reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

hej Kobitki
Witam nowe mamuśki
Oj dzieje się u Was,niestety nie nadrobie ale trzymam za Was wszystkie kciuki.
U mnie wyjrzało w końcu słoneczko:-)dziewczyny spokojniutkie już od paru dni i dają mamusi doprowadzić się do porządku,mam nadzieję że te czarne chmury odeszły na długi czas.
Julcia i Asia są już takie duże i coraz bardziej kumate,uśmiechają się a nawet próbują coś "gugać",nie wiem czy nie za wcześnie,ale i tak zrobiło się super,a ja mam nawet czas na szydełkowanie-natchniona dziełami Tossy,nawet coś mi tam wyszło.
No i najważniejsze Gabrysia już nie jest tak bardzo zazdrosna,a nawet mi pomaga przy dziewczynkach,tzn.przyniesie pieluszkę,pobuja w łóżeczku i takie tam drobnostki.
Pozdrawiam Was Kochane i życzę zdrówka

reklama
cześć dziewczyny!

witam kolejną nową mamę!
donka - bardzo się cieszę że dziewczynki już spokojne i masz czas na relaks. to cudownie słyszeć takie optymistyczne wieści:-) no i Gabrysia dzielnie pomaga a malutka przecież jeszcze jest. super że tak szybko zaakceptowała nową sytuację.
(dla córeczki też wybraliśmy imię Gabrysia :-) )

Byłam na komisji lekarskiej w zus i sprawdziło się to co mówiła moja ginka- to tylko formalność. Lekarz jak mnie zobaczył zaczął żartować że widzi że choruję na ciążę. i ostrzegł że jakby mi jeszcze raz wezwanie przysłali (a może się tak zdarzyć bo zus jest nieobliczalny) to mam do nich dzwonić i protestować że jestem w zaawansowanej ciąży i nie mogę kolejny raz jechać na komisję bo już raz lekarz mnie widział i potwierdził że jestem niezdolna do pracy. miły facet ale i tak się namęczyłam w korkach na takim upale, myślałam że odlece...
muszę teraz odpocząć bo brzuch strasznie mi stwardniał i zaczyna boleć. to ze zmęczenia.
miłego popłudnia

No ankos dobrze, ze to sie tak skonczylo, ale co sie najezdzilas to twoje. Ja dzis bylam na basenie, jakies dziecko jak zobaczylo moj brzuch to mowi 'Mamo, a ona polknela pilke!', a ja mu na to, ze nie jedna a dwie;-)

Cailina - dobre to było :-D
ja chciałam chodzić ale moja lekarka mi zabroniła ze względu na to że na początku ciąży dołapałam infekcję którą ciężko było mi wyleczyć i stwierdziła że basen to wylęgarnia takich rzeczy i lepiej sobie odpuścić. żal mi sie strasznie zrobiło no ale...

Witam słonecznie:biggrin2:Witam również nowe mamusie Kadam i Sylwię ;-)

niuleczko no powiem Ci że troche mam tych maneli do szpitala:tak: u nas w szpitalu trzeba mieć własne ubranka,więc naszykowałam ich tak na 5dni,dla siebie dwie koszule i cienki szlafrok,skarpetki na 5dni,klapki,dwa reczniki,szampon,płyn Lactacyd i inne kosmtyki,majteczki poporodowe,wkładki laktacyjne,biustonosz do karmienia,maść do pupek,dwie pieluszki falanelowe i tetrowe,czapeczki pokąpielówki,niedrapki,skarpetki, kocyk i chyba wszystko:sorry2:

Cailina podobno laktator Medela Mini Electric jest najlepsza:tak:Poczytaj opinie na necie.Ja miałam zamiar go kupic ale ostatnim razem miałam problem z karmieniem,nie wiem jak będzie teraz....

donka witaj!Super że dziewczynki już spokojniejsze:tak:A ty masz czas dla siebie,możesz odetchnąć;-)Pewnie to fajne uczucie jak już są pierwsze uśmieszki i guganki:biggrin2:Zamieść nam aktualne zdjęcie swoich księżniczek!

Miki co się z Tobą dzieję?Pewnie już niedługo zaskoczysz nas dobrą nowiną:-D

Toilve czekamy na Twój powrót ze szpitala,relację z porodu i oczywiście zdjęcia:tak:

A ja byłam dziś na badaniach w związku pojawiającej się krwi w moczu,mąż już odebrał badania i szybciutko podjechał do mojego gina pokazać wyniki.Okazało się że jest jakaś infekacja układu moczowego i mam antybiotyk jednorazowo do wypicia.Badanie krwi lekarz powiedział że jak na ten tydzień ciąży to super:biggrin2: więc się bardzo cieszę a za tydzień jadę na wizytę określić jak dzieci są ułożone i stan szyjki macicy.

ankoś to im kopara opadła w dół jak zobaczyli Twój brzuszek hihi:-D

Zazdroszcze Wam że potraficie pływać bo ja niestety nie:-(Maż obiecał że da mi troszkę lekcji pływania:-)

Anuska - a tych wilkich podpasek i podkladów na łózko nie bierzesz?, u mnie trzeba więc musze spakowac ale to zajmuje tyle miejsca ze szok. Ja się zastanawiam jeszcze nad laktatorem, butelkami dla maluchów i ewentualnie jakims pojemniku na pokarm, a i biore jeszcze smoczki uspokajacze na wszelki wypadek. U mnie w szpitalu trzeba miec też swój papier toaletowy, kubek i sztućce heh. Nie zapomnij o wynikach badań, karcie ciąży. W weekend sie za to biorę.....

anuśka dobrze że załatwiłaś szybko sprawę i już masz antybiotyk bo najgorsze to zwlekać z takimi sprawami. Mam nadzieję że infekcja szybko minie.

ja odebrałam dziś część wyników i morfologię niestety dalej mam kiepską. anemia się utrzymuje a dodatkowo doszedł mi jeszcze za wysoki poziom leukocytów i neutrofili - cokolwiek to znaczy :baffled:

reklama
anuśka dobrze że załatwiłaś szybko sprawę i już masz antybiotyk bo najgorsze to zwlekać z takimi sprawami. Mam nadzieję że infekcja szybko minie.

ja odebrałam dziś część wyników i morfologię niestety dalej mam kiepską. anemia się utrzymuje a dodatkowo doszedł mi jeszcze za wysoki poziom leukocytów i neutrofili - cokolwiek to znaczy :baffled:
za niska hemoglobina to problem, jednak nie martw się leukocytami i neutrofilami - też to mam i dr mi powiedział, że te normy podaja dla kobiet nie będących w ciąży. W 3 trymestrze podnosza się leukocyty i jest to norma do jakiegos tam poziomu (dośc wysokiego) a te neutrofile trombofile i jakies inne sa w ogóle nieistotne, najważniejsza hemoglobina i płytki krwi
:-)

Dziewczyny leżę sobie a tu jakies dziecko drze sie dosłownie od 3 godzin.....biedna matka, biedne dziecko, wyobraziłam sobie ten krzyk w stereo:szok:

Do góry