reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Ja właśnie posprzatalam całe mieszkanko . Jutro jadę do szpitala na spotkanie z anestazjologiem i chyba poznam godzinę mojego cc na środę .

Faktycznie długie dzieciaczki Sylhy i rowniotko ważą .
Teraz tylko zaczęłam sie stresowac waga moich maluszkow tzn Lenki bo jak widać USG często zaniża lub zawyza. U Sylhy tydz temu okazywało ok 3 kg czyli 400g wiecej niż sie urodziły. Oczywiście i tak piękna wagę miały tylko jakby tak Lenka miała mi w środę ważyć mniej niż 1700g to zalamka.

Ja wózek tez kupiłam ok 14 tc bo trafiła sie okazja.
Onlyone- foteliki w stanie idealnym i te bazy tez:-) nie mogę w to uwierzyć, ze tak tanio je kupiliśmy .

Lola - nie stresuj się będzie dobrze. Od poczatku wiesz ze Lenka bedzie musiala zostac troszke dłużej w szpitalu, ale sie nie martw bo na pewno szybko podgoni brata, glowa do gory, zaciskamy kciuki za ciebie teraz.

Katka - co sie z toba dzieje, gdzie jestes???? Czy ktos cos wie???

lola ciesze sie, ze Ci sie udalo :tak:. Wygladaly na bardzo zadbane :)
hakima ja tez najpierw patrzylam wlasnie na wozki Tako, fajnie wygladaja, ale niestety tu na zywo nie ma nigdzie do obejrzenia. Czyli odpada?

Dla mnie odpada ze względu na wagę i rozmiar - waga 32 kg + dzieci, a szerokości ma niecały metr. A my mieszkamy w bloku na 3 piętrze. I już w samym sklepie dość ciężko się prowadził bez dzieci, to wolałam nie myśleć jakby z dziećmi... choć przyznać trzeba gdybym mieszkała w domku i gdzieś na wsi lub przedmieściach i bym miała tylko jazdy po prostym to może bym się skusiła bo gondole duże i pewnie dla dzieci wygodne. Ale easywalker ma jednak dla mnie więcej zalet :)

Shyla dużo zdrówka dla maluszków i szybkiego powrotu do domu

Ja również myślę nad TAKO ale muszę wybrać się po sklepach i popatrzeć może gdzieś będą do obejrzenia na żywo lub inne godne uwagi

reklama
Dziewczyny info od Sylhi z ostatniej chwili, sama czuje się dobrze, ma córeczkę Amelkę przy sobie, a małego Kacperka zobaczy jutro ponieważ mały ma zapalenie płucek ale lekarz powiedział, że w ciągu tygodnia powinni wyjść. Jest w dobrych rękach i to najważniejsze. Sama cc u niej poszła bardzo sprawnie po podpięciu pod ktg okazało się, że skurcze są na 80 -100 % więc już nie było na co czekać. Trzymamy kciuki za szybko powrót do zdrowia Kacperka!!!

Lola - jak Ty się czujesz kochana? stresik jest?

Po dzisiejszej wizycie na świeżo mały waży 2650g a mała ok 2400g więc już sobie nieźle urośliśmy-) :-) Lekarz mówi, ze na razie chce mnie widzieć za tydzień, że mam totalnie nic nie robić leżeć i gapić się w sufit:-) Bo każdy dodatkowy dzień dla maluszków jest na wagę złota i cel to wytrwać do 37 tc. Obym dała jakoś radę dziewczyny jeszcze wytrwać ten czas...Dopingujcie mi bo jest mi już naprawdę ciężko:zawstydzona/y:

Tunczyki - teraz Lola i potem ja:szok: z tym, że ja mam termin cc na 4 listopada i wiem, że nie dociągnę modlę sie o jeszcze tydzień dla nich...

Do góry