reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Onlyone - to fajnie szybko zaczęłaś wprowadzać pokarmy - ja mam czekać jak skończą 4 i pół miesiąca

marcikuk - udanego pobytu w Pl :)

różyczko - wiem jak to jest z tą wagą, ale mój Dawidek miał 2400 jak się urodził a Piotruś 3200 a to Dawidek miał lepsze wyniki :) więc wydaje mi się, że jak jest powyżej 2kg to jest ok. moje chlopaki urodziły się w 37t 6d :) a na moim wypisie napisali, ze Piotruś donoszony a Dawidek nie...

reklama
Hakima jakie słodziaki te Twoje chlopaki:-):-)

Elala trzymam kciuki za jutrzejsze cc:-):-)pewnie juz sie denerwujesz na maksa, no i jak zawsze czekamy na wiesci po

Marcysiowa, Rozyczka za Was tez kciuki za dotrzymanie w trojpaku jak najdluzej:-D

Marciuk jak wrazenia z lotku do PL? mam nadzieje ze wszystko bylo ok

Mam pytanie do mamus juz rozpakowanych i tych ktore maja jeszcze inne pociechy w domu oprocz blizniakow ale nie tylko. rozgladamy sie wlasnie za nowym autem i mamy ogromny dylemat czy kupic jakiegos vana czy np do takiego passata kombi wejda 2 foteliki z tylu i ja? czy bede miec tam ciasno? poradzcie cos mamusie

Milego dnia dziewczyny!!!:-)

Polka - to ja Ci mogę od razu powiedzieć, my chcieliśmy mini vana kupić a mianowicie zafirę, żeby było wygodnie i w ogóle, ale w końcu kupiliśmy kombika, wcześniej mieliśmy astrę I (sedan) i w tył z dwoma fotelikami spokojnie się mieściłam choć luksusów nie było a ja do chudzinek nie należę, teraz mamy starego passata kombi i mieszczę się z dwoma fotelikami, a mam obu "pod ręką". Szczególnie istotne to było dla mnie na początku, teraz maluchy w wiekszości ładnie śpią, więc wróciłam do przodu, no chyba że Dawid tak się wierci, że mu daszek z czapeczki spadnie do samej brody... to wtedy jest ryk...:-D

Polka to też zależy ile będziesz jeździć w tyle, tzn czy to będą lokalne podróże, do lekarzy, rodziny, czy dłuższe trasy. u nas z założenia były krótsze trasy, a na dłuższe się zaczniemy wybierać jak oni trochę podrosną a wtedy i tak będę siedzieć z przodu.

Polka my co prawda mamy tylko bliźniaki, ale na moje musicie zdecydowac sie na vana. My do Yariski po włożeniu fotelikow musimy przesuwac foteliki na maxa do przodu i nie ma mowy zeby ktos wcisnal sie miedzy foteliki. Podobnie zreszta w mazdzie, jest wieksza, ale i tak miedzy fotele nikt nie usiadzie. Myslimy nad zafira, czy czyms podobnym mimo, ze jest nas tylko czworo.

Elala trzymaj sie.

Lece, bo mamy dzis usg bioderek

Hakima ale duże chłopaki:tak:Cudni!!

Elala i Marcysiowa Trzymam kciuki wciąż:tak:

Bibiana, Zenia, co u Was? Jak się trzymacie? Czy Wasi lekarze wspominają coś o sterydach na płuca dla maluchów?

Polka, Nasze bliźniaki będą naszymi pierwszymi dziećmi ale postanowiliśmy z mężem kupić inne auto, zdecydowaliśmy się na Opla Zafirę-jest naprawdę przestronny a do tego ma wielki bagażnik.

Polka my mamy renault grand scenic i będzie git. Zmieszcza sie dwa foteliki, ja wygodnie w srodku a do tego wozek bez problemu wejdzie do bagaznika. Nie bedzie trzeba go mocno skladac.

My mamy Toyote Corole kombi - wózek bez problemu włazi do bagażnika i jeszcze trochę miejsca jest. Ale jeden Smerf jeździ z przodu z tatą, a drugi z tyłu z mamą. Niestety fotelik jest dość spory, a mój emek z tych wyższych i musiał by zsunąć fotel i jechać prawie na kierownicy. jak dzieciaki będą jeździć przodem to nie będzie takiego problemu.
Moje smerfy urodziły się 2650 i 2790 :-) a na usg we wtorek ( czyli 3 dni wcześniej) bylo 2000 i 2500. Ja.sterydy dostałam w 34 tc jak zrobiło się rozwarcie, wcześniej gin stwierdził że nie ma potrzeby na zapas. Gdzieś czytałam że sterydy podają do 35 tc, potem to już jest.bezcelowe.

Elala kciuki zaciśniete za jutrzejszy Wielki Dzień &&&&&

Hakima słodziaki :tak:

Gloriane a u mnie ok, czuję sie taka spokojna z tym krązkiem :-)
A co do sterydów to jeszcze nic nie wiem, nie rozmawiałam z lekarzem o tym, w szpitalu też mi nie podawali,

Lilonko nawet w 39 tc podają sterydy, a w 35 tc jak najbardziej podają bo dla maluszka gdy się urodzi w 8 miesiącu jest gorzej oddychać niż temu który się urodzi w 7, jak leżałam w klinice na Ligocie to dziewczyna w 39 tc dostała sterydy na rozwój płucek.
Lekarze mówili, ze nic nie zaszkodzi a dziecku może pomóc.

My też mysleliśmy nad zmianą auta, no ale jeśli nam się wózek zmieści do bagażnika to dopiero po nowym roku zmienimy.
mi się ten nowy ford B-max podoba....no ale to się zobaczy

reklama
Dzieki dziewczyny za wszystkie rady. U nas ten problem ze corcia bedzie siedziec z przodu a ja z bliniakami z tylu i dlatego ten dylemat, auto chcemy juz takie na przyszlosc nawet na dalsze podroze i kiedy cala piatka bedziemy gdzies smigac. A czy ktoras z Was miala do czynienia z vw touranem bo taki van wpadl w oko mojemu emkowi

Do góry