reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

MALAKURKA jak się czujesz?
Jakieś dolegliwości?

Dolegliwości nigdy nie brakuje :) Ale staram się nie narzekać, chyba że bardzo coś boli. W domu mnie obsługują więc posłusznie staram się leżeć i nic nie robić, co doprowadza mnie do szału, bo nie mogę nic zrobić, ani mężowi koszuli wyprasować, ani obiadu ani nic...no ale dzieci najważniejsze. Trochę dziś mnie dziwnie brzuch boli a nad ranem miałam bóle krzyża, takie dziwne, ale potem przeszło... Za tydzień mam kontrole dopiero, wiec pasuje wytrzymać... A Ty jak się czujesz?

reklama
Hej dziewczyny nie bylo mnie troszke ale dzis wyszlam ze szpitala.Wczoraj na ktg pisal sie jeden skurcz podlaczyli mi kroplowke z papaweryna i dzis puscil mnie moj gin z cordafenem do domu ale kazal uwazac a i tak mimo tych lekow i krpolowki odczuwam skurcze nic to nie daje.

Pauli wielkie gratki :-D!!!
Cudownie, ze udalo sie urodzic naturalnie i do tego w tak expresowym tempie. Czekam z niecierpliwoscia na szczegolowy opis porodu :tak:, jak troche odsapniesz.
Omena, w ktorym jestes tyg, bo nie masz suwaczka? Jaka masz szyjke?

Nutella jestem w 29 tygodniu dopiero ale szyjka miekka i skraca sie rozwarcie na palec ale nie postepuje,Najgorsze sa te skurcze dostalam wczoraj kroplowke z papaweryny a w nocy i tak mialam ze 3 skurcze biore cordafen a one nadal sa nie wiem czego tak sie dzieje.

Witam!
Miałam mały problem z internetem ale już jestem :) Widzę że mamy nową mamusię rozpakowaną
Pauli serdecznie gratuluję i życzę dużo zdrowia dla córeczek:-)

U mnie narazie ok ...byłam na wizycie w poniedziałek ...szyjka się troszkę się skróciła ale trzyma i jest ok:happy2:...ciśnienie narazie na granicy ale leki dalej działają...wyniki morfologi i moczu ok...muszę dalej leżeć i odpoczywać ale na szczęście w domku:tak:
Oby do 36 tyg ...to jest moje założenie mam nadzieję że wytrwam
Pozdrawiam

reklama
List do podwójnego brzuszka

Brzuszek jest już strasznie duży,
w środku rosną dwa małe łobuzy,
chłopaki, to pewne, wytchnienia nie dają,
i w dzień i w nocy wciąż rozrabiają.

Radość podwójna i wielka duma,
lecz także i zmartwień ilość podwójna:
Czy na świat przyjdą o czasie swoim ?
Czy będą zdrowe, jak do tej pory ?
Jak sobie radzić z tym wszystkim będziemy?
Czy w morzu pieluch nie utoniemy?
Czy będą podobne? A jak je pomylę?
Nowe pytanie przybywa co chwilę...

Lecz kiedy brzuszek się ruszać zaczyna,
o wszystkich troskach wnet zapominam,
uśmiech sam się na twarzy maluje,
wszystko się jakoś ułoży, tak w głębi serduszka czuje.

Rośnijcie zdrowo, szalejcie do woli,
a jak czas przyjdzie kochani moi,
wszystko zrobimy, by czas ten wspaniały,
usłany był tylko miłymi chwilami!

Do góry