reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Anuśka fajnie że się odezwałaś. Idź koniecznie jak najszybciej do lekarza bo jeśli pojawiła Ci się krew to już nie przelewki. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

Kadam -witamy nową mamę :) trochę czasu rzeczywiście jeszcze przed Tobą ale zobaczysz jak szybko przeleci... wydaje mi się że niedawno ja byłam w 15 tyg a tu już do 30 mi się zbliża:-)

reklama
Cześć dziewczynki chciałam się was zapytać bo jakiś czas temu był temat o kocykach i mówiłyście o tych z allegro dwustronnych LOVI czy któraś może go zamawiała? bo ja się nad nim zastanawiam tylko czy on jest cienki czy gruby może któraś może powiedzieć

Anuśka - wow torba juz spakowana i czekasz? jesteś dosłownie kilka dni przede mna a ja jeszcze sie za ta torbe nie wzięłam:baffled: ile Ci to wszystko miejsca zabrało? bo ja sie boje, ze w walize będe musiała się pakować. A z ta infekcja ukl. moczowego to ni ema żartów, lepiej zadbaj o to.

Agata88 - no Ty to jestes naszym światelkiem w tunelu, że da się zyc z blixniakami, dobrze wyglądać i dobrze sie czuc i to zaraz po porodzie, mam wielka nadzieje, ze u mie bedzie podobnie bo na razie to zaliczam spadki fizyczne i psychiczne:baffled: ale Tobie z całego saerca gratuluję, pamietam jak juz ledwo zipałas i modliłas sie o szybszy poród, a tu taka zmiana wow, superowo!

Dziewczynki macie słodkie brzuszki, okrąglutkie i malutkie, mój wydaje mi sie potworny:szok:, zresztą cala jestem jak slonica, bynajmniej tak sie czuję.

Miki - pewnie w szpitalu, jak sadzicie?. Jesli tak trzymamy kciuki mocno!!!!!!!!!!!

Toli - już tuli swoje Kobitki pewnie. Piękny dzien na narodziny, gratki Mamuśka:-)

Moniek - życze aby laski pod wpływem letniego słoneczka sie uspokoiły z kolkami żeby mamy nie wykończyć. Silna Jesteś i podziwiam Cię, szprycha się z Ciebie robi, super!

dorocik - Ty już za chwilke będziesz rozpakowana:szok:, jak samopoczucie przed wielkim dniem?

aimee - a Ty?, masz stracha?

A mi coraz gorzej i fizycznie i psychicznie. Dobija mnie tez ten upal, puchna mi stopy, czuję sie jak słoń, boli mnie brzuch i spina mi sie co chwila. Dzieciaki wbijaja mi kulosy pod żebra az mi sie wyc momentami chce, każde wypina sie ze swojej strony brzucha, który staje sie kwadratowy i czuję jakby mi ktoś ciągnał poł brzucha w prawo, pól w lewo. Jestem rozdrażniona, mąż mnie wkurza, a ja jego, nie mogę iść porobic co chcę bo coraz ze mną gorzej i obawiam się czy gdzieś nie zemdleje ehhh. Powinnam wytrzymac jeszcze z miesiąc ale jak to ma być taki miesiąc to nie wiem jak dam radę, a spodziewac sie moge raczej gorszego samopoczucia. Ja tez mam jazdy z zus, podważaja moja pensje i dostaje za malo niz wynika z moich skladek bo kiedys tam płtanik zrobił korektę i teraz oni to wyjasniaja, byli juz na kontroli wmojej firmie, od 3 miesięcy czyli od poczatku ich odpowiedzialności za kasę obcięli mi połowe, nie umieja powiedziec kiedy sie ta sprawa wyjaśni bo moze za tydzien, miesiac albo poł roku od sasa do lasa mnie odzyłali jakbym miala siuły z tym brzucholem łazic jak głupia po okienkach. Tak się zezlościałam z tej niemocy, że az się dzis ze trzy razy poryczalam:(, dzieciaki wybijały mi się w kazda strone, myslałam, że padne, dobrze ze byłam z mężem, choć on ie ma cierpliwości do takich spraw i jeszcze na mnie potrafi krzyknąc, ze czegos tam nie załatwiam jak powinnam. Dobra spadam bo mi sie na żale wzięło, pewnie jutro będzie lepiej.

Przespanej nocki dziewczynki!

kadam79 Witamy na forum :-)

kadam79,Cailina nie mylcie dziewczyny ciaży jednoowodniowej czy jednokosmowkowej z Jednojajową.:no: Nie da sie sprawdzić na etapie ciąży czy maluchy będą identyczne.pytałam lekarzy.Tylko badanie genetycznie po urodzeniu może potwierdzić lub wykluczyc jednojajowość.

dzidka ja mam te kocyki.Miałam zamówić na allegro ale bylismy na zakupach i na nie taniej natrafiłam to wzięłam dwa.Te mniejsze rozmiary spokojnie wystarczą.Kocyki fajne,i nie są grube.Nadają się na wiosnę-lato,a na okres zimniejszy bedę musiała kupić cieplejsze.

niuleczka każda z nas ma lepsze i gorsze dni,wierzę,że jutro bedziesz w lepszym nastroju.Uwierz mi,że one bedą mocniej kopały jeszcze trochę podrosną.No wpychanie nóżek pod żebra nie jest przyjemne.Już z górki masz kochana.Potem bedziemy narzekały,że płaczą po nocach i tak to jest,żawsze znajdzie sie powód do narzekań.Głowa do góry,będzie dobrze.

Spokojnej nocy Wam życzę :-)

Ostatnia edycja:
Witajcie

Jestem nowa na forum, aż dziwne że natrafiałam na Was dopiero teraz.
Jestem w 22 tyg. ciąży jednokosmówkowej dwoowodniowej.
Przyznam szczerze, że nie czytałam całego forum ponieważ jest tu bardzo dużo wpisów. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona :)

Pozdrawiam

Witam wszystkie mamy :-)
lilly815 ja mam ciąze jednokosmowkową dwuowodniową ale jejdnojajową, skad takie przypuszczenia? poniewaz ja miałam pierwsze usg robione w 2 tyg ciązy i było jedno jajo, po tygodniu wrociłam na kolejne usg i sie okazało, że juz są 2 zarodki, wiec jak nic jednojajowe :-) podzial nastapił po 7 dniach wiec chyba na to wskazuje. Tak twierdzi moja pani doktor. Ja rozumiem ze jednokosmowkowa albo jednoowodniowa to nie jest ciąża jednojajową. Mają byc tej samej płci tak wystepuje w jednojajowej.

sylwia321 Witamy na forum :-)

kadam79 jakiś czas temu leżałam w klinice i tam profesor też mi powiedział,że można tylko przypuszczać w ciązy jedno czy dwujajowość.Jeśli chce sie mieć pewność to należy po porodzie wykonać badania DNA.Czasami nawet podobne do siebie bliźnięta mają inny materiał genetyczny a to wyklucza jednojajowość.Tak więc ile bym nie pytała zawsze słyszę tą samą odpowiedź,że tylko badania DNA dadzą odpowiedź.

Miłego dzionka dziewczyny :-)

Czesc dziewczyny.witam nowe mamuski!u mnie zapowiada sie piekny dzien.czy ktoras wie co sie dzieje z MIKI ,bo miala dac znac po wizycie wtorkowej a tu cisza?

Lilly, masz racje, na 100% to nigdy nic nie wiadomo, no chyba ze parka.
A ja z innej beczki, temat pewnie byl juz walkowany ale nie mam czasu wertowac 2000 stron. Uzywacie laktatorow? A jak tak to jakich? Ja nie umie wybrac miedzy Medela a Aventem(najlepiej podwojne ale to sie zobaczy), Medela ma najlepsze opinie,ale ja wole butelki i caly zestaw z Aventu. Jak ktoras juz doswiadczona to prosze dac znac co na ten temat myslicie!

reklama
Kadam Sylwia Witamy :)

niuleczka bidulko jesteśmy z Tobą. Ja też miewam złe dni a może bardziej wieczory a jestem parę tygodni za Tobą potrafię w samotności przeryczeć wieczór. Do tego jestem bardzo nerwowa i coraz mniej cierpliwa. A ta pogoda jest uciążliwa dla wielu z nas mi też puchną ręce i stopy. Ale ja wierzę że dasz radę raz z góry raz pod górę będzie dobrze.

lilly co do kocyków to znaczy, że nie spełniają one warunków dla bycia tym grubszym kocykiem szkoda, bo lżejsze kocyki juz mam.

Cailina ja jestem zielona w sprawach butelek i laktatorów ale mam zamiar kupić ten zestaw Aventu z laktatorem ręcznym.

Do góry