reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

GosiaBig -
naprawdę wyznaczyli mi termin - do 1 do 4 marca najprawdopodobniej, a co? :-) Jesteśmy w podobnym czasie więc tez się pomału szykuj :tak:ciąży bliźniaczych nie rozwiązuje się w 40 lub 39 tc, ale najpóźniej - z tego co mówi mój dr w 38 tc. Mój gin chce mnie rozwiązać na przełomie 36-37 tc, bo 1 marca będzie 36t i 4 d a 4 marca 37 - więc to normalny termin na rozwiązanie. Chodzi tez o to, że moja macica jest już bardzo rozciągnięta, a dzieci nie mają już prawie miejsca, więc nie ma na co czekać - całe szczęście, bo mam dosyć niedogodności ciążowych. Podziwiam Cię, że robisz cokolwiek w domu, ja nie robię nic poza leżeniem, bo mój stan mi na to nie pozwala i wierz m - nie przesadzam i nie koloryzuję :no:

Mi rozwiązali ciąże po skonczonych 39 tygodniach, choć juz zaczlam chodzic do gabinetu i die dopominac.

reklama
Czesc dawno mnie nie było ale mam nowe wiesci: 17.02 o godz. 8.30 przyszedł na świat Adrianek 2,5 kg a dwie minuty później Szymek 2 kg. Po tygodniu wyszłam niestety tylko z Adim bo Szymek musi w szpitalu wage złapać zeby go wypuśli ale jeszcze pare dni. CC potwierdzam luzik ale gorzej dojść do siebie po nim. Mi w nocy odeszły wody + skurcze silne i tak 5 godzin mnie potrzymali zeby zrobic cc.

Przy okazji mam pytanie czy któraś nie chciałąby kupic laktatora medela Laktakor Elektryczny MINI ELECTRIC PLUS MEDELA Wwa (936576803) - Aukcje internetowe Allegro model na dwie piersi bo ja niestety z nerwów o Szymka straciłam pokarm. Sprzedam za 100 zł a kosztuje dużo więcej. Jakby któraś była chętna to dogadamy się.
madzia wielkie gratulacje. szymek napewno szybko nadrobi i bedziecie szybciutko w czworke. powiedz czemu cie tak meczyli 5 h, chcieli, zebys rodzilla naturalnie??

Witajcie dziewczyny.
Jestem mamą prawie 9 miesięcznych bliźniaków i żałuję, że dopiero teraz was znalazłam, bo jak widzę sporo tu podwójnego szczęścia. Gratuluję wszystkim świeżym mamuśkom, trzymam za te oczekujące i zardroszczę tym z Was które dotrwały dłużej niż do 36 tygodnia, my niestety daliśmy radę tylko do 32, ale jak na ten tydzień chłopcy byli w stanie rewelacyjnym, więc w sumie nie skończyło się najgorzej. Zawsze jednak lepiej by było doczekać.

madzia wielkie gratulacje. szymek napewno szybko nadrobi i bedziecie szybciutko w czworke. powiedz czemu cie tak meczyli 5 h, chcieli, zebys rodzilla naturalnie??

dziękuje, miałam dzieci ułozone miednicowo więc wskazania do cesarki jak najbardziej uzasadnione ale ponieważ wody odeszły mi w nocy a pani doktor chciało się spać to sobie poczekała do rana a mnie pod ktg i tak 5 godzin się męczyłam bo skurcze były ale rozwarcie nie postępowało. Taka nasza służba zdrowia:wściekła/y:

Zobacz załącznik 209141 Aduś
Zobacz załącznik 209142 Szymuś

Ostatnia edycja:
dziękuje, miałam dzieci ułozone miednicowo więc wskazania do cesarki jak najbardziej uzasadnione ale ponieważ wody odeszły mi w nocy a pani doktor chciało się spać to sobie poczekała do rana a mnie pod ktg i tak 5 godzin się męczyłam bo skurcze były ale rozwarcie nie postępowało. Taka nasza służba zdrowia:wściekła/y:
co za..................!! szkoda slow. ja tez drze przed kazdym weekendem, zeby mnie nie zlapalo na sobote, albo niedziele bo wtedy tylko jeden lekarz dyzurujacy i to zazwyczaj jakis stazysta. wrrrrrrr przeraza mnie to

Witam!
Madzia twoi chłopcy są śliczni -jeszcze raz gratuluję!

U mnie dziś noc trochę lepiej...spałam co prawda z przerwami na siusiu ale nie było tak źle :)
Rano byłam na bad. krwi i moczu...ciekawe jak tam moje wyniki...oby tylko nie było białka w moczu przez to moje nadciśnienie...
Pozdrawiam

co za..................!! szkoda slow. ja tez drze przed kazdym weekendem, zeby mnie nie zlapalo na sobote, albo niedziele bo wtedy tylko jeden lekarz dyzurujacy i to zazwyczaj jakis stazysta. wrrrrrrr przeraza mnie to

Tez drzalam przed kazdym weekendem, ale nie musisz sie az tak martwic, bo mój lekarz który robil mi cesarke, co prawda w srode mialam, ale pierwszy termin na jaki mnie zaplanowal to byla niedziela, tylko ostatecznie przesuneli mnie na srode ze wzgledu na inna pacjentke.,

Wróciłam od dr i zdaje relacje...Szyjka krótka 19mm wiec nadal mam tylko lezec...poza kupą leków to zmiany takie że pierwsza niunia odwróciła się i leży główkowo a druga nadal miednicowo. Waza odpowiednio 1900 i 2200g. No i czekamy nadal przynajmniej 3tyg.chyba damy rade:) co? juz niedlugo...Buzka dla wszystkich brzuszków i świeżych mamuś i ich pociech...

reklama
Wróciłam od dr i zdaje relacje...Szyjka krótka 19mm wiec nadal mam tylko lezec...poza kupą leków to zmiany takie że pierwsza niunia odwróciła się i leży główkowo a druga nadal miednicowo. Waza odpowiednio 1900 i 2200g. No i czekamy nadal przynajmniej 3tyg.chyba damy rade:) co? juz niedlugo...Buzka dla wszystkich brzuszków i świeżych mamuś i ich pociech...
nasze dzieciaki podobnie ważą :) i też liczę na to zeby wytrzymać przynajmniej 3 tygodnie. musimy ....bo jak inaczej ,pozdrawiam

Do góry