CAILINA-to juz masz wyprawke prawie z glowy.ja tez duzo rzeczy juz dostalam i duzo jeszcze dostane-tak mi sie rodzinka zdeklarowala.moim zdaniem nie ma sensu kupowac samych nowych rzeczy-jak sie da to trzeba korzystac.a z ta pogoda to masz troszke racji-ja mam nogi jak balony od tego upalu i wczoraj znowu musialam nowe buty kupic,bo zadne stare nie wchodza.daj potem znac co upolowalas
reklama
Dziewczyny, a teraz pytanie a propo wyprawki dla blizniakow, szczegolnie dla mam juz po, ktore maja troche praktyki. Mam pelno ciuszkow na 0-3 miesiaca (tu tak licza, pisze,ze to do 6,4kg), ale tylko pare mniejszych i nie wiem czy dokupic, bo obawiam sie, ze malenstwa beda sie topic w tych normalnych ubrankach. Jak sadzicie? U nas niestety nie leca wg centymentrow, po prostu pisze 'Newborn' czyli noworodek, zastanawiam sie czy to nie takie powinnam kupic jesli to blizniaki, bo nawet jak donosze do 37 tygodnia to i tak pewnie mniejsze beda niz dzieci z pojedynczej ciazy. Jak myslicie?
Cześć dziewczynki.:-)
Ale piekną mamy pogodę 28st,ale i tak nie wiele mogę z niej korzystać.Coś nie mam weny ostatnio na pisanie,i widzę,że ogólnie jakaś cisza tu na forum.
Wiolcia u mnie to różnie z samopoczuciem,ale nie jest najgorzej chyba.Jutro mam wizytę,ciekawa jestem jak tam moja szyjka bo ostatnio w szpitalu miałam bardzo krótką i małe rozwarcie.No i ciekawa jestem jak tam maluszki.Ja wizyty mam co 2 tygodnie.Teraz miałam mieć 26 kwietnia,ale musiałam przełożyć na jutro.U Mati bez zmian,leży w szpitalu,pisała,że już ma dosyć i wcale jej się nie dziwię.
Miłego popołudnia
Ale piekną mamy pogodę 28st,ale i tak nie wiele mogę z niej korzystać.Coś nie mam weny ostatnio na pisanie,i widzę,że ogólnie jakaś cisza tu na forum.
Wiolcia u mnie to różnie z samopoczuciem,ale nie jest najgorzej chyba.Jutro mam wizytę,ciekawa jestem jak tam moja szyjka bo ostatnio w szpitalu miałam bardzo krótką i małe rozwarcie.No i ciekawa jestem jak tam maluszki.Ja wizyty mam co 2 tygodnie.Teraz miałam mieć 26 kwietnia,ale musiałam przełożyć na jutro.U Mati bez zmian,leży w szpitalu,pisała,że już ma dosyć i wcale jej się nie dziwię.
Miłego popołudnia
Cailina tamtejsza rozmiarówka jest nieco inna. Jak kupiłam parę ciuszków niby newborn dla dzieci to jeszcze w szafie leżą, bo moim zdaniem to rozmiar 62. Ja kupowałam ciuszki na 56 cm, a dzieciaki i tak w nich pływały. Urodziły się 50 i 49 cm w 36 tc. Teraz mają skończone 6 tygodni i jeszcze w 56 wchodzą. Tylko Majcia się w szerz nie mieści:-) Grubasek jeden.
Pozdrawiamy wszystkie Ciocie z brzuszkami:-)
Pozdrawiamy wszystkie Ciocie z brzuszkami:-)
zabolek12385
Fanka BB :)
cailina ty z irlandi wiec zerknij sobie
Free Gift Box From eumom.ie | Eumom
Free Gift Box From eumom.ie | Eumom
Zabolek dzieki, juz to mam;-). Kazda mama tu dostaje kupon przy pierwszej wizycie w szpitalu zeby to pozniej odebrac w sklepie. W sumie glownie ulotki i probki, ale jest jedna paczka chusteczek, pozniej chusteczki dezynfekujace co sie przydadza do szpitala no i plecaczek.
Cailina fajnie że macie pomoc:-) Twój suwaczek nadal się nie pokazuje może zły kod skopiowalaś bo tam jest kilka kodów,musi być kod używany na większości forum
mati pewnie że pamiętamy I mocno Ci kibicujemy żebyś jak najdłużej wytrzymała w trójpaku
Lilly więc życzę powodzenia na wizycie;-)
Mam do Was pytanie do dziewczyn w ciąży i tych po porodzie czy pojawiły Wam się jakieś rozstępy?Bo mi już parę się pojawiło mimo tego że się smaruje różnymi specyfikamiCo najlepsze to nie są takie typowe duże pionowe tylko poziome i cienkie. Po pierwszej ciąży miałam parę na biodrach pionowych ale mało widocznych...nie wiem czy to też niezależy od uwarunkowań genetycznych bo moja mama też miała.A jak to u Was wygląda?
mati pewnie że pamiętamy I mocno Ci kibicujemy żebyś jak najdłużej wytrzymała w trójpaku
Lilly więc życzę powodzenia na wizycie;-)
Mam do Was pytanie do dziewczyn w ciąży i tych po porodzie czy pojawiły Wam się jakieś rozstępy?Bo mi już parę się pojawiło mimo tego że się smaruje różnymi specyfikamiCo najlepsze to nie są takie typowe duże pionowe tylko poziome i cienkie. Po pierwszej ciąży miałam parę na biodrach pionowych ale mało widocznych...nie wiem czy to też niezależy od uwarunkowań genetycznych bo moja mama też miała.A jak to u Was wygląda?
dziewczyny zeby was nie nudzic to opisze w skrócie co u mnie
a wiec jak wczesniej pisalam milam jakies dziwne bóle w podbrzuszu,myslałam ze to przejdzie ale jak zobaczylam jakies dziwne pasma krwi to niezwłocznie pojechalam do szpitala-co sie pozniej okazalo te pasma krwi to od nystatyny a bóle to skurcze
ogólnie tu kazdy lekarz mówi obym wytrwala do 32 tyg
czesto przychodzi tu moja ginka i mówi ze bedzie spokojniejsza jesli ja bede w szpitalu
na dzien dzisiejszy mam rozwarcie na 2 cm zero chodzenia ,mam pokój z łazienka a na badania jade na wózku inwalidzkim oprócz tego nadal dostaje fenoterol dozylnie chociaz ostatnio lekarz zmniejszyl mi dawke skurcze odczasu do czasu sie pojawiaja niestety o powrocie do domu nawet nie mam o czym marzyc
dostalam takze sterydy na rozwój płucek u maluchów
w tym tyg bede miala kolejne usg wiec mam nadzieje ze maluchy beda wazyc po ponad 1 kg
ach noi ostatnio lekarz tez mówil ze te drugie malenstwo to raczej dziewczynka
to narazie tyle
teraz wazne jest dla mnie oby jak najdluzej ponosic dzieciaczki w brzuszku
a wiec jak wczesniej pisalam milam jakies dziwne bóle w podbrzuszu,myslałam ze to przejdzie ale jak zobaczylam jakies dziwne pasma krwi to niezwłocznie pojechalam do szpitala-co sie pozniej okazalo te pasma krwi to od nystatyny a bóle to skurcze
ogólnie tu kazdy lekarz mówi obym wytrwala do 32 tyg
czesto przychodzi tu moja ginka i mówi ze bedzie spokojniejsza jesli ja bede w szpitalu
na dzien dzisiejszy mam rozwarcie na 2 cm zero chodzenia ,mam pokój z łazienka a na badania jade na wózku inwalidzkim oprócz tego nadal dostaje fenoterol dozylnie chociaz ostatnio lekarz zmniejszyl mi dawke skurcze odczasu do czasu sie pojawiaja niestety o powrocie do domu nawet nie mam o czym marzyc
dostalam takze sterydy na rozwój płucek u maluchów
w tym tyg bede miala kolejne usg wiec mam nadzieje ze maluchy beda wazyc po ponad 1 kg
ach noi ostatnio lekarz tez mówil ze te drugie malenstwo to raczej dziewczynka
to narazie tyle
teraz wazne jest dla mnie oby jak najdluzej ponosic dzieciaczki w brzuszku
reklama
Anuśka - ja na razie nie mam, choc jak czasem popatrze to wydaje mi się, że skora jakos zaczyna się rozlazić ale nie jest to tak ostro zaznaczone i tez sie zastanawiam czy to to, czy to nie to heh. Najgorsze, że te dziady potrafia sie zrobic przed samym porodem lub nawet dopiero po więc dopoki nie będziemy już po to sie chyba nie dowiemy jak to bedzie. Na pewno głownie genetyka tu decyduje choc smarowac sie i natłuszczac skore nie zaszkodzi. A te Twoje sa takie "żywo czerwone" jak to okreslają świeże rozstępy?
Mati - no kope lat:-), pisz co u Ciebie, czemu tam siedzisz tak długo i kiedy Cie wypuszczą?
Mati - no kope lat:-), pisz co u Ciebie, czemu tam siedzisz tak długo i kiedy Cie wypuszczą?
Podziel się: