reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
w inkubatorze to raczej bez ubranek tylko w pieluszce, ale nie zakładaj od razu ze dzieciaki będą w inkubatorze :tak:

jasmina84 ja pampersy używam i nawet nie brałam pod uwagę tetry.Jak wziąć pod uwagę,prąd,woda,proszek i jeszcze czas na prasowanie i składanie to w ogóle się to nie opłaca.:no: Pampersów na początku idzie dużo,a potem już mniej.Ciężko w tych czasach zaoszczędzić bo wszystko dla dzieci drogie niestety.
A dzidziuś w inkubatorze leży w samym pampersie.
A pampersów mi od urodzenia dzieci poszło 600 sztuk ponad.Pieluchy i mleko to największy koszt.Nasze mleko ponad 30 zł na półtora dnia :szok:

Ostatnia edycja:
Jasmina- ja mam kilka ubranek na rozmiar 50, ale to 8 bodziaków i 3 pajace- dorwałam po akazyjnej cenie i zobaczę jak się sprawa rozwinie z dzieciaczkami to może coś jeszcze dokupię, ale na razie nie, bo tak jak Marcikuk pisała dzieciaczki szybko rosną...

Marcikuk- a wiesz może co się dzieje z Agavva?!?!?!Pisałam do niej PW, ale w ogóle nie wchodzi na forum...

jasmina - dokladnie musisz byc dobrej mysli bo jak tak sie nastawiasz na ten inkubator to wypychasz dzieciaki myślami ;-) Ja wiem ze większość trojaczkow rodzi sie duzo przed terminem ale jakiś tam procent wytrzymuje dlugo u mamusi wiec musisz sobie wmawiać ze będziesz właśnie w tej grupie i twoje dzieciaczki przyjdą na świat silne i duze ntak jak trojaczki z Mysłowic w 2006 roku :-)

sylha - nie nie wiem co u agavvy, dawno już jej nie było na forum.

jasmina no na pewno 56 będzie za duże. Ja kupowałam głównie na 50 bo na 56 miałam po synku sporo i trochę dostałam też... Mój syn jak się urodził to miał 52 cm 2980 g i spokojnie w te 50 wchodził, więc tu wydaje mi się że nawet one będą za duże. Bo dzieci będą mniejsze choćby dlatego że urodzą się wcześniej. A przy trojaczkach nie ma się co oszukiwać że będzie inaczej.

kropeczka
no brzuszek imponujący :-)

marcikuk z tymi bólami brzucha to różnie bywa. Może to byc od rozciągania jak dziewczyny piszą. Ale mnie w tym czasie zaczęły się juz twardnienia brzucha i takie ciagnięcie w dół... I pojawiało się to po jakimś większym wysiłku, np bardziej męczącym dniu w pracy albo jak się nachodzilam za dużo ;-) a kiedy więcej odpoczywałam to pojawiały się sporadycznie, dlatego wiedziałam że to raczej nie to naciąganie:no: spróbuj więcej poleżeć i zobaczysz czy przejdzie.

Ostatnia edycja:
reklama
pikka - dzieki bardzo za info. Mnie nie ciagnie nic ani nie mam skurczy tylko czuje brzuch nawet jak spie i sie przebudze to mnie pobolewa, twardy nie jest, raczej taki jak byl. Sama nie wiem co o tym myslec. No nic zobaczymy. Mam za soba dosc pracowity tydzien wiec zobaczymy.

Do góry