynki w 33 tygodniu 5.02 na usg mialy 2000 g i 2150 g wtedy dr mi powiedziala że sa duze jak na blizniacza ciążę, tzn. Maja wage jak w prawidlowej ciazy pojedynczej Dzis lekarz nie powiedzial mi ile waza bo usg zrobil szybko zeby sprawdzic ulozenie i długość szyjki ale tez powiedział ze są duże
A w ogóle to boje sie położyć spać bo nie moge w ogóle wstawac przez ból kregoslupa
Milla - jak po ktg, jakies nowe wiesci?
Jeszcze sie okaże ze sie poznamy na oddziale bo bedziemy rodzic w tym samym czasie.
Czyli mniej więcej jak moje.... A u mnie też mówią, że duże jak na ciążę bliźniaczą.
Kamilasze na ktg wszystko wyszlo ok. Teraz mam zapisac sie na wizyte na 24-go. Najbardziej zaskoczyla mnie waga dzieci wg usg. W ub wtorek mialy 2600 i 2650. A teraz niby 2700 i 3300. Nie wiem jak to mozliwe zeby przez tydzien taka roznica sie zrobila.
Ale lekarka powiedziala ze jest wszystko ok. Szyjka ma 3,3cm. Cesarke pewnie mi zrobia w 38 tyg. Czyli na przelomie lutego i marca.
Fajnie masz ze Ty juz niedlugo bedziesz miala termin. Ale moze rzeczywiscie jakos sie spotkamy.
Anulfka - dzisiaj czytalam w necie kilka historii dzieci urodzonych w 25 26 tyg ciazy. Wszystkie z happy endem. Zreszta pamietam jak moja gin opowiadala ze ostatnio mieli u siebie w szpitalu taki przypadek. Maluszek byl bardzo drobniutki ale walczyl i dawal sobie lepiej rade niz wieksze wczesniaki i tak podobno czesto jest. U Was tez na pewno tak bedzie. Zwlaszcza ze jutro tyle z nas bedzie za Was kciuki trzymac:-)
Milla - waga rewelacyjna.
Emilek też już do niej apeluję ;-) żeby dała jakiś znak ale nie za bardzo słucha. Od czasu do czas coś czuję ale nie jestem pewna, czy to ona, czy siostrzyczka.
Edytka84 u mnie też jedna kopie za dwie.
Z bliźniakami już tak jest, że czasami nie ma pewności, czy kopie jedna dzidzia czy obie.
Ciekawe jak tam Anulfka? Oby wszystko było dobrze. Ostatnio non stop słyszę o podobnych historiach i co więcej z dobrym zakończeniem.
adb7 - im większe, tym niestety gorzej się połapać...
A mi wyznaczyli termin cc przed chwila na 12.03 jestem ciekawa czu dotrwam, a jesli tak jak ja to zrobie jak już ledwie się ruszam.
kamilasze - przecież to jeszcze kawał czasu.... Coś mi się zdaje, że będę przed Tobą...
emilek ja bym na twoim miejscu zaczęła brać magnez, to ci powinno dużo pomóc a na pewno nie zaszkodzi, większość dziewczyn tu chyba bierze, ja miałam 3x2 tabletki, teraz mam w kroplówce podłoączony i on jest własnie na twardy brzuch
kamila ale odległy termin! to z jednej strony życzę żebys doczekała ale to juz bedzie przecież 39 tydz chyba?!
milla wagi twoich dzieci nie skomentuję
Ja się zastanawiam ile mi przyjdzie jeszcze mieszkać w szpitalu ehhhh.....
Julianna - mi już twardo powiedzieli, że niestety do rozwiązania. A jak pytam się kiedy, to lekarz odpowiada, że mamy jeszcze dojrzewać....
Anulfka - mam nadzieję, że u Ciebie wszystko w porządku? Daj znać jak tylko będziesz mogła...
Oczywiście u mnie nic nowego, poza tym że nie mam siły już leżeć.... I jakiś dołek mnie dopadł....