reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej panny:-) Ja też dzis po expressowej wizycie tzn wszystko ok, szyzzjka długa:-), 3,5cm, zamknięta, serduszka biją i ogólnie git, choc oczywiście mam sie oszczędzać. W przyszłym tyg mam wreszcie szczegółowe usg z pomiarami i wagą, już nie mogę sie doczekać. Moje chłopaki ulozone główkowo no i sądzę, że mój gin będzie mnie namawiał na poród sn, a ja sama nie wiem, już z 5 razy zmieniałam, zreszta wmoim szpitalu takie ułożenie bliźniaków jest wskazaniem do sn i zastanawiam się czy jak sie uprę na cc to w ogole mi sie to uda, hcyba że się dogadam wcześniej jakos z moim dr. Powiem Wam, że głupia jestem już co lepsze. aaa wylazł mi hemoroid i gin mówi, że dopiero po porodzie może się wchłonąć, teraz nic nie poradzimy, w ogóle mam tendencje do tego i dlatego tez boje sie porodu sn, że mi cały tyłek na wierzch wylezie i potem chirurgicznie będa musieli mi wycinac a to boli jak cholera podobno, nie mówiąc juz o tym, że jest to takie upokarzające i nieprzyjemne:eek:

A odnośnie wyprawki to podaje Wam linka ze ściągą:
Wyprawka dla bliźniaków i trojaczków

Przyszły moje paczki od tych sprzedających z allegro co podawałam wcześniej - polecam !!!

reklama
niuleczka super!i szyjka jaka dlugasna wow:szok: a dlaczego nie chcesz rodzic jak beda glowkowo ulozone?wskazaniem juz jest ulozenie jednego glowkowo.Boisz sie czy cus??Ja na poczzatku sie lamalam ale nie chce cesarki nawet jakby lekarz byl za(ale oczywiscie nie jest) bo gorzej dochodzi sie do siebie i w szpitalu tez dluzej sie lezy fujfuj a ja chce szybko do domku:)

Aaaa chce juz rodzic hmmm chyba czas wprowadzic w zycie plan cztery raz S :D tak mi polozna wczoraj polecila...:>

Dziewczynki ja znów na wieczorowego muszę się z wami podzielić, że dziś pierwszy raz odczułam moje hormony w konfrontacji z czymś obejrzanym w tv. Oglądając dziś uwagę gdzie było o dziewczynce, która miała powikłania po ospie i jak ze łzami mówiła do mamy, że tęskni za domem to ja ryczałam razem z nią.
niuleczka super wieści :happy: tylko wizja tego hemoroidu przeraża, nie dziwie sie że wolała byś cc :szok:
lili widziałam już wcześniej foto tego karmiącego pana i przez to nabrałam jeszcze większej chęci na zakup tej poduchy :happy:
Agata liczę że uda Ci sie urodzić sn i jak tak będzie czekamy na relację :happy:

Agata - 4 x s to sex sex sex sex:-) ?
Ja już sama nie wiem jak chcę rodzić, mega sie boje porodu sn z kilku względów: że drugie dzieciątko nie będzie dotlenione i cos sie stanie, lub zaliczę sn i cc w jednym oraz o te moje hemoroidy, jak pisałam wcześniej mam tendencje i obciążenie genetyczne w tej kwestii ale są dni, że mysle, że może dam radę, a są dni że nigdy w życiu. Moja mama chce żebym rodzila cc, boi sie o mnie, tymbardziej, że sama miała bardzo cięzki poród zmoim starszym bratem, że omal sie nie przekręcila i dwa miesiące była w szpitalu i tak jak wszystko zbieram do kupy to jest tyle samo za i przeciw za każda formą porodu:baffled:
A Ty masz oba bobasy główkami? Ty zdążysz urodzic przede mna na pewno to powiesz co i jak:-), może mi sie rozjaśni.

nniuleczka moze byc taka wersja:D polozna mowila: schody,spacer,sprzatanie,sex:D ale moze zostane przy ostatnim;)
hmm to faktycznie nie dziwie sie ze sie obawiasz sn moze faktycznie lepiej zebys sie bez sensu nie stresowala zalatw z lekarzem cc?
Ja zrobie co w moich silach zeby rojbry wyszly naturalnie i potem wam opowiem:D jeden jest glowkowo drugi jakos inaczej sie wygial ale to nic jak zrobi sie miejsce po wyjsciu pierwszego moze sie dobrze ulozyc lub lekarz moze sprobowac go obrocic:) jesli jest w miare kumaty oczywiscie zeby mi krzywdy nie zrobic;)

toliveistodie - no własnie z powodu lekarza zdecydowałam sie jednak na Bielański. Lepiej jak jest jakaś przyjazna twarz...chociaż w masce ;-) Też słyszałam o IMiD, ze jest poddobnie wyposażony i ma też takich dobrych lekarzy jak Bielański własnie. To są porównywalne dla mnie szpitale.
No to jednak nie ma szpitala idealnego...widziałam, ze pisałaś o koleżance, ale nie skumałam, ze chodziło o Madalińskiego...no nie powiedziałabym w życiu, takich superlatyw się nasłuchałam i naczytałam o tym szpitalu.

Ja sie jakoś tak od początku, jak tylko się dowiedziałam, ze bliźniaki nastawiam na cesarkę, ale widzę, ze tu twardzielki na sn też sie piszą! Podziwiam! No spotkałam heroskę która rodziła nie dość, ze sn to jeszcze bez znieczulenia, nadal jestem pełna podziwu. No ale miałam takie jakieś wrażenie, ze mi lekarz nie dawał za duzego wyboru...no dzieci na razie teżnie dają, wszystkie 4 nogi tańczą na moim pęcherzu :-)

Też mam nadzieję, ze poducha-rogal będzie pomagać w podwójnym karmieniu, no ale to wymaga albo wygibasów (oczywiście matka bliźniaków poradzi sobie ze wszystkim ;-)) albo kogoś kto poda i poomoze odbić dzieci. Tak czy inaczej ważne mi sie wydaje, że na początku trzeba jednak karmić oddzielnie, żeby dzieci sie nauczyły (no i mama też, jeśli to jej pierwsze dzicko) o co chodzi i jak to się robi kiedy sie karmi piersią.

A powiedzcie, czy Wam sie też smarowidła do brzuchów czasem warzą? Nie codziennie, ale czasem tak jakby nie chciały się wsmarować, takie sie kluski po paru minutach od nałozenia robią...co to?! jak radzic?? Mi na razie pomaga wsmarowanie mokrą reką, ponownie, ale moze coś nie tak robie?

reklama
Agata - 4 x s to sex sex sex sex:-) ?
Ja już sama nie wiem jak chcę rodzić, mega sie boje porodu sn z kilku względów: że drugie dzieciątko nie będzie dotlenione i cos sie stanie, lub zaliczę sn i cc w jednym oraz o te moje hemoroidy, jak pisałam wcześniej mam tendencje i obciążenie genetyczne w tej kwestii ale są dni, że mysle, że może dam radę, a są dni że nigdy w życiu. Moja mama chce żebym rodzila cc, boi sie o mnie, tymbardziej, że sama miała bardzo cięzki poród zmoim starszym bratem, że omal sie nie przekręcila i dwa miesiące była w szpitalu i tak jak wszystko zbieram do kupy to jest tyle samo za i przeciw za każda formą porodu:baffled:
A Ty masz oba bobasy główkami? Ty zdążysz urodzic przede mna na pewno to powiesz co i jak:-), może mi sie rozjaśni.
Niuleczka nie bój się porodu sn,ja przez cały poród nie pisnęłam nawet,(w szpitalu nie podawali znieczulenia)chociaż strasznie jestem wrażliwa na ból,tak kombinowałam że znalazłam sobie super pozycję w której mniej bolało i sprawiło że dzieciaczki szybko zeszły w kanał rodny.
Ja dzień przed porodem pokłóciłam się porządnie z moim K.

Do góry