reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
witam ja już po wizycie jestem bardzo szczęśliwa bo to już ostatnia 5 maja mam się zgłosić do szpitala a 6 maja małe będą na świecie jak dotrzymam ;) dzisiejsza waga maluchów to 2700 i 2400 a jeszcze mają dwa tyg ;) ja przytyłam od początku 12 kg a rozstępy minimalne robią mi się na dole brzucha ale smaruję je obficie kremem , jedyny minus to że znowu muszę brać antybiotyk na tą moją toko ale to już ostatnia kuracja ,nawet morfologia jest niezła. Malusia nie martw się infekcją ja przeżyłam grypę w połowie ciąży w szpitalnej izolatce z 40 stopniami gorączki to Tobie też minie pozdrawiam ,znowu noc z bólem żeber i to po lewej stronie najmocniej

Ja nie mam na razie rozstępów. W pierwszej ciąży też nie miałam mimo 30 kg na plusie, nie smaruję brzuszka niczym.
szcesciara.Ja popierwszym porodzie pomimo wylewania na siebie litrow specfikow mam mnostwo rostepowCo prawda zjasnialy,ale skora przerwana.No i teraz na powrot rozowieja.
Rainmanka witaj!!!! Moje pierwsze mce to tez straszne wymioty.

Gastone ja bardzo chętnie się powymieniam wszelkimi info, bo nie znam tu żadnej mamy, która ma lub spodziewa się bliźniąt.
Ty pewnie wybrałaś szpital w Limerik? Ja będę rodzic Portlaoise, pierwszą córeczkę też tam rodziłam.
Chyba mamy podobny termin porodu, ja mam 14 sierpień.

Tak bede rodzic w Limericku.Syncia tez tam rodzilam i jestem zadowolona.Termin mam na 18 sierpnia.A powiedz kiedy masz nastepny scan? Ja w poniedzialek i juz sie nie moge doczekac...

Tak bede rodzic w Limericku.Syncia tez tam rodzilam i jestem zadowolona.Termin mam na 18 sierpnia.A powiedz kiedy masz nastepny scan? Ja w poniedzialek i juz sie nie moge doczekac...

Ja mam wizytę dopiero 7 maja. Ostatnio byłam 2,5 tygodnia temu w Dublinie u polskiej ginki.
Jeżdżę do niej, aby sprawdzała mi szyjkę, bo jestem po konizacji, a tu wiadomo, że nie badają.

Z tymi rozstepami to mowia tak, ze jak ma sie tendencje skory do rozstepow to pomimo kremow sie je bedzie mialo...chyba jak z zylakami:(
ja choc tendendcji do rozstepow nie mam to przygotowuje sie na rozstepy...w koncu blizniaki...brzuchol strasznie rosnie...
dzisiaj o 2 mam wizyte...rany nie wiem czemu one mnie tak stresuja, juz chcialabym zobaczyc maluchy i wiedziec ze wszystko ok..trzymajcie kciuki

witam ja na rozstępy kupiłam od początku krem Perfekta mama ok 15-20 zł i bardzo go chwalę, a co do picia glukozy to można wkropić kilka kropelek albo i trochę więcej cytryny nie zaburza ona wyniku a i smak tego drinku jest lepszy, ja osobiście bardzo lubię glukozę bo i w domu wypijałam od czasu do czasu 50 g z wodą przed ciążą zamiast kawy to byłam przygotowana ;) na tę przyjemność

dziewczyny,na rozyępy polecam krem mustella dla kobiet w ciąży i karmiocych(tylko w aptekach)nie jest tani bo powyżej 100zł ale jest bardzo dobry.ja go stosowalam w pierwszej ciaży i w ciaży blizniaczej.mam delikatne roztepy na biodracg i piersiach,ale to dla tego że w pierwszej ciaży zaczełam ten krem używac dopiero w 7 mesiacu jak juz roztepy były widoczne.ale kiedy zaczełam sie smarowac te roztepy zbladły i wcale ich nie widac.wiec POLECAM!!

a glukoze pije sie na czczo.

reklama
dziewczyny,na rozyępy polecam krem mustella dla kobiet w ciąży i karmiocych(tylko w aptekach)nie jest tani bo powyżej 100zł ale jest bardzo dobry.ja go stosowalam w pierwszej ciaży i w ciaży blizniaczej.mam delikatne roztepy na biodracg i piersiach,ale to dla tego że w pierwszej ciaży zaczełam ten krem używac dopiero w 7 mesiacu jak juz roztepy były widoczne.ale kiedy zaczełam sie smarowac te roztepy zbladły i wcale ich nie widac.wiec POLECAM!!

a glukoze pije sie na czczo.

A ja uzywalam naprawde wielu kremow w tym rownie mustelli i rostepy mialam ogromne.Poprostu mam taka tendencje i tyle.Po ciazy uzywalam BIO oil -swietny specyfik,rozjasnia nawet bardzo stare rostepy.stosuje go teraz od poczatku ciazy i mam cicha nadzieje ze owerostepy po poprzedniej ciazy tylko nieznacznie zrozowieja.zobaczymy.

Ja test na cukier mam dopeiro 26v maja.U nas daja zamiast glukozy soczki w kartonikach o samku czaren porzeczki,taki troche zabielony.wiec mozna go przelknac, a jasli nie maja soczkow daja lukozade.Taki napoj ogolnie dostepny w sklepie.Nie katuja nas glukoza :baffled:

Do góry