reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

MALAKURKA jak się czujesz?
Jakieś dolegliwości?

Dolegliwości nigdy nie brakuje :) Ale staram się nie narzekać, chyba że bardzo coś boli. W domu mnie obsługują więc posłusznie staram się leżeć i nic nie robić, co doprowadza mnie do szału, bo nie mogę nic zrobić, ani mężowi koszuli wyprasować, ani obiadu ani nic...no ale dzieci najważniejsze. Trochę dziś mnie dziwnie brzuch boli a nad ranem miałam bóle krzyża, takie dziwne, ale potem przeszło... Za tydzień mam kontrole dopiero, wiec pasuje wytrzymać... A Ty jak się czujesz?

reklama
Hej dziewczyny nie bylo mnie troszke ale dzis wyszlam ze szpitala.Wczoraj na ktg pisal sie jeden skurcz podlaczyli mi kroplowke z papaweryna i dzis puscil mnie moj gin z cordafenem do domu ale kazal uwazac a i tak mimo tych lekow i krpolowki odczuwam skurcze nic to nie daje.

Pauli wielkie gratki :-D!!!
Cudownie, ze udalo sie urodzic naturalnie i do tego w tak expresowym tempie. Czekam z niecierpliwoscia na szczegolowy opis porodu :tak:, jak troche odsapniesz.
Omena, w ktorym jestes tyg, bo nie masz suwaczka? Jaka masz szyjke?

Nutella jestem w 29 tygodniu dopiero ale szyjka miekka i skraca sie rozwarcie na palec ale nie postepuje,Najgorsze sa te skurcze dostalam wczoraj kroplowke z papaweryny a w nocy i tak mialam ze 3 skurcze biore cordafen a one nadal sa nie wiem czego tak sie dzieje.

Witam!
Miałam mały problem z internetem ale już jestem :) Widzę że mamy nową mamusię rozpakowaną
Pauli serdecznie gratuluję i życzę dużo zdrowia dla córeczek:-)

U mnie narazie ok ...byłam na wizycie w poniedziałek ...szyjka się troszkę się skróciła ale trzyma i jest ok:happy2:...ciśnienie narazie na granicy ale leki dalej działają...wyniki morfologi i moczu ok...muszę dalej leżeć i odpoczywać ale na szczęście w domku:tak:
Oby do 36 tyg ...to jest moje założenie mam nadzieję że wytrwam
Pozdrawiam

reklama
List do podwójnego brzuszka

Brzuszek jest już strasznie duży,
w środku rosną dwa małe łobuzy,
chłopaki, to pewne, wytchnienia nie dają,
i w dzień i w nocy wciąż rozrabiają.

Radość podwójna i wielka duma,
lecz także i zmartwień ilość podwójna:
Czy na świat przyjdą o czasie swoim ?
Czy będą zdrowe, jak do tej pory ?
Jak sobie radzić z tym wszystkim będziemy?
Czy w morzu pieluch nie utoniemy?
Czy będą podobne? A jak je pomylę?
Nowe pytanie przybywa co chwilę...

Lecz kiedy brzuszek się ruszać zaczyna,
o wszystkich troskach wnet zapominam,
uśmiech sam się na twarzy maluje,
wszystko się jakoś ułoży, tak w głębi serduszka czuje.

Rośnijcie zdrowo, szalejcie do woli,
a jak czas przyjdzie kochani moi,
wszystko zrobimy, by czas ten wspaniały,
usłany był tylko miłymi chwilami!

Do góry