reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

hej dziewczyny,
pare dni sie nie udzielalam forumowo a tu tyle watkow poruszanych...
1. Gratuluje rozpakowanej Mamusi:) mam nadzieje, ze podzielisz sie wrazeniami z pierwszych dni
2. mam pytanie o szyjke..ja ostatnio mialam 4,6 wiec ok ale powiedzcie mi czy sa jakies objawy skracajacej sie szyjki?
3. blagam napiszcie ile macie w pasie ermm raczej w obwodze brzucha..ja przekroczylam magiczna 100:crazy:
A tak poza tym to mamy piekna pogode..przynajmniej w Bielsku:) no taka wiosne lubie choc weekend ma byc deszczowy-oby sie nie sprawdzilo
ps Malusia Jak wizyta u diabetologa?

reklama
witam dziś była dla mnie koszmarna noc, spałam na prawym boku i o 1.30 obudził mnie ból ale nie skurcz tylko taki ból że nie umiałam się przekręcić na plecy ani podnieść bo wyłam z bólu w końcu na siłę z płaczem się podniosłam ,myślałam że pojadę już do szpitala dzieciaczki też nerwowe bo zaczeły tak mocno kopać że brakowało mi powietrza ,czy któraś z Was też takie coś miała

hej dziewczyny,
2. mam pytanie o szyjke..ja ostatnio mialam 4,6 wiec ok ale powiedzcie mi czy sa jakies objawy skracajacej sie szyjki?
3. blagam napiszcie ile macie w pasie ermm raczej w obwodze brzucha..ja przekroczylam magiczna 100:crazy:
Nie ma objawow, trzeba czesto kontrolowac u gina. Jedyne co mozesz zaobserwowac, to twardniejacy brzuch i skurcze - one moga powodowac skracanie sie szyjki.

Ostatnio w pasie mialam cos ok. 95cm. Ale nie martw sie, wszystko zalezy od tego, ile mialas wczesniej. Wielkosc brzucha o niczym nie swiadczy. :-)

Leona jutro mam wizyte u diabetologa, napisze po co i jak. Jeszcze jutro ide na usg, juz nie moge sie doczekac:) Sluchaj a od kiedy mierza Ci szyjke? ja mam 26 tydzien i jeszcze ani razu mi nie mierzyli, to normalne?

Bo z szyjka to jest tak, ze lekarz ja bada podczas zwyczajnego badania ginekologicznego. Czesto nawet o tym nie wspomina, jak wszystko jest ok. Pewnie tak jest u Ciebie. Jesli lekarz wyczuje, ze cos sie skraca, na pewno powie. Dokladnie szyjke mozna zmierzyc podczas wewnetrznego USG, ja to mialam robione dwa razy, na USG polowkowym i potem w szpitalu. Normalnie lekarz ja tylko sprawdza przy badaniu w fotelu, podczas ktorego moze tez okreslic jej stan tzn. czy jest twarda czy miekka i zamknieta czy otwarta.

hej dziewczyny,
Lona szyjka piekna, ale moze zrob sobie suwaczek, bo nie wiadomo w ktorym tygodniu jestes...Ja nie mialam zadnych objawow skracajecej sie szyjki, na poczatku mialam 44,6 mm a teraz 31,8 mm, ale skracala sie stopniowo i lekarz mowi, ze to normalne na tym etapie...
W pasie mialam 64 cm przed ciaza a teraz... 105 cm...

witam dziś była dla mnie koszmarna noc, spałam na prawym boku i o 1.30 obudził mnie ból ale nie skurcz tylko taki ból że nie umiałam się przekręcić na plecy ani podnieść bo wyłam z bólu w końcu na siłę z płaczem się podniosłam ,myślałam że pojadę już do szpitala dzieciaczki też nerwowe bo zaczeły tak mocno kopać że brakowało mi powietrza ,czy któraś z Was też takie coś miała
Ania mnie zdarzaja sie bole zeber i gornej czesci brzucha, czesto w nocy, az dech zapiera, nie wiem czy masz podobnie...

Leona jutro mam wizyte u diabetologa, napisze po co i jak. Jeszcze jutro ide na usg, juz nie moge sie doczekac:) Sluchaj a od kiedy mierza Ci szyjke? ja mam 26 tydzien i jeszcze ani razu mi nie mierzyli, to normalne?
Malusia, szyjka MUSI byc kontrolowana i dokladnie mierzona, popytaj lekarza w trakcie wizyty, to bardzo wazne...Daj znac jak po wizycie.

Kasiona co nowego?

Ja od dzisiaj jestem na macierzynskim :)

hej dziewczyny,
pare dni sie nie udzielalam forumowo a tu tyle watkow poruszanych...
1. Gratuluje rozpakowanej mamusi:) mam nadzieje, ze podzielisz sie wrazeniami z pierwszych dni
2. Mam pytanie o szyjke..ja ostatnio mialam 4,6 wiec ok ale powiedzcie mi czy sa jakies objawy skracajacej sie szyjki?
3. Blagam napiszcie ile macie w pasie ermm raczej w obwodze brzucha..ja przekroczylam magiczna 100:crazy:
A tak poza tym to mamy piekna pogode..przynajmniej w bielsku:) no taka wiosne lubie choc weekend ma byc deszczowy-oby sie nie sprawdzilo

ja jestem w połowie 29 tyg i mam 96 cm....a wszyscy mówia ze mam mały brzuch....denerwują mnie te uwagi bo wiem ze wielkosc brzucha nie swiadczy tak do konca o wielkosci dzidzi .....

witam dziś była dla mnie koszmarna noc, spałam na prawym boku i o 1.30 obudził mnie ból ale nie skurcz tylko taki ból że nie umiałam się przekręcić na plecy ani podnieść bo wyłam z bólu w końcu na siłę z płaczem się podniosłam ,myślałam że pojadę już do szpitala dzieciaczki też nerwowe bo zaczeły tak mocno kopać że brakowało mi powietrza ,czy któraś z was też takie coś miała

ja jestem dopiero w 29 tyg a tez miewam silne bole w czasie gdy chce zmienic pozycje w nocy....oddychac czasem jest ciezko bo dzieci uciskają...jakos trzeba wytrzymac, pozdrawiam

reklama
Hej dziewczynki, u mnie nic nowego, nutella to teraz relaksik :) troche sie martwie kurde bo od dwoch dni nie czuje zadnych ruchow, wizyte mam dopiero w poniedzialek, nie wiem czy martwic sie czy to normalne czy sobie moze spia i sa ulozeni w takich pozycjach ze ich nie czuje... :(

Do góry