reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Mnie tam pępek nie boli jeszcze i juz chyba nie bedzie za 2 dni zaczynam 30 tyg ale za to jest strasznie wystajacy i okropnie smiesznie wyglada wszystkie polozne w szpitalu sie smialy z mojego brzusia bo jest maly jak na blizniaki wygladam jakbym pilke polknela i ten pepek hehe

reklama
Oj brzusio to ja mam duży.Ledwo sie juz zapinam w płaszczu.Niech już ta wiosna przyjdzie, bo zimy mam dość.muszę sobie kupić jakąś kurteczke , ale już cienszą.W pierwszej ciąży tym okresie jeszcze po mnie nic nie było widać , a teraz masakra.Lekarz w piatek mówił mi, że brzuszek mam jak na 25 tydzień.Strach pomyśleć co bedzie później.
Narazie pępek przestał mnie boleć.Nie wiem co to było.Wczoraj byłam u siostry na urodzinach i wrócłam taka padnięta,że jak poczulam poduszkę to od razu zasnęłam.Nic nie forsowałam się, tylko siedzialam i odpoczywałam i właśnie u niej zaczął mnie boleć.Może to tylko było chwilowe i już się nie powtórzy.

Gosia bonus gratuluje dzieciaczkow :) na pewno wszystko bedzie dobrze, 3mam kciuki! Trzeba sie modlic zeby z uszkami i sluchem bylo wszytsko ok :) kurcze ja tak przezywam wszystkie narodziny blizniakow i tak sie ciesze jakby conajmniej to moje wlasne sie urodzily! Pozdrawiam wszystkie mamusie podwojne

Cześć dziewczyny! Jestem nowa na forum i jak się cieszę że do was trafiłam :) Tyle pytań nas trapi w ciąży a co dopiero w bliźniaczej! Jestem w 25 tc. i jak na razie wszystko jest ok. Mam tylko rozterki co do rozwiązania, ponieważ zawsze chciałam rodzić naturalnie ale chyba cc jest bardziej bezpieczne.... no i nie od nas wszystko zależy.
Jeżeli chodzi o magnez ja biorę 3x1- lekarz powiedział że macica musi być bardzo rozluźniona, no i jestem zabezpieczona pessarem
No i gratulacje dla nowych mamusiek! dajcie znać jak sobie radzicie

Hej!
Luiza-b witaj:-)
Gosiu big dobrze że byłaś w szpitalu bo takie cisnienie to już naprawdę wysokie...teraz najważniejsze by dzieci były zdrowe i napewno tak bedzie...kciuki zacisnięte...pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję:happy2:
ttolaa ja mam cały pępek na wierzchu i jak wychodził na zew. to troszkę bolał...ale tylko przy dotyku, teraz nie boli.

Jeśli chodzi o magnez to ja biorę od początku ciąży...teraz mam tylko dawkę zwiększoną 3 razy po 2 tabl. dziennie.
U mnie dziś jakiś kiepski dzień, mam cały czas twardnienia brzucha i bóle w spojenie łonowym...po nospie i magnezie lepiej ale jakoś mi dziś tak nie najlepiej.
Pozdrawiam całą reszte :-)

Czesc dziewczynki.
Gosia BiG gratuluje maluchow i czekam na zdjecia ;) Na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo.
Pisalam wam wczesniej, ze nie wiem co to sa skurcze, chyba sobie wykrakalam... Od tej nocy juz wiem :(
O 2 obudzily mnie bole jak na okres przychodzace falami i dosc mocne, na tyle mocne, ze wywolaly biegunke :( Wzielam 2 nospy i powoli przeszlo. A juz bylam wystraszona...Co mam robic jakby znow sie pojawily, mialyscie cos takiego?
Luiza witaj u nas :)
Ttolla, jesli chodzi pepek to mnie nie boli, ale stopniowo sie splyca...

Ja dzisiaj miałam troszkę gorszy dzień. Ciężko mi było oddychać i ręce mdlały. A wy jakie samopoczucie?

LUIZA-B ja też chciałam rodzić naturalnie, ponieważ pierwszy poród dobrze wspominam, ale lekarka też mi mówi że cc bezpieczniej. Ja magnez z B6 biorę 2 x 1 no i witaminy feminatal. Też peesar miałam założźone w 22 tyg. profilaktycznie.

reklama
Witam!
Chyba każda by wolała rodzić naturalnie ale niestety ciąża bliźniacza w 80 % przypadkach kończy się cc...u mnie też będzie cc ze względu na ułożenie dzieci i nadciśnienie....
Dziś już u mnie lepiej...wczoraj to był jakiś dziwny dzień, normalnie wszystko mnie bolało...
Zastanawiam się kiedy powinnam zamówic wózek czy już czy poczekać jeszcze troszkę by miał dłużej gwarancję?
Pozdrawiam

Do góry