reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Gieniek "moje" łóżko jest bardzo wygodne, chociaż wysiedzialam w nim niezłą dziurę pod tylkiem przez 3 tygodnie. Przepraszam, że nie było okazji pogadać, ale jak przychodzimy do szpitala to pewnie.widzisz że bieniemy od razu do kruszynek. Na prawdę wielki zbieg okoliczności :-) :-)
Dziewczynki są już odlaczone od kroplowek i całej magicznej reszty rurek i może przejdziemy pomału z oiomu na patologie noworodka :-)
Czytam wszystko co piszecie dziewczyny i przeżywam z Wami wszystko, tylko czasu brakuje żeby o tym napisać. Pozdrawiam Was wszystkie :-*

reklama
Marcikuk - I bardzo dobrze, że sobie leżysz teraz dużo - o to właśnie chodzi:-) w temacie opuchniętych rąk: oj tez już ok 30 tc musiałam zdjąć obrączkę tak spuchły place i rano bolą do dziś. Muszę zawsze troszkę poruszać ale póki na klawiaturze daje radę pisać to źle nie jest:-) Lekarz zawsze ogląda te moje opuchnięcia nóg bo to tylko tam się ulokowało ale zawsze mnie uspokaja, że tragedii nie ma a juz załamana byłam, kolana jak pisałaś jak melony gdzie normalnie mam szczupłe jak nie wiem... Całe szczęście, że na buzi nie spuchłam chociaż już tak sobą zachwycona nie jestem jak na początku oj nie:-) Już w lustro nie zaglądam jak je mijam:-)

Dziewuszki jak tam u Was temat rozstępów wygląda? Póki co nie mam ale...brzuch aż trzeszczy a tuby kremów gorące co chwila latam się smarować (od początku Mustella).

Malena, ja na temat rozstepów jeszcze nie potrafię się wypowiedzieć, ale chcę w najbliższych dniach zamówić z allegro kremy przeciw rozstepom (podwójnie działające). Z tego co się orientowałam to wychodzi najtaniej - na allero jest taki zestaw: krem 2x150 ml i do tego 3 miniprodukty mustella do szpitala, Wszystko kosztuje 126 zł.

A ja mam taki obrzmiały nieco brzuch, tak jakbym miała wzdęcia. Mój mąż twierdzi, że to ciążowy, ale ja nie wiem. Czy jest mozliwe by brzuch był już widoczny?

Eevlee -smaruj się kochana i to jak najszybciej brzusio natłuszczaj. Ja od początku używam Mustelli dokładnie z tej paczki z miniproduktami dla dzieci ona jest w dobrej cenie bo w aptece ok 140 zł płaciłam zawsze. Do tego codziennie po kąpieli wcieram specjalny przeciw rozstępom (dedykowany kobietom w ciąży) olejek Clarins (niestety drogi koszt ok 200 zł ale wydajny) i póki co nie mam ale wszystko przed nami. Z olejkiem wychodzi sporo ale i tak taniej niż potem ich likwidowanie....

Ja w Twoim tygodniu tez taki miałam jakbym wzdęcie miała:-) wyskoczył ok 12 - 15 tc a potem rósł jak szalony! Przy 108 cm przestałam go mierzyć:-) a to było z miesiąc temu....:-)

Nuggy - super, że laleczki takie dzielne i trzymam kciuki z całych sił :-) Z dnia na dzień będzie poprawa!

Gienius - co taka cichutka dzisiaj jesteś? Pewnie gości w szpitalu przyjmujesz przyznaj się tu szybciutko:-)
Jeszcze jutro i wychodzisz kochana do domku od razu się humorek poprawi:-D
A ja dziś leże prawie cały dzień, mąż jedzonko dowiózł nigdzie nawet już nie jeżdżę. Dziś rano dzwoniłam do lekarza bo w nocy znowu miałam 2 razy dość silne bóle trwające ok 10 min i mam zwiększoną dawkę fenka i mam nie myśleć o szpitalu podobno teraz powinno być wszystko ok. W poniedziałek podgląd to się dowiem co tam się kroi:szok:

marcikuk-najlepiej zadzwon do lekarza i zglos to puchniecie no i pij duzo wody nawet na sile,mam nadzieje,ze opuchlizna zejdzie:-(

lola-bardzo sie cieszymy,ze do nas napisalas,dziewczyny maja racje z twojej wiadomosci bije spokoj i szczescie a nam takie wsparcie teraz bardzo jest potrzebne, jestes dzielna,caluje was mocno i kibicuje,zebyscie wyszli wszyscy jak najszybciej ze szpitala

malena-ojoj niepokoi mnie ten twoj bok brzuszek

malenka-mam nadzieje,ze fenek pomoze na skurcze a u mnie masz racje dzisiaj byl maz a potem mama,poza tym padla mi bateria w tablecie i byl pod ladowarka,niesamowicie kiepsko sie na nim piszs stad moje bledy i przerwy..

nuggy-no tak wlasnie sie domyslilam,ze to ty:) jak czuja sie dziewczynki i jak oceniasz szpital?mnie cos nie chca wypuscic;p

nuggy - mam nadzieje ze dziewczynki szbciutko nadrobia to co stracily w brzuszku i bedziesz je mogla zabrac do domku.
Malena - opuchlizna dloni to dla mnie nowosc. Do wczoraj moglam nosic obraczke, chociaz ja sciagnelam na wszelki wypadek jakis czas temu. A rozstepow poki co nie mam. Nie uzywam jednak niczego specjalnego tylko balsam mocno nawilzajacy i to tez nie codziennie tylko jak sobie przypomne
Gienus - ty sobie odpoczywaj na lozu szpitalnym i niczym nie stresuj. Wody przyjmuje duzo, potem chodze na siusiu duzo za duzo a opuchlizna mam wrazenie do porodu nie przejdzie. Musze sie z tym pogodzic

Jutro mam wizytę u lekarza nie mogę się doczekać :-) Muszę mu powiedzieć o żylakach które wyłażą mi wszędzie :szok:

nuggy małe na pewno szybko dojdą do siebie i będziesz mogła je zabrać do domku

reklama
Anika - powodzenia na wizycie daj znac po.
Dziewczyny co tu strajk dzisiaj ze tak cicho???
Gienek - jak zdrowko?
Malena - gdzie sie podzialas? Mam nadzieje ze jeszcze w trojpaku jestes tylko milczysz

Do góry