reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Milla76 trzymam kciuki za mamę.
Dziewczyny jestem po glukozie i nie taki diabeł straszny jak go malują;-), przynajmniej w moim przypadku źle się nastawiłam. Glukozę rozpuściłam w domu, na miejscu pielęgniarka powiedziała że mogę dodać cytrynę i to naprawdę jest super patent, bo tak jak ktoś już napisał smakuje jak bardzo słodka zimna lemoniada. Łatwo dało się to wypić i nic mi nie było a dodam, nie słodzę herbaty czy kawy.
Molamennai wczoraj oglądałam w tv program, gdzie mówili, że luteina jest bardzo dobrze przebadanym lekiem i może być bezpiecznie stosowana u kobiet w ciąży, nawet tylko zapobiegawczo.

reklama
Czesc dziewczyny :-)Ja sie pochwale ze bylam z moimi chlopakami na usg wczoraj
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
zdrobi piekni i kazdy po cale
2400 g w 36 tyg
wiec jak na blizniaki to polozna stwierdzila ze pokazni
Jeszcze teraz dotrwac 1,5 tyg do cesarki
Jest tu mama w ciazy blizniaczej tak zaawansowanej? ciekawa jestem wagi innych dzieciaczkow na koncu ciazy;-)

Mniszek - piękna waga chłopaków. Obyś spokojnie wytrzymała te 1,5 tygodnia

Milla76 trzymam kciuki za mamę.
Dziewczyny jestem po glukozie i nie taki diabeł straszny jak go malują;-), przynajmniej w moim przypadku źle się nastawiłam. Glukozę rozpuściłam w domu, na miejscu pielęgniarka powiedziała że mogę dodać cytrynę i to naprawdę jest super patent, bo tak jak ktoś już napisał smakuje jak bardzo słodka zimna lemoniada. Łatwo dało się to wypić i nic mi nie było a dodam, nie słodzę herbaty czy kawy.
Molamennai wczoraj oglądałam w tv program, gdzie mówili, że luteina jest bardzo dobrze przebadanym lekiem i może być bezpiecznie stosowana u kobiet w ciąży, nawet tylko zapobiegawczo.

Super, że z glukozą dobrze poszło. Nie taki diabeł straszny....

To ja sie tez nastawiac zle nie bede:)
Mniszek- dzieciaki rosna jak na drozdzach:) fajnie ze niedlugo je zobaczysz:) trzymaj sie:) dasz rade, niewiele Ci zostalo:)

Cześć Wszystkim:) Po raz pierwszy piszę na tym forum. Jestem w ciąży bliźniaczej 23/24 tyg i z racji że od dziś mam dużo czasu to postanowiłam dołączyć do tego Forum.
Mam nadzieję że mnie jakoś miło przyjmiecie do tego grona i razem dotrwamy całe i zdrowe do rozwiązań:):)

Mniszek naprawdę piękna waga dzieciaczków:) Fajnie, że już nie długo zobaczysz swoje maleństwa:)

Kaśka90 serdecznie witamy na naszym forum:) Na kiedy masz termin?

Adb7 to dobrze, że już jesteś po glukozie:) Mnie na szczęście to minie bo ja już mam cukrzycę, ale doskonale pamiętam jak musiałam wypić ją.

Dzięki Dziewczyny za trzymanie kciuków. Pomogło, bo operacja skończyła się dobrze. Teraz tylko oby rehabilitacja przebiegała też tak samo:tak:
Kamilasze - moja dr. nazywa się Joanna Jacko, jest bardzo miła i, co ważniejsze, kompetentna. Ona mi powiedziała, że teraz na Żelaznej jest więcej łóżek niż było niedawno i na pewno mniej przypadków odsyłania jest. Gorzej, że nie zwiększyli obsady lekarzy... Dlatego nie ma gwarancji, że nawet przy ciąży bliźniaczej lekarz, jeżeli będzie taka potrzeba, będzie od razu pod ręką. Jeżeli zdecydujesz się na Żelazną, to najlepiej byłoby jak najszybciej spróbować trafić do któregoś lekarza stamtąd. Moja wiem, że przyjmuje w Starej Miłosnej i w Radości. Jak będziesz chciała to dam Ci namiary.

Adb7
- dobrze, że jesteś już po badaniu glukozy a co najważniejsze, ze tak Ci dobrze poszło. Trzymam kciuki za dobre wyniki teraz!

Mniszek
-gratuluję dobrej kondycji chłopaków. Silną drużynę będziesz miała. Super, że tak dobrze ważą, na pewno sobie poradzą na świecie :-)

Kaśka90 - witamy na naszym forum. Napisz proszę, kogo się spodziewasz i jaki masz termin porodu. Wpiszę Cię do naszej tabelki z datami i płciami dzieci. Tymczasem gratuluję i życzę Ci spokojnej ciąży!

Milla trzymam kciuki za mamę i wierzę,że dasz sobie radę bo ty twarda kobieta jesteś:tak:.
Mniszek ja taką wagę dzieci miałam dwa tygodnie temu a dokładnie 2200 i 2300, aż boje się ile ostatecznie będą miały:szok:. mam nadzieje że już dadzą sobie spokój z tym przyrostem.
Kaśka90 witamy i zapraszamy do naszego grona na forum :-)

cannot - pytałaś gdzieś tam wcześniej w którym tyg robi się glukozę? Ja miałam robioną w 22 tyg. Moja dr powiedziała, że przy ciąży bliźniaczej można zrobić ciut wcześniej. W moim przypadku wyszło na dobre;-) No i nie nastawiaj się źle. Ja poszłam na żywioł, bez cytryny ani wody do popicia. Pyszne nie było, ale dało się przeżyć.

milla - trzymam kciuki za mamę! Dobrze, że już po operacji. Teraz musi się szybko rehabilitować. Swoją drogą, to Ci się porobiło...:szok: Jeszcze parę stron wcześniej pisałaś, że możesz liczyć na pomoc mamy, a tu o, taki psikus...:baffled:

rila - jestem zdziwiona wagą Twoich chłopaków. Wielkie WOW!:happy2: Czemu tak szybko ustalili Ci termin CC? Który to będzie tydzień? 36? Swoją drogą miałabym chyba mieszane uczucia, gdybym już teraz miała wyznaczony termin cięcia, ale może ja jestem jakaś dziwna...:confused: Trzymaj się w tym szpitalu! Dasz radę!

sarenka -
na pęcherz pomaga sok z żurawiny, witamina C, woda z cytryną. Chodzi o to, żeby mocz miał jak najbardziej kwasowy skład, żeby bakterie dalej się nie namnażały.

kaśka - witaj na forum. Zapraszamy do różnych pogaduszek ;-)

katherine_mag -
:szok:odebrało mi mowę... Jak Ty jeszcze chodzisz z takim brzuchem? Nie przegina Cię do przodu?:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Termin ma nam 2 maja ale moja gin powiedziała że przy bliźniakach to 36 tyg ciąży uważa się za sukces więc myślę że urodzę wcześniej:):)
U mnie w środku dwóch chłopaków i jak narazie to po 480 gram mają. Równo rosną tylko jeden mało ruchliwy ba w ogóle prawie się w brzuszku nie rusza.
W pon czeka mnie glukoza a za tydz kontrola.
Dwa razy niestety już byłam hospitalizowana w 12 tyg bo brzuch bolał strasznie i w 22 bo miałam plamienia przez kilka dni i okazało się że to przez zaawansowaną grzybicę pochwy.
Dziękuję za przyjęcie na Forum,
Służę pomocą i oczywiście pilnie czytam wpisy bo każda pomoc się przyda.
Dodam że czeka mnie cesarka na poród naturalny nawet nie chciałam się decydować za duże ryzyko:)

Do góry